Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΚΡΑΤΑΓΑΝ ΜΠΟΣΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!

Πριν 15 μερες η Βουλή ενέκρινε με 156 ψήφους υπέρ και 72 κατά την πρόταση των Κ. Ομάδων των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια και τους υπαίτιους που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια. Αυτή η εξέλιξη είναι η αρχή του τέλους μιας από...


τις πιο άσχημες εποχές που γνώρισε ο τόπος και η οποία για πολλούς εγκαινιάζεται στο Καστελόριζο με τον Γιώργο Παπανδρέου. Στην πραγματικότητα στο Καστελόριζο κρύφτηκε ένα πολιτικοοικονομικό και μιντιακό σύστημα, που ήταν ανίκανο να πει ότι η χώρα έχει «φουντάρει» και να εξηγήσει τα αίτια. Νωρίτερα οι ηγέτες των δυο πολιτικών οικογενειών που λυμαίνονταν την χώρα επί δεκαετίες, προχώρησαν σε εκλογές και αλλαγή φρουράς έτσι ώστε ένας εκ των δύο να αναλάβει με ισχυρή εντολή να οδηγήσει την χώρα στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο. Όμως το πιο σημαντικό δεν ήταν το έγκλημα του μνημονίου το οποίο πολιτικά -σε μεγάλο βαθμό- έχει πληρωθεί ήδη. Πιο σημαντικός ήταν ο άθλιος πόλεμος της πληροφορίας που διεξήχθη όλο αυτό το διάστημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Ένας πόλεμος που αν μείνει χωρίς συνέπειες θα επαναληφθεί, ενώ δημιουργώντας στερεότυπα θα πληγώνει την χώρα για πάντα. Τα τελευταία 4 χρόνια είχαμε να κάνουμε με μια «δημοσιογραφία» που –πιθανόν- για ίδιον όφελος, οργάνωσε την αποσιώπηση της χρεοκοπίας και την υπόθαλψη αυτών που μας οδήγησαν σε αυτή όσο και των αιτιών της κρίσης. Μια δημοσιογραφία που πάλεψε για να επιβάλει την υπακοή μας στο μνημόνιο. Με αυτή την δημοσιογραφία γνωρίσαμε λέξεις με διπλό νόημα με πιο χαρακτηριστικές αυτές της «Αναδιάρθρωσης» που σημαίνει απολύσεις και ξεπούλημα και της «Μεταρρύθμισης» που σημαίνει ξεθεμελίωμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Σε ρόλο κατήγορου ο δημοσιογράφος αντί να ζητήσει ευθύνες στον πολιτικό κόσμο για την χρεοκοπία, τις απόδωσε στο ψηφοφόρο που ήταν τεμπέλης, κηφήνας και παράσιτο και ψήφιζε τους συγκεκριμένους πολιτικούς. Αντί ο δημοσιογράφος να ενημερώσει ότι τα μνημόνια έσωσαν το ευρωτραπεζικό σύστημα παρουσίασε ότι αυτά ήταν μηχανισμός στήριξης και η διάσωση της χώρας μας. Αντί να καταγγείλει τους ωμούς εκβιασμούς για τις δόσεις που πήγαιναν στις τράπεζες έγινε ο ίδιος εκβιαστής, συνδέοντάς τες αυθαίρετα με μισθούς και συντάξεις ή την παραμονή στο ευρώ. Πράγματι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αποτελεί λαϊκή επιταγή η διερεύνηση της κατάρρευσης της χώρας, η διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009, το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, στο PSI και στη β’ ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όμως σε μεγάλο βαθμό τα αίτια της χρεοκοπίας θα τα καταδείξει η επιτροπή λογιστικού έλεγχου. Μεγαλύτερη λαϊκή απαίτηση είναι η εξεταστική επιτροπή να παρακάμψει τυχόν παραγραφές, ψάχνοντας πρωτίστως στον ρόλο των δημοσιογράφων και αντιμετωπίζοντάς τους είτε ως μάρτυρες είτε ως ύποπτους και κατηγορούμενους. Εκεί αναζητώντας συμμορίες, κίνητρα από την απόκρυψη του εγκλήματος και την διασκευή πληροφοριών, θα βρει αμέσως το νήμα των ευθυνών. Αν επιπλέον επεκταθεί η έρευνα στο θέμα της απόκρυψης των σκανδαλών θα δημιουργηθούν θα αποκαλυφθούν ενδιαφέροντα πράγματα. Κυρίως όμως θα δημιουργηθούν τα εχέγγυα ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην χώρα μας. Θα είναι νίκη για την δημοκρατία να μπορέσει μέσω μιας εξεταστικής επιτροπής να επιβάλει την κυριαρχία της σε κάθε επίδοξο διαστρεβλωτή ή «ανταγωνιστή» της. 

Larissanet.gr (τίτλος: δικός μας), 
το διαβάσαμε στο http://papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου