Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ...

Ανταπόκριση: Μιχάλης Μακράκης
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Τρεις νεκροί, ανάμεσα στους οποίους και ένας ανήλικος, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός μιας νέας ναυτικής τραγωδίας με πρόσφυγες, οι...



οποίοι προ 34 ημερών ξεκίνησαν το ταξίδι τους με πλοιάριο από τα παράλια της Λιβύης, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Το σκάφος έπλεε για παραπάνω από έναν μήνα στη Μεσόγειο και μόλις σήμερα επρόκειτο να φθάσει στη Ρόδο.
Το σκάφος έπλεε επί 34 ημέρες στη Μεσόγειο και μόλις σήμερα επρόκειτο να φθάσει στη ΡόδοΩστόσο, το πλοιάριο παρασύρθηκε από τα κύματα και προσάραξε πάνω σε βράχια στην κεντρική παραλία Ζέφυρος της πόλης της Ρόδου, με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά της θάλασσας να το κατακλύσουν.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης των προσφύγων, οι οποίοι έπεσαν στο νερό και άρχισαν να κολυμπούν για να διασωθούν. Εικόνες που έρχονται από την παραλία Ζέφυρος αποτυπώνουν την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί στο νησί των Ιπποτών: πρόσφυγες προσπαθούν να παραμείνουν στην επιφάνεια της θάλασσας για να μην πνιγούν, παραμένοντας στην κορυφή του πλοιαρίου που βουλιάζει και ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.

Οι περισσότεροι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και κατάφεραν να βγουν στην ακτή με τη βοήθεια κατοίκων του νησιού. Αυτήν την ώρα, στην περιοχή βρίσκονται άνδρες του λιμεναρχείου και της αστυνομίας καθώς και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το σκάφος υπέστη σοβαρές ζημιές. 

Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το Λιμενικό, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 83 άτομα, εκ των οποίων 57 έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού και 23 στο νοσοκομείο.

Η νέα τραγωδία σημειώνεται λίγες ώρες μετά to δυστύχημα ανοικτά της Λαμπεντούζα στην Ιταλία, όπου ανατράπηκε σκάφος που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες.

Από το ναυτικό δυστύχημα στη Λαμπεντούζα υπάρχουν φόβοι για 900 νεκρούς. 

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου