Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ...

Όπως η προηγούμενη κυβέρνηση ξέσκισε τις αποταμιεύσεις των ομολογιούχων αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του PSI, το ίδιο ακριβώς κάνει και η κυβέρνηση Τσίπρα, αρπάζοντας ό,τι πλήρωσαν οι πολίτες στους Δήμους ως ανταποδοτικά τέλη για υπηρεσίες προς αυτούς! Καθαρή κλοπή και σιγά-σιγά φορείς και σύλλογοι ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται. 
Μέχρι και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση-καταπέλτη

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Με την αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας την προηγούμενη τακτική της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, στέλνει τα αποθεματικά των Οργανισμών του δημοσίου, των Δήμων και Περιφερειών στη μαύρη τρύπα του χρέους!
Με την πράξη αυτή μεταφέρονται υποχρεωτικά όλα τα αποθεματικά και...

τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, και μάλιστα αναδρομικά, από 17/3/2015! Στην πραγματικότητα δεν αφορά καν μόνο τα αποθεματικά, αλλά όλα τα χρήματα που υπάρχουν στους λογαριασμούς, ακόμη κι αν πρόκειται για έργα σε εξέλιξη, για μισθοδοσίες κ.λπ. μια και συγκεκριμένα αναφέρεται: "Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο".
Με την πολιτική επιλογή αυτή επιχειρεί να φανεί συνεπής στους δανειστές, όπως έχει δεσμευτεί με τη σύμφωνία με την ΕΕ στις 20 Φλεβάρη και να συνεχίσει να πληρώνει τις τοκογλυφικές δόσεις. στραγγίζοντας όχι μόνο τα κρατικά ταμεία αλλά και όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, μεταφέροντας όλα τα αποθεματικά υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 4,1 δις έχει καταβάλει μέχρι τώρα η νέα κυβέρνηση για την αποπληρωμή του χρέους ενώ κυνηγάει την επόμενη δόση ύψους 700 εκατ. που θέλει να καταβάλει στις 12 Μάη στο ΔΝΤ και οι δόσεις δεν έχουν τέλος. Είναι προκλητικό αυτή την πραγματικότητα να προσπαθούν να την κρύψουν πίσω από το ψέμα ότι συγκεντρώνουν τα αποθεματικά για να “πληρωθούν μισθοί και συντάξεις”!
Η κυβέρνηση επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» για να μαζέψει όλα τα ποσά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο 15νθήμερο υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να καταφέρει να εξοφλήσει τους ξένους με χρήματα τα οποία αφαιρεί ουσιαστικά από τα λαϊκά στρώματα, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχει τα χρήματα για να τα δώσει πίσω, αν η ΕΕ, το ΔΝΤ και ΕΚΤ συνεχίσουν τον οικονομικό στραγγαλισμό.
Θυμόμαστε όλοι , άλλωστε την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και των αποθεματικών των νοσοκομείων και των Πανεπιστημίων που έγινε με το υποτιθέμενο “κούρεμα” του χρέους, το γνωστό PSI, των Παπαδήμου – Βενιζέλου, τα οποία ποτέ δε γύρισαν πίσω ενώ το χρέος αυξήθηκε από τότε.
Δε μας εξοργίζει μόνο η χρήση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά.
Η πράξη αυτή είναι τρομερά επικίνδυνη γιατί με την τακτική αυτή να αποπληρώνονται οι δόσεις σε ΕΕ-ΔΝΤ «στεγνώνοντας» τα χρήματα που υπάρχουν στο κράτος, προκαλεί τον κίνδυνο να μην υπάρχουν χρήματα για τις εσωτερικές ανάγκες και οδηγεί στη λεηλασία των αποθεματικών για τις κοινωνικές ανάγκες (τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα επιδόματα ανεργίας κλπ) τα οποία θα χαθούν στη μάυρη τρύπα του χρέους.
 Από την άλλη μεριά, στραγγίζει όλα τα αποθεματικά και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο δανεισμό, με τη δικαιολογία ότι «δεν υπάρχουν χρήματα» άρα και σε νέο Μνημόνιο .
Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεσηκωθεί το συνδικαλιστικό και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα για να απαιτήσει:
 την απόσυρση της αντισυνταγματικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου και να μη βάλουν χέρι κυβέρνηση, ΕΕ και τοκογλύφοι στα αποθεματικά του δημοσίου και των ΟΤΑ.
Όχι στην εσωτερική υποτίμηση. Όχι στην οικονομική ασφυξία, για να αποπληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός και δεν πρέπει να το πληρώσει!
οι κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες πάνω από το Χρέος, πάνω από τα κέρδη των κερδοσκόπων και των τραπεζών, πάνω από τα συμφέροντα ΕΕ και ΔΝΤ.

Στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογός μας θα συμβάλει στο μεγαλύτερο δυνατό συντονισμό συνδικάτων, φορέων και της πρωτοβουλίας για τη Διαγραφή του Χρέους για να οργανωθεί ένα παλαϊκό συλλαλητήριο στις 11 Μάη όπου συνεδριάζει το γιουρογκρουπ  και πρίν από την καταβολή της επόμενης δόσης στο ΔΝΤ στις 12 Μάη. 
   ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Γραμματέας 
Κώστας Τουλγαρίδης                                                                             Ιωάννης Ρούπας


1 σχόλιο:

  1. Δυνατά μυαλά ! Την ώρα που όλοι οι ιδιώτες καταθέτες σηκώνουν τα λεφτά τους από τις ψυχορραγούσες τράπεζες, οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν ξεχάσει τί έπαθαν οι ΔΕΚΟ το '87, όταν τους έφαγε τα λεφτά ο Κοσκωτάς από την τράπεζα Κρήτης ...
    Ατσίδες ή κάτι άλλο ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή