Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΧΡΗΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ) ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ...



"ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ"
Επειδή συνηθίζω να μιλάω πάντα επώνυμα, καταγράφω παρακάτω την πολιτική μου άποψη για το ταξίδι στο Παρίσι.



         Το ταξίδι στο Παρίσι ακυρώθηκε οριστικά. Εκατό ηλικιωμένοι συνδημότες μας, μέλη του ΚΑΠΗ έπεσαν θύματα της αναξιοπιστίας του κ. Στάικου και της ανικανότητας της Διοίκησης Ξύδη. Μέσα σε έναν χρόνο πέντε ολόκληρες φορές γέμισαν και άδειασαν τις βαλίτσες τους λόγω των αλλεπάλληλων ματαιώσεων του ταξιδιού και για διαφορετικούς λόγους την κάθε φορά. Για έναν ολόκληρο χρόνο παρακρατούν από τον κάθε συμμετέχοντα παρανόμως από 43 μέχρι 170 € περίπου για επιπλέον χρεώσεις.



         Κυρίες και Κύριοι της Διοίκησης του ΔΟΚΜΕΠΑ,

         Η ευθύνη σας είναι βαρύτατη για τους ακόλουθους λόγους:

Πρώτον. Στο ταξίδι αυτό ενεπλάκησαν δύο διαφορετικά ταξιδιωτικά γραφεία διαδοχικά. Η αρχική συμφωνία έγινε μεταξύ του κ. Στάικου και του ταξιδιωτικού γραφείου Quest Travel. Δόθηκαν σε αυτό το ταξιδιωτικό αυτό γραφείο 36 Ευρώ από κάθε μέλος για ημιδιατροφή, μέσω υπαλλήλου του ΚΑΠΗ. Επίσης δύο μέλη πλήρωσαν επιπλέον για αλλαγή του δίκλινου σε μονόκλινο δωμάτιο. Η συμφωνία του κ. Στάικου με το Quest Travel ακυρώθηκε μετά από λίγους μήνες. Ήδη από τον Ιούνιο του 2012 ο κ. Στάικος έκλεισε νέα συμφωνία με άλλο ταξιδιωτικό γραφείο, το Alba Travel. Από την στιγμή που το πρώτο ταξιδιωτικό γραφείο, το Quest Travel, δεν πραγματοποίησε το ταξίδι, θα έπρεπε να είχε επιστρέψει τα χρήματα των μελών αμέσως μετά από την ακύρωση της συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση θα έπρεπε ήδη πριν από εννιά μήνες να έχει απαιτήσει την επιστροφή των παρακρατηθέντων. Αντί αυτού εζήτησε γραπτώς την επιστροφή αυτών των χρημάτων από το Quest Travel μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Δεύτερον. Κάθε μέλος πλήρωσε εφτά Ευρώ για την μεταφορά του με λεωφορείο του ταξιδιωτικού γραφείου «Τσόκας» από και προς το αεροδρόμιο. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν σε υπάλληλο του ΚΑΠΗ και κρατούνται. Γιατί δεν επιστρέφονται άμεσα;

Τρίτον. Οι παραπάνω οικονομικές συναλλαγές έγιναν μεταξύ των μελών του ΚΑΠΗ με τον ΔΟΚΜΕΠΑ και του ΔΟΚΜΕΠΑ με το Quest Travel. Ουδέποτε καταγράφηκαν αυτά τα χρηματικά ποσά στον προϋπολογισμό του ΔΟΚΜΕΠΑ.

Διατηρείτε κυρίες και κύριοι της Διοίκησης διπλά βιβλία εσόδων – εξόδων; Υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις, που αφορούν αυτές τις συναλλαγές;

Τέταρτον. Είναι γνωστό ότι για να πραγματοποιηθεί ένα αεροπορικό ταξίδι η πληρωμή των εισιτηρίων, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον 15 ημέρες πριν. Το ταξιδιωτικό γραφείο μας ενημέρωσε ότι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των εισιτηρίων ήταν η 16 Νοεμβρίου. Ο κ. Στάικος, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό γραφείο Alba Travel δεν είχε αποπληρώσει τα εισιτήρια ως τις 16  Νοεμβρίου και για αυτό οι κρατήσεις των εισιτηρίων ακυρώθηκαν αμέσως μετά.

Όταν έχουν προηγηθεί τέσσερεις διαδοχικές αναβολές του ταξιδιού, θα έπρεπε η Διοίκηση του ΔΟΚΜΕΠΑ να έχει ευαισθητοποιηθεί και να επιβεβαιώσει ότι το ταξίδι δεν θα πραγματοποιηθεί. Ήδη από τις 17 Νοεμβρίου δηλαδή δεκαπέντε ημέρες πριν και όχι στις 29 Νοεμβρίου μόλις τρεις ημέρες πριν την υποτιθέμενη ημέρα αναχώρησης θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί οι συμμετέχοντες για την ακύρωση του ταξιδιού.

Γιατί Κυρίες και Κύριοι της Διοίκησης δεν ενημερώσατε τους συμμετέχοντες εγκαίρως για την ματαίωση του ταξιδιού, ώστε να μην εμπλακούν σε μια άσκοπη προετοιμασία και σε έξοδα, που γίνονται συνήθως την τελευταία εβδομάδα πριν από ένα μεγάλο ταξίδι (πακετάρισμα βαλιτσών, αγορά κατάλληλης ενδυμασίας για το ταξίδι, ψυχολογική προετοιμασία και απογοήτευση λόγω της ακύρωσης της τελευταίας στιγμής).


Κ. Δήμαρχε,

Εδώ και έναν χρόνο είχαν εξαγγελθεί από τον κ. Στάικο τουλάχιστον πέντε δωρεές που δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Παράλληλα το ταξίδι στο Παρίσι είχε αναβληθεί τέσσερεις φορές.

Οφείλετε να απολογηθείτε γιατί ενώ υπήρχαν οι παραπάνω ενδείξεις έως και αποδείξεις της αδυναμίας του ευεργέτη να ανταποκριθεί στις εξαγγελλόμενες δωρεές του, εσείς συνεχίζατε με την συμπεριφορά σας να του προσδίδετε κύρος και αξιοπιστία. Όταν σε αλλεπάλληλες δημόσιες εκδηλώσεις τιμάτε τον «Μεγάλο Ευεργέτη» αγνοώντας προκλητικά όχι μόνο τους θεσμικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης αλλά και τους δικούς σας αντιδημάρχους, είστε εσείς που με την συμπεριφορά σας νομιμοποιείτε την «παιδαριώδη αφέλεια» της Διοίκησης του ΔΟΚΜΕΠΑ να εμπιστευτεί ανεπιφύλακτα έναν ιδιώτη και να μην προστατεύσει, ως όφειλε και θα μπορούσε, τα ανυποψίαστα μέλη του ΚΑΠΗ.


Δεν κρίνω τον ευεργέτη, ο οποίος ως ιδιώτης είχε μόνο την ηθική υποχρέωση να ανταποκριθεί στις εξαγγελίες του.

Κρίνω και κατακρίνω εσάς κ. Δήμαρχε και εσάς κυρίες και κύριοι της Διοίκησης του ΔΟΚΜΕΠΑ, που θα έπρεπε ως πολιτικά υπεύθυνοι, να ανταποκριθείτε στον θεσμικό σας ρόλο, να προστατεύσετε τα μέλη του ΚΑΠΗ.

Δυστυχώς είναι δείγμα των καιρών η έλλειψη πολιτικής ευθιξίας. Σε κάποιες άλλες εποχές με άλλους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας το φιάσκο του Παρισιού θα είχε οδηγήσει με βεβαιότητα σε παραιτήσεις.



Γιάννης Κεχρής

Γενικός Χειρούργος – Εντατικολόγος

Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου