Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ! ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!


ota anatrepsoume aftodioikisi

ΤΗΣ...ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ!
Σκληραίνει τη στάση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία δε φαίνεται να πείθεται από τις «καλές προθέσεις» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που -μέσω πηγών του- αναφέρει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν 500 κενές θέσεις του Δημοσίου για την κάλυψη τους από τους πρώτους 500 ΙΔΑΧ ΔΕ οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Έτσι, σύμφωνα με απόφαση της εκτελεστικής της επιτροπής, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «κλείνει» ουσιαστικά τους δήμους για περίπου ένα 10ήμερο, απαντώντας έτσι στα «Πέτρινα χρόνια του Μανιτάκη», με το ενδεχόμενο να παραταθούν οι καταλήψεις και οι απεργίες στους δήμους και τις ημέρες των Χριστουγέννων, μετά και το κλίμα της γενικής συνέλευσης που προηγήθηκε, να είναι πολύ πιθανό.
Δυσμένεια για ΑΔΕΔΥ και 24ωρη
Νωρίτερα, και για πέντε ώρες, συνεδρίασαν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών τα μέλη-σύλλογοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα οποία και έδωσαν και τη γενική κατευθυντήρια γραμμή στην εκτελεστική επιτροπή: κλιμάκωση και 48ωρη εδώ και τώρα.
Οι παρόντες στη σύσκεψη εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απουσία της ΑΔΕΔΥ στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στη διαθεσιμότητα και τόνισαν πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι αυτή που ουσιαστικά σύρει το χορό των κινητοποιήσεων , "μπλοκάροντας" την "επχείρηση διαθεσιμότητα". Μάλιστα, χαρακτηρίστηκε αρνητικά το γεγονός πως η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε μόλις μία 24ωρη στις 19 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής καλείται η ΑΔΕΔΥ και οι άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίουνα κλιμακώσουν τις κινητοποίησεις "καθώς οι απολύσεις αφορούν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλν και όχι μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Μάχη στρατηγικού χαρακτήρα»
Όπως τόνισαν, «ο πόλεμος κατά της εφαρμογής της διαθεσιμότητας είναι μια μάχη στρατηγικού χαρακτήρα που δεν αφορά μόνον στους 2.000 υπαλλήλους ΙΔΑΧ ΔΕ». Αφορά, όπως τονίστηκε, όλους. «Διότι αν περάσει αυτή η συμφωνία με την τρόικα, τότε θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος και για τις 25.000 απολύσεις μέσα στο 2013 αλλά και συνολικά τις 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 που έχουν εξαγγελθεί».
Οι κινητοποιήσεις το επόμενο 10ήμερο
Αναλυτικότερα, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ:
Συνεχίζονται μέχρι την προσεχή Παρασκευή οι καταλήψεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια με έμφαση στα γραφεια προσωπικού. Εξαιρούνται οι ευαίσθητες υπηρεσίες (παιδικοί, ΚΑΠΗ, «Βοήθεια στο Σπίτι» κτλ) και η Καθαριότητα· η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται κανονικά, καθώς δε θέλουν οι δημοτικοί υπάλληλοι τα Χριστούγεννα να βρουν τους πολίτες με σκουπίδια στους δρόμους.
Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ημέρα κινητοποίησης και των δημάρχων θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία μποστά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου, οι δημοτικοί υπάλληλοι θα απέχουν από κάθε εργασία.
Τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία, ενώ την πρώτη ημέρα (Δευτέρα) θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11 π.μ. και πορεία στο υπουργειο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για όλο το Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ.
Την ημέρα εκείνη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αποφασίσει εκ νέου για τη μορφή και τη συνέχεια ή όχι των κινητοποιήσεων, ενώ, νωρίτερα, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 13 και 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συσκέψεις των μελών των διοικητικών συμβουλίων των τοπικών συλλόγων για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποίησεων με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της Ε.Ε. που θα ταξιδεύσουν σε όλη την Ελλάδα για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για την πορεία των κινητοποίησεων.
afodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου