Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΕΓΓΡΑΦΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΟΙ 8 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΠΙ 3ΜΗΝΟ ΣΤΙΣ ΦΥΑΚΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

Δείτε το έγγραφο της διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ στο οποίο αναφέρεται ότι οι 8 Τούρκοι θα παραμείνουν κρατούμενοι για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας


Παρά τις χθεσινές αποφάσεις των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου με τις οποίες αποφασίστηκε να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη γείτονα χώρα, εν τούτοις δεν θα αφεθούν ελεύθεροι,  αφενός λόγω του εκκρεμούς αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλλει και...


αφετέρου για αρκούντως σοβαρούς λόγου «απειλής για τη δημόσια τάξη και εθνική ασφάλεια της χώρας».

            
Οι 8 Τούρκοι εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού και μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου.
            
Ειδικότερα, χθες μετά τις αποφάσεις των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου που απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα των αρχών της Τουρκίας για την έκδοση των 8 στρατιωτικών, η  εισαγγελέας εκδόσεων Μαρία Μαλούχου με παραγγελία της, η οποία   κοινοποιήθηκε  και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή,  ζήτησε την άρση της κράτησής τους, με την προϋπόθεση ότι δεν κρατούνται για άλλο λόγο.

            
Όμως, ακολούθησε απόφαση του διευθυντή αλλοδαπών της ΓΑΔΑ  Κωνσταντίνου Λουζιώτη η οποία αναφέρει ότι μετά την προσγείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν οι 8  στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, διατάχθηκε η κράτηση των 8 για διάστημα 3 μηνών, το οποίο μπορεί να παρατείνεται ανά τρίμηνο, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί του αιτήματος χορήγησης διεθνούς προστασίας που εκκρεμεί στην 5ή Ανεξάρτητη Επιτροπή Προσφυγών.
            
Παράλληλα, στην απόφαση της Διεύθυνσης  Αλλοδαπών  σημειώνεται ότι «δεν δύναται να εφαρμοστούν εναλλακτικά μέτρα», καθώς εκτιμάται ότι η «η συμπεριφορά τους αποτελεί πραγματική ενεστώσα και αρκούντως σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και εθνική ασφάλεια της χώρας».
            
Κατόπιν αυτών οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι.

Δείτε το έγγραφο-ντοκουμέντο με το οποίο οι 8 Τούρκοι θα παραμείνουν κρατούμενοι για τους επόμενους τρεις μήνες:


Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου



Την ίδια στιγμή η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «χαιρετίζει με ανακούφιση» την απόφαση του Αρείου Πάγου, ενώ παράλληλα  υπογραμμίζει  ότι  η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ.....
          
Ειδικότερα, η  Ένωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «στο ευρύτερο πλαίσιο της ανασφάλειας δικαίου και της αβεβαιότητας που διατρέχει την Ελληνική πραγματικότητα ακόμα και για τα αυτονόητα, δεν είναι μικρό πράγμα ότι ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την μη έκδοση των 8 εκζητούμενων στρατιωτικών από την Τουρκία».
            
Η αυτοαναίρεση από την Τουρκική κυβέρνηση των βασικών εγγυήσεων προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου (μη δίκαιη δίκη, κίνδυνος βασανιστηρίων και εξωδικαστικής θανάτωσης, πιθανή επαναφορά της θανατικής καταδίκης), αλλά και η κατάσταση στο πεδίο, δεν επέτρεπαν καμία άλλη έκβαση της δίκης, σημειώνει η Ένωση και προσθέτει το ερώτημα: «Γιατί όμως φτάσαμε σε αυτό το θρίλερ διαδικασίας και αναμονής, ψιθύρων και μεθοδεύσεων; Για μία υπόθεση που αναφορικά με την κατάσταση στην Τουρκία ήταν ξεκάθαρη;».
            
Και καταλήγει: «Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου χαιρετίζει με ανακούφιση την απόφαση αυτή και τον δικαιοκρατικό της προσανατολισμό. Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ.
            
Το αίτημα ασύλου των 8 συζητείται σε δεύτερο βαθμό, ενώ πολυάριθμες παρόμοιες υποθέσεις Τούρκων που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα περιμένουν τη σειρά τους. Ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική Δικαιοσύνη να συμβάλουν ώστε να μπει φρένο στην συνεχή εμβάθυνση του αυταρχισμού στην γείτονα. Θα τα καταφέρουμε;».


Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου