Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!

Με το τραγικό συμβάν στο Αιγαίο, δίπλα στην Αμοργό λοι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία και αμφισβητούν το δικαίωμα της χώρας μας να περισυλλέξεις τις σωρούς των νεκρών μας! Οι Τουρκαλάδες θα...

αμφισβητήσουν όλο το Αιγαίο. 
Το ρεπορτάζ από το pronews.gr
Η δραματική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στο Αιγαίο για τον εντοπισμό των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το κέλυφος του ελικοπτέρου που κατέπεσε είναι κατασκευής 1984.
Ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είχε εντοπίσει από αέρος τα συντρίμμια του μοιραίου Agusta Bell επάνω στη νησίδα Κίναρο.
Την ώρα της τραγωδίας η Τουρκία προκαλεί: Με NOTAM αμφισβητούν την επιχείρηση-έρευνα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Augusta Bell!
Είχαν προηγηθεί 4 τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες αποκρούσει 3 ελληνικές που αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τις ΝΟΤΑΜ
α. Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0265/16 καλύπτουν περιοχές που παρανόμως δέσμευσε η Τουρκία για όλο το 2016 με την ΝΟΤΑΜ Α5884/15.
β.Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0269/16 περιέχουν τομείς στα Ε-Τ σύνορα που κατά τη γνώμη της Τουρκίας είναι ασαφείς καθόσον πάντα κατά τη τουρκική άποψη δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς τα όρια στο Αιγαίο (Περιοχή Ανατολικά Μεγίστης).
γ. Οι περιοχές που δεσμεύονται με την ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0270/16 περιλαμβάνουν περιοχές όπως ο Αγ. Ευστράτιος, τα Ψαρά, η Χίος, η Τήλος, η Χάλκη, η Ικαρία, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος οι οποίες πάντα σύμφωνα με την τουρκική άποψη είναι αποστρατικοποιημένες με βάση την συμφωνία των 6 δυνάμεων, τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη συνθήκη των Παρισίων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να περιλαμβάνονται σε κανένα σενάριο στρατιωτικής εκπαίδευσης- άσκησης.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από το υπουργείο Άμυνας, στις 09:30. 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω του τραγικού συμβάντος της πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο.
Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου