Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ!


Ο κ. Στουρνάρας που απέστειλε επιστολή στον κ. Ζερβό της ΔΕΗ, ζητώντας του να παραβεί δικαστική απόφαση ότι το χαράτσι τη ΔΕΗ απαγορεύεται να επιβάλλεται μέσα από τους λογαριασμούς της, έχει υποπέσει σε σωρεία εγληματικών πράξεων. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο  υπουργός δεν είναι βουλευτής, άρα δεν απαιτείται καν άδεια από τη Βουλή για τη δίωξή του, καλείται Εισαγγελέας ποινικής δίωξης να κινηθεί εναντίον του κ. Στουρνάρα και να τον οδηγήσει στο σκαμνί.
Για να διευκολύνουμε το έργο του Εισαγγελέα, ιδού σε ποια ποινικά αδικήματα έχει υποπέσει ο κ. Στουρνάρας: 
Υπάρχει το 261 άρθρο του Π.Κ., το οποίο επιγράφεται "Παρότρυνση υφισταμένων και ανοχή" και το οποίο προβλέπει οτι "Υπάλληλος προσπαθών να πείσει έτερον τοιούτον υφιστάμενον αυτού ή υπό υπηρεσιακόν έλεγχον τελούντα εις διάπραξιν τινος των εν αρθ. 235 έως 260 εγκλημάτων τιμωρείται διά φυλακίσεως μέχρι 2 ετών". Μεταξύ των εγκλημάτων από αρθ.  235 ~ 260 περιλαμβάνεται και το αρθ. 259: "Παράβαση καθήκοντος",  καθώς τα αρθ. 244 , 245 "Περί καταπίεσης".
Αλλά και το άρθρο 186 ΠΚ "Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει πλημέλλημμα, καθώς και όποιος προσφέρεται γι' αυτό και όποιος αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείταιμε φυλάκιση"!
Ο κάθε υπουργός είναι υπάλληλος, το ίδιο και ο Διοικητής δημόσιου οργανισμού. 
Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν που παροτρύνει τον κ. Ζερβό σε διάπραξη παρανόμων πράξεων, μπορεί να τιμωρηθεί από δικαστήριο μέχρι και με 2  χρόνια φυλάκιση για το ένα αδίκημα (261 ΠΚ)!  Εάν προσθέσουμε και το αδίκημα περί καταπίεσης (244,245 ΠΚ), ή το 186 άρθρο του ΠΚ, γίνεται αντιληπτό ότι ο κ. Στουρνάρας πάει σούμπιτος στη φυλακή!!!
Καλείται λοιπόν να επέμβει η Βουλή, η οποία σύνφωνα με το άρθρο 86 έχει και εισαγγελικά καθήκοντα! Οφείλουν 30 βουλευτές να ζητήσουν την ποινική δίωξη του Ι. Στουρνάρα.Επιτέλους, οι βουλευτές θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους ή θα βλέπουν ως απλοί να συντελούνται παράνομες πράξεις, χωρίς να κάνουν τίποτε; 
Έχουν και οι ίδιοι τεράστιες ευθύνες για τα όσα αντισυνταγματικά διαπράττονται κάτω από τη μύτη τους, χωρίς να πράττουν το παραμικρό!
Όπως άλλωστε είπε και ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην υπόθεση Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ, "κανένας δεν είναι υπεράνω των Νόμων"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου