Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΗΡΕ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολείων του Δήμου...

Παπάγου – Χολαργού κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, τοποθετήθηκε κατ΄ αρχήν με ανακοίνωση που διαβάστηκε στα πλαίσια των ανακοινώσεων προ θεμάτων ημερησίας διατάξεως και κατόπιν με την ομιλία της Προέδρου της, η οποία και αναγνώστηκε μετά την ομιλία του Διοικητή Ασφαλείας Χολαργού και τις ερωτήσεις που του απευθύνανε παρευρισκόμενοι γονείς.
Η ανακοίνωση ήταν η εξής:
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ένωση Γονέων το δευτεροβάθμιο όργανο των Συλλόγων των Σχολείων του Δήμου μας, έχοντας ως μέλη όλα τα Λύκεια, τα  Γυμνάσια, τα  Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, κατόπιν ανοικτής συνεδρίασης την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 και με ομόφωνη απόφαση συνέταξε ένα αίτημα προς το Δήμο μας.
Το αίτημα με θέμα «οι απανωτές και έντονες βιαιοπραγίες που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον έφηβων μαθητών στις γειτονιές του Χολαργού και του Παπάγου» πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο στις 3 Φεβρουαρίου 2016.
Δεδομένου ότι μετά από επικοινωνία που είχαμε με τα αστυνομικά τμήματα του Δήμου μας, επιβεβαιώσαμε τα κρούσματα (9 επιθέσεις σε δύο μήνες) που αναφέρονται στο πρωτοκολλημένο αίτημά μας και διαπιστώσαμε την αύξησή τους,  τόσο σε συχνότητα όσο και σε βιαιότητα, αποφασίσαμε να δώσουμε βήμα στους γονείς του Δήμου μας και να ακούσουμε ότι είχαν να μας πουν για το θέμα.
Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, μετά από κάλεσμα των εκπροσώπων μας, των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας (που παράλληλα είναι και μέλη μας) και εν γένει όλων των γονιών των παιδιών του Παπάγου-Χολαργού, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση και συζήτηση για το θέμα.
Οι γονείς, μας μεταφέρανε ένα αίσθημα φόβου των παιδιών τους. Τα παιδιά του Δήμου μας δέχονται να συνοδεύονται από τους ενήλικες, πολλά το επιδιώκουν κιόλας ή ακόμα και δημιουργούν ομάδες αυτοπροστασίας τους. Εμείς γνωρίζουμε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν με το φόβο, γνωρίζουμε ότι αυτό συνήθως έχει δυσάρεστες συνέπειες. Και φυσικά δεν το θέλουμε αυτό.
Στη συζήτηση διαμορφώθηκαν τα παρακάτω αιτήματα που έχουν σαν αποδέκτες τόσο την Δημοτική Αρχή, όσο και την Αστυνομική Αρχή του τόπου μας:
1. Απαιτούμε επαρκέστερη και καλύτερη προστασία της περιοχής μας από την Αστυνομία και ιδιαίτερα κάποιων σημείων που συχνάζουν ή διέρχονται μαθητές, κυρίως τις βραδινές ώρες.
2. Αποτελεσματικότερη λειτουργία του αυτοκίνητου security που περιπολεί τα βράδια.   
3. Βελτίωση και συντήρηση του φωτισμού στους δρόμους και τα πάρκα της πόλης μας.
4. Άμεση ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία από αρμόδιο αξιωματικό της Αστυνομίας για τους τρόπους προστασίας.
5. Να επανεξεταστεί το θέμα των σχολικών φυλάκων καθότι ο αριθμός τους είναι ανεπαρκής. Οι βραδινές βάρδιες κρίνονται απολύτως απαραίτητες. 
6. Άμεση ενημέρωση των δημοτών με καμπάνια από τον Δήμο για να υπάρξει υπεύθυνη πληροφόρηση χωρίς να δημιουργείται πανικός.
7. Να υπάρξει πληροφόρηση και  συνεργασία και με τους όμορους Δήμους που πιθανόν αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα.
Τέλος να τονίσουμε ότι θέματα όπως η ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, ο φωτισμός του Δήμου μας και η περιορισμένη δυναμικότητα των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας, σας έχουν ήδη γίνει γνωστά και μέσω των εκπροσώπων μας στις επιτροπές του Δήμου, όπως η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή.
Ζητούμε από όλους εσάς να κάνετε ότι είναι απαραίτητο για να υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά στην πόλη μας. Ζητούμε να ενεργήσετε  άμεσα. Ζητούμε το θέμα να μπει πρώτο στις προτεραιότητες τόσο της δημοτικής όσο και της αστυνομικής αρχής, μέχρι την λύση του.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού
Η Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας
Μαρία Κονταξή                                               Δημήτρης Ζήκας


Η ομιλία της Προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολείων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού ήταν η εξής:
Καλησπέρα σας,
Στην ανοιχτή συνάντηση που οργανώθηκε από την Ένωση Γονέων και στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί γονείς, ακούστηκαν και συζητήθηκαν  πολλά, επίσης.
Θα σταθώ στο εξής. Υπήρξαν επιβεβαιωμένες μαρτυρίες που αναφέρουν την προσπάθεια δημιουργίας ομάδων από παιδιά. Νομίζω ότι είναι αντιληπτό από όλους το πόσο επικίνδυνο και ανεπίτρεπτο είναι αυτό. Υπήρξαν φωνές που ζήτησαν δημιουργία ομάδας γονέων περιφρούρησης με στόχο την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών. Μια πρόταση για την οποία διατυπώθηκαν πολλές επιφυλάξεις, δεδομένου ότι αναγνωρίζουμε την δυσκολία δημιουργίας τέτοιων ομάδων. Από την άλλη, λέγεται ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Ο στόχος για την αποτροπή των περιστατικών θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε κάτι πιο επικίνδυνο. Είμαστε γονείς και ο φόβος για τα παιδιά μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις αν κάποιοι από εμάς βρεθούν υπό πίεση.
Με αυτά τα δεδομένα, υπήρξε μια έκφραση συμφωνίας στο ότι στα πλαίσια ενός έννομου περιβάλλοντος, οι υπεύθυνοι για τις απαραίτητες ενέργειες και για την επίλυση του προβλήματος είναι ο δήμος και η αστυνομία. Όχι οι γονείς και σε καμιά περίπτωση όχι τα παιδιά μας!
Σαν Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης της εκπροσώπησης όλων των γονιών των μαθητών του δήμου μας, σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόβλημα, σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες και να διαθέσετε άμεσα τους πόρους και τα μέσα για την επίλυση του θέματος. Εμείς οι γονείς θα είμαστε στο πλευρό σας σε αυτή την πορεία. Πρόθυμοι για συνεργασία σε ότι μας ζητηθεί. Το μόνο που ζητούμε σαν αντάλλαγμα είναι αποτελέσματα. Σύντομα. Άμεσα.
Σας ευχαριστώ.

Οι θέσεις της Ένωσης αναγνώστηκαν πολλάκις από τον Δήμαρχο, ο οποίος και τοποθετήθηκε στα θέματα βελτίωσης της ηλεκτροφώτισης, δημιουργίας καμπάνιας για το θέμα, αύξηση των περιπολιών της ιδιωτικής εταιρείας security, επαναφορά της βραδινής βάρδιας φύλαξης στα σχολικά συγκροτήματα και την επικοινωνία και συνεργασία με όμορους δήμους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

13 σχόλια:

  1. ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ .ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι στο Σύντσγμα μαζί με τους αγρότες να ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΑΡΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ . Οι ανθέλληνες του Γ....... μας έφεραν την Φτώχεια την Ανεργία
    την Εξαθλλιωση τα Ληστρικά Χαράτσια με τα Μνημόνια και χιλιάδες εγκληματίες και βιαστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στις πόλεις μας . Όλοι στο Σύντσγμα να δώσουμε ένα ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΑΙ ΤΗΣ Γ....... ΒΡΟΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που πούλησε την Ελλάδα ατο 4 ΡΑΙΧ και τον ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗ ΣΟΙΜΠΛΕΡ . ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπλοκές αυτήν την ώρα στην Αθήνα μετσξύ αγριεμένων κρητικών αγροτών και ΜΑΤ . Οι αγρότες ψάχνουν σπεγνωσμένα να βρουν συριζαίους για να τους .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε ξεφτιλισμένοι συριζαίοι του συλλόγου εδώ έχουν ρημάξει χιλιάδες σπίτια στον Χολαργό και έχουν σακατέψει εκατοντάδες συνταξιούχους έξω από τις τράπεζες οι φίλοι σας οι λαθρομετανάστες αρπάζοντας ότι βρίσκουν και κανείς από εσάς ουδέποτε αντέδρασε και τώρα που χτύπησαν έναν μπούλη δικό σας σκούζετε σαν παλιόγριες . Φτου σας ξεφτίλες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι στα μπλόκα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ μαζί με τους αγρότες . Όλοι στην Αθήνα . ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ Γ....... ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι στα μπλόκα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ μαζί με τους αγρότες . Όλοι στην Αθήνα . ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ Γ....... ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε ξεφτιλισμένοι συριζαίοι του συλλόγου εδώ έχουν ρημάξει χιλιάδες σπίτια στον Χολαργό και έχουν σακατέψει εκατοντάδες συνταξιούχους έξω από τις τράπεζες οι φίλοι σας οι λαθρομετανάστες αρπάζοντας ότι βρίσκουν και κανείς από εσάς ουδέποτε αντέδρασε και τώρα που χτύπησαν έναν μπούλη δικό σας σκούζετε σαν παλιόγριες . Φτου σας ξεφτίλες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόλεμος σε όλη την Αττική μετσξύ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ και ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ και οι Λεσβίες του ΣΥΡΙΖΑ χτενίζονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΗΚΩ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ...... Αυτό το σύνθημα ΠΑΙΑΝΑΣ συγκλονίζει το κέντρο της Αθήνας τον Αττικό Ουρανό από δεκάδες χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ αγρότες . Το τέλος της προδοτικής συμμορίας Τσίπρα Καμμένου πλησιάζει και θα είναι τραγικό .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΗΚΩ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ...... Αυτό το σύνθημα ΠΑΙΑΝΑΣ συγκλονίζει το κέντρο της Αθήνας τον Αττικό Ουρανό από δεκάδες χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ αγρότες . Το τέλος της προδοτικής συμμορίας Τσίπρα Καμμένου πλησιάζει και θα είναι τραγικό .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ . ΜΥΡΙΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ . ΝΕΦΕΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλοι στο Σύνταγμα να ανατρέψουμε την συμμορία Τσίπρα Καμμένου . ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΡΟΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΛΗΣΤΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ . ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΦΓΑΝΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή