Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΚ! ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΒΑΛΑΝ 50 ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016! ΚΑΤΗΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ! ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΓΕ ΞΑΦΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ, Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ! ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ!

Εν μέσω έντονου προβληματισμού πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), στα...


γραφεία της, όπου παρέστη και αρκετός πολιτικός κόσμος. Παρών ήταν και για λογαριασμό της κυβέρνησης Τσίπρα ο κ. Κρέτσος, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, για τον οποίο επιφυλάξαμε μια απρόσμενη έκπληξη. Δείτε τι έγινε...



"Ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Σαββάκης απευθύνοντας χαιρετισμό, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χρονιά που πέρασε ήταν, αν όχι πολύ άσχημη, σίγουρα ήταν πολύ δύσκολη για την Ένωση, μια και 50 εφημερίδες-μέλη της (ναι, 50) έβαλαν λουκέτο λόγω της κρίσης, της βαριάς φορολογίας και των νέων ασφαλιστικών εισφορών. 
"Ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Σαββάκης απευθύνοντας χαιρετισμό, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χρονιά που πέρασε ήταν, αν όχι πολύ άσχημη, σίγουρα ήταν πολύ δύσκολη για την Ένωση, μια και 50 εφημερίδες-μέλη της (ναι, 50!) έβαλαν λουκέτο λόγω της κρίσης, της βαριάς φορολογίας και των νέων ασφαλιστικών εισφορών. 
Όταν ανέβηκε πρώτος στο βήμα να μιλήσει για λογαριασμό της κυβέρνησης ο κ. Κρέτσος, άρχισε να λέει τις γνωστές "άρες μάρες κουκουνάρες" , ώσπου ο Μάκης Βραχιολίδης δεν άντεξε και τον ρώτησε δυνατά: "Πώς αισθάνεστε για τις 50 εφημερίδες που έβαλαν λουκέτο; Τι έχετε να πείτε; Δεν νομίζετε ότι φέρετε ως κυβέρνηση μερίδιο ευθύνης;"
Ξάφνιασε με την παρέμβασή του ο Βραχιολίδης και ουδείς από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης είπε λέξη! "Πώς αισθάνεστε κύριοι για τον θάνατο των 50 εφημερίδων που έβαλαν λουκέτο μέσα στο 2016; Ποια ευθύνη έχετε γι' αυτό;" Για τις κοπές πίτας και τα ευχολόγια είστε πρώτοι πάντως. 


Ο κ. Κρέτσος στάθηκε αμήχανος, χασκογέλασε, γύρισε αμήχανα προς τον Πρόεδρο της ΕΔΙΠΤ (λες και ζητούσε τη βοήθειά του) και δεν έβγαλε άχνα. Όπως άχνα δεν έβγαλε κανένα από τα παρευρισμόμενα μέλη που εκπροσωπούσαν την κυβέρνηση, όπως ο δημοσιογράφος Τριανταφυλλίδης (εκπροσωπούσε τον Πρόεδρο της Βουλής), ο υφυπουργός Τύπου κ. Ζουράρις, η κ. Καφαντάρη, αλλά και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου. 
Μάλιστα, ένας από τους παρευρισμόμενους προμοτάροντας τον Βραχιολίδη και θέλοντας να προκαλέσει τον κ. Κρέτσο, είπε: "Τι να αισθάνεται; Τίποτε απολύτως δεν αισθάνεται"

Κατά τα άλλα η εκδήλωση κύλησε κατά τα ειωθότα. 
Το δελτίο τύπου που ανήρτησε στο site της η ιστορική ΕΔΙΠΤ (έτος ίδρυσης 1938) είναι το παρακάτω:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας.
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ο Περιοδικός και Περιφερειακός Τύπος στην εποχή της οικονομικής κρίσης,  μίλησε ο Πρόεδρος  της Ένωσης κ. Μιχάλης Σαββάκης.
Την πίτα ευλόγησε  ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και την έκοψε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης  & Επικοινωνίας κ. Ελευθέριος Κρέτσος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.
Παρευρέθησαν επίσης εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, τη Νέα Δημοκρατία ο Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου κ. Βασίλειος Κικίλιας, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ο Αν. Εκρόσωπος Τύπου κ. Δημήτριος Κατσικάρης, τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Εκπρόσωπος Τύπου  κα Μανταλένα Παπαδοπούλου και την  Ένωση Κεντρώων ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Λεβέντης. Ακόμα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Τσιρώνης,  ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις,  ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νικόλαος Σακελλαρίου, οι Βουλευτές κα Νίνα Κασιμάτη, κα Χαρούλα Καφαντάρη και  κα Σοφία Βούλτεψη, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, Πρόεδροι αδελφών δημοσιογραφικών οργανώσεων και πολλές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου