Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΤΙΓΚΑΣ: "ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ κ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ! ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!


 «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης»
(Cyberbulling)
Από το Στρατηγό κ.Σφακιανάκη
Θερμά Συγχαρητήρια 


        Ο Επικεφαλής της παράταξης Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και στελέχη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ παρακολούθησαν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα όχι μόνο για τους νέους και τα παιδιά, αλλά και τους πιο μεγάλους, ενημέρωση για την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο – Cyberbullying» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" του Δήμου μας...

Η ταχύτατη εξέλιξη της επιστήμης της Πληροφορικής με συνεπακόλουθη επίδραση στον τομέα της επικοινωνίας έχει καταστήσει το Διαδίκτυο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου που επιθυμεί μέσω αυτού του μέσου την ανταλλαγή πληροφοριών, την προφορική και γραπτή επικοινωνία αλλά και ψυχαγωγία.
Πέραν όμως των αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων του, ο τρόπος χρήσης του μέσου έχει αναδείξει και την εμφάνιση νέων παθολογικών, αντικοινωνικών συμπεριφορών όπως αυτής του κυβερνοεκφοβισμού. Το διαδίκτυο παρά τη χρησιμότητά του αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο ανησυχητικό κοινωνικό φαινόμενο που τελικά μας αφορά όλους. Σήμερα μάθαμε πολλά, όπως ότι:
Οι πληροφορίες που παρέχει το διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε έγκυρες. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στο διαδίκτυο η παρουσίαση της πληροφορίας μπορεί να ελέγχεται δυναμικά από χιλιάδες άτομα διαφορετικής κουλτούρας, μόρφωσης ή ηλικίας.

Η κοινοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, αριθμοί τραπεζικών συναλλαγών, καρτών κλπ., θα πρέπει πάσει θυσία να αποφεύγεται και οπωσδήποτε να ελέγχεται η ύπαρξη δεδομένων ασφάλειας κατά τις διαδικτυακές συναλλαγές.

Η χρήση του υπολογιστή από παιδιά θα πρέπει να γίνεται με παρουσία ενηλίκων ή να υπάρχουν φίλτρα ελέγχου Τα παιδιά πρέπει να ενθαρρύνονται να ενημερώνουν την οικογένεια ή το σχολείο για αυτούς με τους οποίους επικοινωνούν ή ανταλλάσσουν μηνύματα και να ενημερώνουν αμέσως αν παρενοχληθούν.
Τα συγχαρητήριά μας, για όλα αυτά που ακούσαμε, είναι το ελάχιστο που μπορεί να πει κάποιος, στον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Στρατηγό κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη και στο εκλεκτό επιτελείο του, που παρουσίασαν το θέμα με τρόπο απλό, παραστατικό και ιδιαίτερα κατανοητό. Έτσι φεύγοντας από την εκδήλωση νοιώσαμε πιο ασφαλείς και πιο σίγουροι για τη χρήση του διαδικτύου.
             Σας ευχαριστούμε θερμά και πάλι.




1 σχόλιο:

  1. για το δημοτικη αρχη που το διοργανωσε , καμμια κουβεντα...
    φραγη εξερχομενων μηνυματων εχει η φωνη σου κυριε Τιγκα...
    μεγαλη νιφιτσα εισαι τελικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή