Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ! "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ! ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥΣ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!

Μπράβο στους Έλληνες δικαστές. Αποφάσισαν έντιμα, σωστά, δίκαια. 
Η είδηση από το skai.gr:
Όχι» στην έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που είχαν καταφύγει ....

στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.
Όπως αναφέρει το skai.gr,  απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την υπόθεση, καθώς ο νόμος ορίζει πως αρνητικές αποφάσεις του Άρειου Πάγου δικαστηρίου δεν αναιρούνται ούτε αλλάζουν.
Το δικαστήριο δέχθηκε τα επιχειρήματα τους ότι τυχόν έκδοσή τους στην πατρίδα τους θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους, θα τους εξέθετε σε βασανιστήρια και ταπεινωτικούς εξευτελισμούς.
Η προτεραιότητα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα που επιβάλλουν η ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία αποτέλεσαν τη βάση της απόφασης.
Σύμφωνα με το skai.gr, και για τους οκτώ διατάχθηκε η απόλυσή τους από τις φυλακές, εφόσον δεν κρατούνται εξ άλλης αιτίας. Όλοι ήταν παρόντες στην αίθουσα και με συγκίνηση άκουσαν τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου.
Για έξι από τους αξιωματικούς η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη ενώ για τους υπόλοιπους δύο μόνο ένα μέλος της σύνθεσης μειοψήφησε.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου