Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ! Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ! (1-0)

Η γκολάρα του Στόιτσεφ έδωσε στον Ατρόμητο την τεράστια πρόκριση...

στα ημιτελικά (1-0) και βύθισε τον Παναθηναϊκό σε περίοδο μεγαλύτερης κρίσης, αφού ουσιαστικά έμεινε χωρίς στόχο! 

Έτσι έπαιξαν
Χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, καθώς ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Σουηδό που προερχόταν από τραυματισμό και απουσία περίπου δύο εβδομάδων. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Πράνιτς, δεξί ο Μέστο και ο Μολέντο με τον Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας.
Ο Εσιέν σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Αμπέντ και Λουντ μπροστά του. Βιγιαφάνιες, Καλτσάς στα άκρα και στην κορυφή του 4-3-3 ο Κλωναρίδης. Ο... γηπεδούχος Τραϊανός Δέλλας επέλεξε το αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία του «αστεριού». Φυτανίδης και Λαζαρίδης το δίδυμο στο κέντρο των μετόπισθεν.
Αριστερό μπακ ο Μπίτολο και δεξί ο Κιβρακίδης. Κεϊτά και Ούμπιντες οι δύο στο κέντρο του άξονα. Μπρίτο, Στόιτσεφ, Σουμπίνιο η μεσοεπιθετική τριάδα και μπροστά ο Λε Ταλέκ.
Όλα στο ζερό
Ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Ο Ατρόμητος περίμενε τον Παναθηναϊκό, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τρόπο να πατήσει περιοχή και να απειλήσει τους γηπεδούχους που αμύνονταν εξαιρετικά και ήταν εμφανές πως οι «πράσινοι» δεν ήθελαν να πάρουν το παραμικρό ρίσκο, όπως εμφανής ήταν η απουσία του Κάρλος Ζέκα από τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μια μεσαία γραμμή που με τον αρνητικό Εσιέν και τους αναιμικούς Αμπέντ και Λουντ δεν μπορούσε να δημιουργήσει αλλά ούτε και να ανακτήσει γρήγορα και ψηλά την κατοχή της μπάλας, ώστε να βγάλει επιθετικό τρανζίσιον. Το «τριφύλλι» όσες φορές πλησιάσε την περιοχή του Ατρομήτου ήταν από συνεργασίες του δραστήριου Βιγιαφάνιες με τον Κλωναρίδη αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετές για να γίνει κάτι καλό μπροστά στην εστία του Μπάρκα.
Έλειπε η ουσία
 Μετά το πρώτο ημίωρο, οι γηπεδούχοι βγήκαν από τα καρέ τους, πήραν την κατοχή της μπάλας και πίεσαν τον Παναθηναϊκό, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Μάλιστα, λίγο έλειψε να φτάσουν στο γκολ, το σουτ του Λαζαρίδη, όμως, από το ύψος του πέναλτι ήταν «άτσαλο» και ο Στιλ δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Αυτή η φάση στο 43' ήταν και η μοναδική στιγμή σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο...
Γκολάρα πρόκρισης!
Η εικόνα του παιχνιδιού, ενός παιχνιδιού τακτικής και αρκετά «κλειστό», το έδειχνε ξεκάθαρα. Όποιος έβαζε πρώτος το γκολ θα έπαιρνε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς νεύρο, χωρίς πλάνο στο παιχνίδι του και ο Ατρόμητος πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Η ομάδα του Δέλλα έψαχνε την μία στιγμή και την βρήκε στο 65! Από την... ανοησία των Πράνιτς και Λουντ, οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή, ο Μπρίτο με τακουνάκι έβγαλε τον Κιβρακίδη σε θέση για σέντρα και ο νεαρός μπακ έβγαλε την τέλεια. Με την κατάλληλη δύναμη, την κατάλληλη τροχιά προς τον Στόιτσεξ. Ο Σέρβος έπιασε το εναέριο βολέ με το αριστερό και άφησε... άγαλμα τον Στιλ!
Ο Στραματσόνι προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, έριξε στο παιχνίδι Μπεργκ, Βλαχοδήμο και Λαγό στο φινάλε-με τον Τελάντερ να πηγαίνει σε θέση σέντερ φορ- αλλά δεν κατάφερε το παραμικρό. Ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι της χρονιάς ήταν σε άλλο γήπεδο, χωρίς την παραμικρή ποδοσφαιρική ιδέα πάνω στο χορτάρι.
Ενδεικτικό της επιθετικής ανυπαρξίας του «τριφυλλιού» το γεγονός πως η μοναδική καλή στιγμή σε όλο το παιχνίδι ήταν το σουτ του Βλαχοδήμου που έδιωξε εντυπωσιακά ο Μπάρκας στην απόκρουση του αγώνα! Το 1-0 υπέρ του Ατρομήτου έμεινε μέχρι το φινάλε και οι Περιστεριώτες πανηγυρίσαν μία πολύ μεγάλη πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος...
MAN OF THE MATCH: Μία επαφή, ένα σουτ, γκολάρα και... πρόκριση! Ο Μίλος Στόιτσεφ «έπιασε» το σουτ με το αριστερό, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται και έστειλε τον Ατρόμητο στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Βασίλης Μπάρκας. Ο νεαρός πορτιέρο κράτησε όρθιο τον Ατρόμητο στην μεγαλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς! Στο 92' έβγαλε με φοβερή εκτίναξη το σουτ του Βλαχοδήμου σε κόρνερ, έστω και αν δεν το είδε ποτέ ο Μήτσιος, υποδεικνύοντας άουτ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός από την αρχή μέχρι το τέλος. Από τον Αντρέα Στραματσόνι μέχρι και τον τελευταίο παίκτη που πάτησε απόψε το χορτάρι στο Περιστέρι. Λίγοι, εκτός τόπου και χρόνου, εμφάνιση αποκαρδιωτική σε ένα ματς όπου έπρεπε να... τρώνε σίδερα!
Η ΓΚΑΦΑ: Στην φάση του γκολ ο Παναθηναϊκός χάνει την κατοχή από την παιδική συνεργασία των Πράνιτς και Λουντ. Στην συνέχεια ο Κροάτης μαρκάρει με τα μάτια τον Κιβρακίδη και ο Μέστο δεν προλαβαίνει στον σωστό χρόνο να «κλείσει» τον Στόιτσεφ.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μήτσιος δεν έκανε το μεγάλο λάθος και μοίρασε τα... σπόρια στον Ατρόμητο, ειδικά προς το φινάλε του αγώνα. Ο Τάτσης υπέδειξε λανθασμένα οφ-σάιντ τον Κλωναρίδη στο 38'. Σωστές υποδείξεις από τον Μερκενίδη σε Μπρίτο και Λε Ταλέκ στο 22' και το 27'.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός δεν... κατέβηκε καν στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος το ήθελε περισσότερο και το έδειξε! Με την γκολάρα του Στόιτσεφ η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πέρασε στους «4» και πέταξε εκτός θεσμού το «τριφύλλι»..

gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου