Σάββατο 25 Απριλίου 2015

"ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ"! ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!

Οικονομολόγος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του μας εξηγεί γιατί ο Τσίπρας έπραξε άριστα με την ΠΝΠ για δέσμευση των ταμειακών αποθεμάτων των Δήμων, καθώς επίσης και ποιο είναι το ευρύτερο σχέδιο που κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια...


Έχουν μεγάλη σημασία τα όσα μας είπε και αν ισχύσουν,  θα αλλάξουν το σκηνικό και θα μας αναγκάσουν κι εμάς να του ζητήσουμε συγγνώμη, διότι χαρακτηρίσαμε προδοσία την ενέργειά του, παρομοιάζοντάς την με το κούρεμα του PSI που κούρσεψε τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν θα έχουμε κανένα φόβο να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Έλληνα πρωθυπουργό αν τελικά πίσω από την ΠΝΠ υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο υπέρ της Πατρίδας.
Ας δούμε όμως τι λέει ο οικονομολόγος:
"Οι μετοχές των Τραπεζών δείχνουν τη συνολική κατάρρευσή τους. 0,04 λεπτά κοστίζει η μετοχή της Τράπεζας Αττικής, με τη μεγαλύτερη μετοχή Ελληνικής Τράπεζας να έχει αξία ίση με 0,20 λεπτά του ευρώ. Ούτε κουλούρι δεν αγοράζεις με 0,20 λεπτά.  Αν το σκεφτεί κανείς είναι τραγικό να στοιχίζει μισό κουλούρι περισσότερο από μία μετοχή Ελληνικής Τράπεζας. Αυτό δείχνει σε ποιο σημείο έχουν φτάσει οι Ελληνικές Τράπεζες: σε πλήρη κατάρρευση, αντιμετωπίζοντας ακόμη και τον κίνδυνο λουκέτου. 
Ο Πρωθυπουργός ενεργώντας έξυπνα, εμπρός σε αυτό το ενδεχόμενο, δεσμεύει τα διαθέσιμα, τουτέστιν τις καταθέσεις των Δήμων και τις μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδος. Διασφαλίζει δηλ. τα χήματα του Δημοσίου. Φαντάζεστε αύριο να έκλεινε κάποια Τράπεζα ή Τράπεζες τι θα γινόντουσαν αυτές οι καταθέσεις; Αέρας κοπανιστός! Να σας θυμίσω μόνο τι έγινε με την Τράπεζα Κρήτης, όταν έβαζε λουκέτο επί Κοσκωτά, την ίδια ώρα που οι ΔΕΚΟ είχαν εκεί τις καταθέσεις τους! Έγιναν σκόνη και θρύψαλλα!
Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο προλαμβάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα στους δανειστές ότι οι Ελληνικές Τράπεζες...ξεμένουν από ρευστότητα, άρα πρέπει να τις ενισχύσετε οικονομικά, διότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύετε να χάσετε κι εσείς τα λεφτά σας! 
Παράλληλα, η κατάσταση που επικρατεί αυτό το διάστημα με τις Τράπεζες, ανοίγει το δρόμο για την κρατικοποίησή τους"...
Μας είπε ακόμη ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο επόμενο διάστημα που θα αλλάξουν άρδην το σκηνικό, όπως επίσης ότι θα υπάρξουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και ότι ο Τσίπρας, όσο και αν ακούγεται ότι δεν έχει σχέδιο, έχει...
Ίδωμεν. 

2 σχόλια:

  1. αυτό το παιδι στο τελος θα κουφανει ολη την υφιλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κρυφό χαρτί είναι ο...''γελωτοποιός'' [Ροζ Πάνθηρας]

    ΑπάντησηΔιαγραφή