Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΕΙΔΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ!!!

Σοκ έχουν προκαλέσει απόρρητα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας και στα οποία γίνεται ξεκάθαρο πως ο Τούρκος πρόεδρος...

μιλά τουλάχιστον απαξιωτικά στους δυο συνομιλητές του, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αττάλεια της Τουρκίας , ο τούρκος πρόεδρος σχεδόν τους περιπαίζει..
Τα εν λόγω έγγραφα έρχονται στο φως την ίδια στιγμή που η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην Άγκυρα συζητώντας για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης.
Διαβάστε πιο κάτω αυτολεξί όσα αναφέρονται μέσα στα έγγραφα:
Ο Ερντογάν απαντώντας χαρακτηριστικά στον Ζ.Κ.Γιούνκερ ο οποίος φαίνεται να του λεει : «σου φερόμαστε σαν να είσαι πρίγκιπας».«Σαν πρίγκιπα; Βεβαίως! Δεν εκπροσωπώ κάποια τριτοκοσμική χώρα». Ο Τούρκος πρόεδρος έχει πει-εκβιάσει ευθαρσώς στο παρελθόν την ΕΕ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αττάλεια της Τουρκίας ζητώντας 3 δισ. το χρόνο χωρίς την υπογραφή μνημονίων αλλιώς θα πνίγει μετανάστες και πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου. 
«Εάν μας δίνετε 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια τότε δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Η Ελλάδα έλαβε 400 δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια της κρίσης. Θα έπρεπε να αποσπάσουμε μερικά από εκείνα τα κονδύλια και να τα επενδύσουμε σε μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία ώστε να λύσουμε όλα τα προβλήματα με τους πρόσφυγες» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. 
Συγκεκριμένα ο Ερντογάν δήλωσε ότι: 
- Θα στείλει λεωφορεία με πρόσφυγες σε Ελλάδα και Συρία και θα αφήσει τους πρόσφυγες και δη μικρά παιδιά να... πνίγονται στις ακτές της. 
- Δεν αποδέχεται τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δυο χρόνια που είχε συμφωνήσει και θέλει 3 δισεκατομμύρια το χρόνο τουλάχιστον, διαφορετικά δεν θα υπάρξει συμφωνία. 
- Ζητά άνοιγμα όλων των κεφαλαίων ένταξης συντομότερα και δεν επιδέχεται υποδείξεις από την Κομισιόν. 
- Η Κομισιόν σκοπίμως καθυστέρησε την δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, μετά από αίτημα του ιδίου του Ερντογάν για να τον βοηθήσουν να κερδίσει τις εκλογές.
Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται μέσα στα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «η Σένγκεν είναι ένα Ευρωπαϊκό σχέδιο που δεν μας αφορά. 'Και τώρα πώς θα αντιμετωπίσετε τους πρόσφυγες εάν δεν φτάσουμε σε συμφωνία; Θα σκοτώσετε τους πρόσφυγες;». Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απάντησε «η ΕΕ μπορεί να κάνει τον εαυτό της λιγότερο ελκυστικό για τους πρόσφυγες «αλλά αυτή δεν είναι η λύση που θέλουμε».
Ο κ. Ερντογάν στη συνέχεια ύψωσε κι άλλο τους τόνους λέγοντας ότι «εάν δεν κλείσει η συμφωνία τότε η ΕΕ θα έρθει αντιμέτωπη με περισσότερα από ένα μικρό αγόρι πνιγμένο στις ακτές της Τουρκίας. Θα είναι 10 και 15 χιλιάδες. Πώς θα το χειριστείτε αυτό το φαινόμενο;» είπε στους κ.κ. Τουσκ και Γιούνκερ.
Τότε ο πρόεδρος της Κομισιόν, απάντησε: «Εάν διαλυθεί η Σένγκεν, τότε η Τουρκία δεν θα επωφεληθεί από την άρση της βίζας προς την ΕΕ και ότι η Άγκυρα θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει διμερείς συμφωνίες με τα κράτη μέλη της ΕΕ». «Δεχθήκαμε κριτική για αυτή την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της έκθεσης. Και όσον αφορά στα κονδύλια ούτε εγώ, ούτε ο Ντόλαντ (Τουσκ) μπορούμε να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τους αριθμούς. Χρειαζόμαστε διαύγεια μέσα σε δύο εβδομάδες. Επίσης συμφωνήσαμε να ανοίξουμε νέα ενταξιακά κεφάλαια όπως το κεφάλαιο 17». 

Ο κ. Ερντογάν επέμεινε:  «Χρησιμοποιείτε προ-ενταξιακά κονδύλια. Πραγματικά αυτό είναι τίποτα. Δεν έχετε ανοίξει κεφάλαια. Περιμένουμε 53 χρόνια. Μας κοροϊδεύετε». 
Ο κ. Γιούνκερ ανταπάντησε ότι οι Βρυξέλλες υποδέχθηκαν τον Τούρκο πρόεδρο «σαν πρίγκιπα» για να εισπράξει το ειρωνικό σχόλιο «Σαν πρίγκιπα; Βεβαίως! Δεν εκπροσωπώ κάποια τριτοκοσμική χώρα».
Ο Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν είπε ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν «ασεβής» και ότι κατά την άποψη του η ΕΕ δεν θέλει την Τουρκία στους κόλπους της. «Αν δεν μας θέλετε, πείτε το καθαρά. Απλά θέλετε να κρατήσουμε τους πρόσφυγες» ανέφερε και σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία «θα στείλουμε τους πρόσφυγες με λεωφορεία στην Ελλάδα και την Βουλγαρία».
Δείτε τα έγγραφα :
asz
dsv
zc
 voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου