Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ Η ΒΟΥΛΗ! ΔΕΝΔΙΑΣ: "ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ"!

dendias180812
"Η είσοδος και κίνηση των κ.κ. βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανένα περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής", διευκρινίζεται σε έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης
"Η είσοδος και κίνηση των κ.κ. βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανένα περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής", διευκρινίζεται σε έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για το "φαινόμενο κυκλοφορίας οπλισμένων βουλευτών στους χώρους του κοινοβουλίου".
Η αναφορά κατατέθηκε από τον βουλευτή, μετά από δημοσίευμα που φέρει τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προσπαθεί να ανακόψει το φαινόμενο κυρίως μετά τη χορήγηση αδειών οπλοφορίας σε πολλούς βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Στην απάντησή του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διαβεβαιώνει ότι "από την Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας, με σύγχρονη τεχνική-ηλεκτρονική υποστήριξη κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισερχομένων ατόμων σε όλους τους χώρους του κοινοβουλίου".
Αναφορικά με τους επισκέπτες, αστυνομικούς, εργαζόμενους και λοιπούς συνεργάτες των βουλευτών, ο κ. Δένδιας ενημερώνει ότι "εισέρχονται στον χώρο της Βουλής, σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου, με προϋποθέσεις και περιορισμούς που προβλέπονται κατά περίπτωση".
Όπως ειδικότερα αναφέρει ο υπουργός:
• Οι αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας κ.κ. Πρωθυπουργού, Προέδρου της Βουλής και Αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων, εισέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους του Μεγάρου της Βουλής, εφόσον είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα διαπίστευσης.
• Η διαπίστωση τυχόν κατοχής όπλου ή οποιουδήποτε αντικειμένου, που εμπίπτει στην κατηγορία όπλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2168/1993 και τα οποία νομίμως φέρονται από τους προτιθέμενους να εισέλθουν στο Μέγαρο της Βουλής παραλαμβάνονται στα σημεία ελέγχου, ασφαλίζονται σε ερμάριο, καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο και στον κάτοχό τους επιδίδεται απόδειξη παραλαβής, με την επίδειξη της οποίας παραλαμβάνονται κατά την αποχώρησή του.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου