OPTOCENTER

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΙΓΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ!

Πρὸς κ. Διοικητὴ ΠΠΝΠ ἀπὸ παιδίατρο Καραβασίλη Διαμαντούλα, περὶ ὁδηγιῶν σας γιὰ τοὺς μουσουλμάνους ἀσθενεῖς.
17 Δεκεμβρίου 2016
Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Αρχικά να σας ενημερώσω ότι ουδέποτε ανήκα ούτε ανήκω σε κανένα...

απολύτως πολιτικό κόμμα. Ως πολίτης, σκέπτομαι ελεύθερα και έχω κάθε δικαίωμα να λέω την άποψη μου, καθώς έχουμε Δημοκρατικό Πολίτευμα.
Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή Πατρών και έλαβα τίτλο Ειδικότητας Παιδιατρικής από το ΠΠΝΠ. Γνωρίζω το ΠΠΝΠ από την έναρξη λειτουργίας του. Εργάστηκα σε αυτό. Νοσηλεύτηκα σε αυτό. Σήμερα, διαβάζοντας την τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος» τυχαία, ενημερώθηκα για τις οδηγίες σας προς το προσωπικό του ΠΠΝΠ, σχετικά με τους μουσουλμάνους ασθενείς. Αρχικά ξανακοίταξα το ημερολόγιο μήπως είναι Πρωταπριλιά. Δεν είναι. Ορθά λοιπόν έχω στολίσει το σπίτι μου χριστουγεννιάτικα, δέντρο, φωτάκια, κλπ.


Ασχέτως της αθεΐας ή θρησκεύματός σας, το οποίο σέβομαι απόλυτα όπως και σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη μας, το επίσημο θρήσκευμα της Ελλάδας είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός. Αυτό δεν σας επιτρέπει να βάζετε δικούς σας όρους στο Δημόσιο Νοσοκομείο, το οποίο δεν είναι ιδιοκτησία σας και για το οποίο φορολογούμαι. Όπως και κάθε πολίτης.
Στο σπίτι σας, έχετε κάθε δικαίωμα να μην έχετε εικόνες, σταυρούς. Να έχετε κορανιο ή κάθε σύμβολο που σας εκφράζει. Όχι όμως στο Δημόσιο Νοσοκομείο να επιβάλλετε κανόνες όπως «να αφαιρούνται χριστιανικές εικόνες, σταυροί, σε δωμάτια που νοσηλεύονται μουσουλμάνοι», δήθεν σεβόμενος την θρησκεία τους. Να σας θυμίσω ότι όλοι οι αλλοδαποί ξέρουν ότι βρίσκονται στην Ελλάδα. Άρα οφείλουν να δείχνουν σεβασμό προς τη χώρα που ζουν. Άρα και για το θρήσκευμα μας.
Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες του εξωτερικού με διαφορετικά θρησκεύματα. Τα σεβάστηκα απόλυτα. Δεν είχα την αξίωση να κάνουν αλλαγή των συνηθειών τους, ούτε στα δωμάτια των ξενοδοχείων που πλήρωνα για να διαμένω και ήταν ο προσωπικός μου χώρος κατά τη διάρκεια της παραμονής μου. Ούτε όταν νοσηλεύτηκα απαίτησα να βγάλουν από το δωμάτιο νοσηλείας μου Βουδες, Μωαμεθ, Κορανια. Γιατί εγώ ήμουν στο δικό τους κράτος και σεβόμουν πραγματικά τα πιστεύω τους.
Τι καταπληκτικές ιδέες είναι αυτές που σκεφθήκατε; Ρωτήσατε το προσωπικό του Νοσοκομείου και τους ασθενείς πριν; Τι δικτατορικές τακτικές ακολουθείτε κύριε; Με τι δικαίωμα; Ήδη υπάρχει δραματική έλλειψη προσωπικού. Και πρακτικά

να το δούμε, οι νοσηλεύτριες π.χ. θα έχουν επιπλέον καθήκον να ρωτούν «παρακαλώ, ποιον Θεό πιστεύετε;” και ανάλογα να ανεβοκατεβάζουν εικόνες ;;!!

Όσον αφορά δε την άσκηση της Ιατρικής, τι να πει κανένας…. Κύριε, αν δεν βγάλεις τα ενδύματα του ασθενή, να ψηλαφίσεις, να ακροαστείς καρδιά – κοιλιά – πνεύμονα και επί γυναικολογικού ή ουρολογικού περιστατικού, πως θα διαγνώσεις άρα και θα χορηγήσεις την κατάλληλη αγωγή;;;;;

Ρίχνοντας χαρτιά;;; βλέποντας τον καφέ;;; πως;;;;
Η Ιατρική είναι Επιστήμη. Η Επιστήμη δεν είναι μαγεία. Άρα η Ιατρική δεν είναι μαγεία. Έλεος! Και όταν σε ένα ακραία επείγον γυναικολογικό περιστατικό που κινδυνεύει άμεσα η ζωή της γυναίκας, εφημερεύει άρρεν γυναικολόγος; Θα υπάρχει «on call» γυναίκα γυναικολόγος να έρχεται από το σπίτι της ειδικά για μουσουλμάνα ασθενή;;;

Αν ενοχλούνται κάποιοι άλλων θρησκευμάτων, ας επιλέξουν ως χώρα διαμονής τους κάποια που να τους εκφράζει. Όπως πολλοί Έλληνες ενοχλούνται από κάποια θέματα των Νοσοκομείων μας, υπογράφουν και αποχωρούν με δική τους ευθύνη, έτσι και οι αλλοδαποί φίλοι μας έχουν την ίδια επιλογή.
Ξέρετε τι δύναμη και κουράγιο παίρνουν οι χριστιανοί ασθενείς από την εικόνα της Παναγιάς, του Χριστού, τον Σταυρό, το Ευαγγέλιο; Τεράστια! Το έχω ζήσει τόσα χρόνια αυτό. Με τι δικαίωμα, κύριε, δίνετε τέτοιου είδους οδηγίες στο

Δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο υπηρετείτε; Το οποίο παρεμπιπτόντως ονομάζεται και ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ. Όχι ότι θα υπήρχε διαφορά εάν ονομαζόταν ΠΠΝΠ μόνον.
Ως πολίτης ντρέπομαι. Ως γιατρός μόνον έκπληξη και θλίψη νιώθω. Εσείς όμως νιώθετε σωστός;;;


Μετά τιμής,

Καραβασίλη Διαμαντούλα,
Παιδίατρος

πηγή: tideon.org, pentapostagma.gr (τίτλος: δικός μας)

2 σχόλια:

 1. Μπράβο στην κοπελιά που όρθωσε το ανάστημά της και είπε αυτό που εκφράζει την σιωπούσα πλειοψηφία των Ελλήνων. Θα ήθελα να γνωρίζω το αποτέλεσμα. Αντίστοιχα περιστατικά σημειώνονταν και στην Σοβιετική Ένωση της αθείας και της γκουλάγκ! Φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι απλά κάποιοι δεν την γνωρίζουν...

  Ο άγιος Λουκάς ήταν πάντοτε πιστός Χριστιανός. Δεν έχανε λειτουργία και παρακολουθούσε όρθιος όλες τις παννυχίδες και τους όρθρους, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις ημέρες των ορθοδόξων γιορτών. Στο χειρουργείο είχε πάντα την εικόνα της Παναγίας μπροστά στην οποία προσευχόταν για λίγα λεπτά πριν από κάθε επέμβαση. Έπειτα, μ' ένα βαμβάκι ποτισμένο στο ιώδιο, έκανε το σημείο του σταυρού στο σώμα του ασθενούς, εκεί που θα γινόταν η τομή. Μόνο μετά από αυτά έλεγε με επισημότητα «το νυστέρι». Οι άθεοι συνάδελφοί του γρήγορα τον συνήθιζαν και δεν έδιναν σημασία, ενώ οι θρησκευόμενοι τα έβρισκαν αυτά πολύ φυσικά.

  Όμως στις αρχές του 1920 μια από τις επιτροπές ελέγχου του νοσοκομείου όπου εργαζόταν τότε, έδωσε εντολή να ξεκρεμάσουν την εικόνα της Παναγίας, με αποτέλεσμα ο άγιος Λουκάς να αρνείται να μπει στο χειρουργείο. Παράλληλα η σύζυγος ενός από τα στελέχη του κόμματος εισήχθη στο νοσοκομείο ως έκτακτο περιστατικό, και ζητούσε να χειρουργηθεί μόνο από τον Βόινο-Γιασενέτσκι, κι έτσι ο σύζυγός της του υποσχέθηκε ότι αν η εγχείρηση γινόταν, την επόμενη μέρα η εικόνα θα ήταν στη θέση της. Η εγχείρηση έγινε κι ήταν επιτυχής, και ο σύζυγος της άρρωστης κράτησε την υπόσχεσή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δίνω εντολή προς όλα τα ελληνικά νοσοκομεία να μην κατέβει καμία είκονα του Ιησού Χριστού και της Παναγίας και όλων των Αγίων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως.
  Οι λαθροτζιχνατιστές να απελαθούν αμέσως!!!!!!

  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ!!!!!!

  ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΕ;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή