Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΕΞΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ! ΒΙΝΤΕΟ!

Έξι μαθητές σκοτώθηκαν σε τροχαίο, όταν μικρό σχολικό και φορτηγό...

συγκρούστηκαν μετωπικά σήμερα το πρωί στην περιοχή Ροσφόρ της δυτικής Γαλλίας, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.
Δύο μαθητές και ο οδηγός του σχολικού τραυματίστηκαν ελαφρά και άλλοι οκτώ έφηβοι βγήκαν σώοι από το σχολικό.
Το σχολικό μετέφερε «17 ή 18 άτομα», σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.
Η σύγκρουση σημειώθηκε στις 07.15 τοπική ώρα (08.15 ώρα Ελλάδας), την επομένη ενός επίσης τροχαίου με σχολικό στην ανατολική Γαλλία, στο οποίο σκοτώθηκαν δύο μαθητές και επτά τραυματίστηκαν ελαφρά.
Το τροχαίο προκλήθηκε γιατί η καρότσα του φορτηγού φέρεται να είχε απασφαλιστεί ή ήταν ανοικτή, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το σχολικό στο ύψος των παραθύρων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.
Το φορτηγό «άδειασε το φορτίο του, η καρότσα άνοιξε κατά τη διέλευση του σχολικού», το οποίο καταστράφηκε στην αριστερή πλευρά, στο σημείο όπου είναι τα παράθυρα. Ο καιρός ήταν βροχερός την ώρα του δυστυχήματος, αλλά η βροχή δεν ήταν η αιτία του τροχαίου, εξήγησε ο δήμαρχος του Ροσφόρ Ερβέ Μπλανσέ.
«Η καρότσα είχε ανοίξει σχεδόν σε γωνία 90 μοιρών όταν το φορτηγό διασταυρώθηκε με το λευκό σχολικό και τελικά το κομμάτιασε κατά μήκος όλης της αριστερής του πλευράς ακριβώς κάτω από τα παράθυρα», τα περισσότερα από τα οποία έγιναν θρύψαλα. διευκρίνισε ο αστυνομικός Ζερόμ Σερβόλ.
«Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εκφράζοντας οδύνη και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Θλίψη και συλλυπητήρια εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. Η υπουργός Οικολογίας και Μεταφορών Σεγκολέν Ρουαγιάλ και η υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ μεταβαίνουν στο Ροσφόρ.
france 1
Χθες το πρωί, δύο μαθητές, ηλικίας 12 και 15 χρόνων, σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε τροχαίο που πιθανόν προκλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας στην ανατολική Γαλλία. Το σχολικό στο οποίο επέβαιναν 32 παιδιά βγήκε από τον δρόμο που ήταν σκεπασμένος με λεπτό στρώμα χιονιού και ανατράπηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου