Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΛΙΤΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


  Ανεδείχθη  το θέμα του νέου συμβόλου του δήμου Παπάγου – Χολαργού σε θέμα ότι τάχα ο Περικλής εξεδιώχθη από στον Χολαργό και διά τούτο φταίνε ο Δήμαρχος με την αυταρχική του συμπεριφορά επί των συμβούλων του, και οι παραπλανημένοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
    Αυτός ο ψευδής καθ’ όλα ισχυρισμός, εξυπηρετεί μόνον αυτούς που ζητούν την αιώνια διαίρεση των δημοτών σε Παπαγιώτες και Χολαργιώτες. Εμείς, οι με «λίγες ψήφους» όπως λεν κάποιοι, εκλεγμένοι σύμβουλοι (που δεν φοβηθήκαμε να είμαστε οι πρώτοι που είπαμε την κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου «Δολοφόνους του Ελληνικού λαού», δεν θα φοβόμαστε βέβαια να πούμε την γνώμη μας στον Ξύδη κι αν ακόμα δεν μας διοικούσε, όπως τώρα, που μας αφήνει εν πλήρη ελευθερία γνώμης και ψήφου μας.) όταν ζητήσαμε την ψήφο των δημοτών μας, εφαρμόσαμε μια νέας πολιτικής επικοινωνίας πρακτική, της αλήθειας της εντιμότητας, της πραγματικότητας. Έτσι δεν τάξαμε «λαγούς με πετραχήλια», αλλά απλά είπαμε και κάνουμε, την οικονομική βελτίωση του δήμου, από την παρ’ ολίγον πτώχευση που τον έριξαν οι σύμβουλοι με τους «πολλούς ψήφους» και τα πολλά «ΘΑ», την ενοποίηση των δύο κοινοτήτων, την έντιμη και καθαρή διοίκηση, την περισσότερη προσοχή στον Χολαργό για να φτάσει τον Παπάγου, για να είναι όντως ίδιος ο δήμος.
     Ο Χολαργός έχει έμβλημα του, τον Περικλή, ο Παπάγος έχει τον Παπάγο. Αυτά τα εμβλήματα παραμένουν ως έχουν στις δύο κοινότητες, Χολαργού - Παπάγου. Εάν ο ενοποιημένος τώρα δήμος που αποτελείτε από αυτές τις δύο κοινότητες έβαζε ως σύμβολο του το σύμβολο της μίας ή της άλλης κοινότητος, τότε θα θεωρείτο ότι η μία «καπελώνει» την άλλη και έτσι η διαίρεση θα φούντωνε ακόμα περισσότερο, αυτό που στην ουσία ζητούν οι ολίγοι αμετανόητοι, με τους «πολλούς ψήφους.» Εμείς ζητούσαμε να ενώσουμε και όχι να συνεχίσουμε την εμύλια διένεξη. Γνωρίζοντας ότι τα σύμβολα παίρνουν νόημα, το νόημα που τους δίνουμε εμείς, διότι αυτά από μόνα των δεν έχουν. (πχ. Την πεντάλφα που είναι το σύμβολο της μαγείας και του Σατανά, οι Χριστιανοί το φωταγωγούμε τα Χριστούγεννα, δίνοντας του αντίθετο συμβολισμό, δηλαδή αστέρι των Χριστουγέννων.)  Έτσι είπαμε το νέο σύμβολο του δήμου μας, να είναι κάτι άλλο από τα σύμβολα των δύο κοινοτήτων, αλλά να παραπέμπει σε αυτές, και στην ένωση τους.
     Ο Δήμος μας έρχεται από την αρχαιότητα = η αρχαία κολόνα. Έχει δόξα (Περικλής - Παπάγος) = η δάφνη. Θέλει την ειρηνική συμβίωση όλων των κατοίκων του = η ελιά. Η ένωση των κλώνων της δάφνης με την ελιά συμβολίζει ότι αν ζούμε μεταξύ μας καλά, θα ανθίσει στον δήμο μας η ειρήνη και η δόξα.     
     Αυτόν τον συμβολισμό θέλουμε να δώσουμε με το νέο, της Ελληνικής τέχνης, σύμβολο του δήμου μας, εμείς, με τους «λίγους ψήφους» σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, και την καθαρή συνείδηση, ότι εργαζόμαστε τίμια για την ειρηνική ένωση των δύο κοινοτήτων μας, και κανείς με όσες μηνήσεις και μας κάνει, δεν μπορεί να μας αποτρέψει από αυτόν τον έντιμο σκοπό μας, και υπόσχεση που δώσαμε στους δημότες μας, οι σύμβουλοι, όλων των παρατάξεων.
    Αυτοί που μόνιμα είναι αντίθετοι σε ότι κάνει η δημοτική αρχή, και συνέχεια ανοίγουν ποταμό λέξεων χωρίς σταγόνα λογικής και σύνεσης, προσπαθώντας απλώς για να κάνουν δυσαρεστημένους και ακόμα και διαιρεμένους πολίτες, φεύγοντας από το Ελληνικό Εμείς, παν στο Αγγλικό «διαίρει για να βασιλεύσουμε», για να έχουν να μαζώξουν «ψηφαλάκια», να γίνουν δήμαρχοι, δεν τους νοιάζει ότι σε μία διαιρεμένη κοινωνία, δεν υπάρχει ευτυχία στους πολίτες; Μόνον για την καρέκλα του δημάρχου κι ας είναι διηρημένος ο δήμος ενδιαφέρονται;
     Εμείς που ψηφίσαμε το νέο σύμβολο, όλων των παρατάξεων, αγωνιζόμαστε για το ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ  για ΕΝΑΝ δήμο, με αγαπημένους μεταξύ των κατοίκους, διότι μόνον έτσι θα έχουμε έναν δήμο με ευχαριστημένους πολίτες.               


Άγγελος Μπελιτσάκος
Δημοτικός σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου