Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ MEGA ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ! ΒΙΝΤΕΟ.

«Είστε υπεύθυνος για την επιβολή capital controls», είπε ο ...

δημοσιογράφος – «Φταίω και για τον σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο», απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, το βράδυ της Τρίτης κατά την παρουσίαση του κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών, DiEM25.
Ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι υπεύθυνος για την επιβολή capital controls, εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί να πάρει τον μισθό του από την Ελλάδα, προσθέτοντας πως πολλοί Έλληνες τον θεωρούν έναν αποτυχημένο υπουργό Οικονομικών.
«Εγώ φταίω και για το σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο» απάντησε ειρωνικά ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας πως η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες. «Ο μισθός σας δεν καταβάλλεται, επειδή άκαρδοι, απρόσωποι γραφειοκράτες που καθοδηγούνται από δεξιούς πολιτικούς που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των ίδιων των εθνών τους, έκλεισαν τις τράπεζές μας και μας επέβαλαν ελέγχο κεφαλαίων. Μπορείτε να στρέφεστε εναντίον μου, αλλά προτείνω να δείτε την πραγματική αιτία για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να πάρετε τον μισθό σας, που είναι ότι η Τρόικα έκλεισε τις τράπεζες» είπε στον δημοσιογράφο ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Αναλυτικά ο διάλογος:
Βαλασόπουλος: Στην Ελλάδα έχουμε τα capital controls. Είστε υπεύθυνος για τα capital controls. Κανείς στην Ελλάδα δεν σας παίρνει σοβαρά, γιατί εσείς είστε ο υπεύθυνος για τα capital controls.
Βαρουφάκης: Και για τον σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο.
Βαλασόπουλος: Μη γελάτε! Μη γελάτε! Εμείς δεν γελάμε. Εγώ δεν γελάω, κ. Βαρουφάκη, γιατί δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου από την Ελλάδα εξαιτίας των capital controls.
Βαρουφάκης: Εχετε ένα λεπτό. Εξαντλείτε τον χρόνο σας.
Βαλασόπουλος: Οχι, σας μιλάω! Δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου από την Ελλάδα εξαιτίας των capital controls…
Βαρουφάκης: ΟΚ, κατάλαβα. Θα σας απαντήσω. Πρέπει όμως να σεβαστείτε τους κανόνες της εκδήλωσης.
Βαλασόπουλος: Θέλω να πω…
Βαρουφάκης: Σας παρακαλώ, συντομεύετε! Δεν φταίνε τα capital controls που δεν παίρνετε τον μισθό σας στην Ελλάδα…
Βαλασόπουλος: Πολλοί Έλληνες θεωρούν ότι είστε ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Παρακαλώ, απαντήστε…
Βαρουφάκης: Ο μισθός σας δεν καταβάλλεται, επειδή άκαρδοι, απρόσωποι γραφειοκράτες που καθοδηγούνται από δεξιούς πολιτικούς που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των ίδιων των εθνών τους, έκλεισαν τις τράπεζές μας και μας επέβαλαν ελέγχο κεφαλαίων. Μπορείτε να στρέφεστε εναντίον μου, αλλά προτείνω να δείτε την πραγματική αιτία για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να πάρετε τον μισθό σας, που είναι ότι η Τρόικα έκλεισε τις τράπεζες.

Δείτε τον αποκαλυπτικό διάλογο που είχαν ο Παντελής Βαλασόπουλος και ο Γιάννης Βαρουφάκης:


1 σχόλιο:

  1. Ο δημοσιογράφος είναι τσιράκι του συστήματος και οπαδός του ευρώ γι'αυτό καλά του απάντησε ο Βαρουφάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή