Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΤΙΓΚΑΣ: "ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ..."

Δελτίο Τύπου 43
         25 Απριλίου 2015


Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) 
για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων

Τοποθέτηση

Επικεφαλής στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν, έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να συμβάλει στις εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας μας.Bασική προϋπόθεση για μια επιτυχημένη συνεργασία είναι να υπάρξει ο απαραίτητος σεβασμός μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς όμως η  ΠΝΠ είναι μια πράξη που...

αντίκειται στο άρθρο 102 παρ.5 του Συντάγματος που προβλέπει και διασφαλίζει “τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια” των Δήμων.

        Η αιφνιδιαστική, όμως απόφαση της Κυβέρνησης να προωθήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την υποχρέωση των Δήμων να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας, απαξιώνει την Αυτοδιοίκηση και αποτελεί συνταγματικό και οικονομικό πλήγμα κατά αυτής.

        Κατά την άποψή μας η δέσμευσή των ταμειακών διαθέσιμων είναι μια κίνηση αποσπασματικού χαρακτήρα, που δεν λύνει με μόνιμο τρόπο και μακροπρόθεσμα τις αιτίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση ρευστότητας. Είναι μια λανθασμένη πολιτική απόφαση, που αποδεικνύει ότι οι μέχρι σήμερα επιλογές των οικονομικών επιτελείων των  τελευταίων ετών δημιούργησαν  αδιέξοδα που δύσκολα θα ξεπεραστούν και τις συνέπειες των οποίων  θα πληρώσουμε ακριβά όλοι μας.

        Είναι περισσότερο από εμφανής ο κίνδυνος αδυναμίας καταβολής ακόμη και της μισθοδοσίας των εργαζομένων, γιατί για την ομαλή λειτουργία των Δήμων ουδείς καλοπροαίρετος και νοήμων άνθρωπος συζητά. Ποιος άραγε πιστεύει ότι μετά τις 30 Απρ. 2015, ημερομηνία μέχρι την οποία επαρκούν τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες του Δήμου για το τρέχον 15θήμερο, θα αποδεσμευθούν τα ταμειακά διαθέσιμα.

         Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει σκοπό να αναζητήσουμε τρόπους επίλυσης της δυσκολίας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Θέλουμε να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε, μέσω του ψηφίσματος που θα εκδώσουμε την Π.Ν.Π., τόσο ως πολιτική πράξη, όσο κι ως προς το περιεχόμενό της.

         Καταδικάζουμε την ΠΝΠ για τη δέσμευση των ταμειακά διαθέσιμων και ζητάμε διάλογο με την κυβέρνηση προκειμένου να αποσυρθεί ή τροποποιηθεί ανάλογα εξαιρώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα που μας δίδεται, με σκοπό να ακυρώσουμε το περιεχόμενο της Π.Ν.Π.

        Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και όλες  τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας να συναινέσουν όπως μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαίου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, να μην εφαρμόσουμε όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία  του Δήμου και των υπηρεσιών του, προκειμένου να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους.


        Καλούμε τέλος τη Δημοτική Αρχή και όλες  τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας να αναλάβουμε ΟΛΟΙ μαζί εκστρατεία, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες με υπεύθυνο και έγκυρο τρόπο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει και για την τοπική οικονομία και για κάθε επαγγελματία η εφαρμογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης.

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΙΓΚΑ ....ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ;
    ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ......!

    ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΤΙΓΚΑ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΟΣΗ Ή ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ;

    MA ΤΙΓΚΑ ΜΟΥ , ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΦΟΘ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ ;

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ;
    ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ;

    AXAXXAAXAXAXAXXAAXXAXAXAAXAXXA

    AX ΤΙΓΚΑ ΜΟΥ ΤΙ ΤΙΓΚΑ ΜΟΥ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή