Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ: ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΕΙΖΑΛ: "ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΙΝΟΥΜΕ 28 ΕΚ. ΕΥΡΩ. ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ"



feizal-panathinaikos

ΑΛΑΦΟΥΖΟ, ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΤΟ ΘΩΜΑΙΔΗ, ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ" ΚΑΛΥΨΗ;
Τη δυνατότητα να κατατεθούν τα 28 εκατ. ευρώ σε ελληνική τράπεζα ακόμη και αύριο το πρωί για λογαριασμό του Παναθηναϊκού έχει ο πρίγκιπας Φεϊζάλ, όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Παράλληλα, πρόσθεσε πως επιθυμία του είναι στην επόμενη Γ.Σ. της ΠΑΕ να οριστεί ΑΜΚ για το ίδιο ποσό, το οποίο είναι διατεθειμένος να καλύψει εξ ολοκλήρου ο ίδιος.
Ο υποψήφιος επενδυτής υποστήριξε πως χρήματα δεν πρόκειται να δοθούν αν δεν γίνουν αποδεχτοί οι όροι του.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος την ίδια ώρα έδινε ραδιοφωνική συνέντευξη, υποστήριξε πως απάντηση θα δοθεί από το σύνολο των μετόχων της ΠΑΕ την Πέμπτη.
Αρχικά ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας ανέφερε
«Ζητώ την σύμπραξη όλων αυτών που είναι Παναθηναϊκοί για να δώσουμε νέα ώθηση στην ομάδα.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι εδώ μόνο για αυτό τον σκοπό και δεν έχω κάτι άλλο.
Πιστεύουμε ότι καταθέτουμε μία πρόταση που είναι ανάλογη της ιστορία του ΠΑΟ και περιμένουμε την ανταπόκριση των μετόχων. Την περίοδο του Ιανουαρίου θα γίνουν προσεκτικές κινήσεις και σας αναφέρουμε ότι ήδη έχουν βρεθεί οι στόχοι μας.
Όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας, θα διαθέσουμε το ποσό άνω των 40 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Το ύψους αυτής επένδυσης ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ. Έχουμε προχωρημένες συζητήσεις μεγάλες εταιρείες του αραβικού κόσμου για την ανέγερση του γηπέδου και γενικότερα την ομάδα.

Αν δεν γίνει αυτό αποδεκτό, έχουμε ήδη επιλέξει κτίριο κοντά στην ιστορική έδρα της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε στο ίδιο χώρο με τις εγκαταστάσεις θα υπάρχουν τα γραφεία μας, όπου θα στεγάζονται όλα τα τμήματα του συλλόγου
Πρώτο μέλημά μας είναι η ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας, όπως φαίνεται στα έγγραφα που σας δώσαμε. Έτσι θα είναι καθαρός να μπει σε εφαρμογή το πλάνο μας. Με αυτή την πρότασή μας ο ΠΑΟ θα έχει καθαρή λογιστική θέση. Επειδή, όμως, έχει προκηρυχτεί γενική συνέλευση το επόμενο διάστημα, ζητούμε η ΑΜΚ να οριστεί σε τουλάχιστον 28 εκατ. ευρώ. Για όλα τα παραπάνω προσφέρουμε στην ΠΑΕ μία επιταγή της Barclays, ύψους 28 εκατ. ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμο.
3) ζητούμε διενέργεια οικονομικού ελέγχου από της αρχές του έτους μέχρι σήμερα
2) ζητούμε την παραίτηση κάποιων μελών από το Δ.Σ της ΠΑΕ
1)ζητούμε να μας παραχωρηθεί ποσοστό της ΠΑΕ μέχρι 90% με ελάχιστο το 67% με ελάχιστον ποσό στους μετόχους.
Θα σας δοθεί ακριβές αντίγραφο της πρότασής μας μεταφρασμένο στα ελληνικά, όμως θα αποκρύπτονται ορισμένα στοιχεία.
Ο ΠΑΟ έχει μεγάλη ανάγκη και εμείς ερχόμαστε στους μετόχους της Εταιρείας για να εφαρμόσουμε το αρχικό μας πλάνο, τροποποιώντας το σε ορισμένα σημεία.
Στη συνέχεια και μετά τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Γ. Βαρδινογιάννη στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία" περιμέναμε τις εξελίξεις για την ΑΜΚ.
Με την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου μας ο Παναθηναϊκός έλυνε το θέμα της αδειοδότησης του τόσο με την Σούπερ Λίγκα όσο και με την UEFA.
Αυτή η έγκριση έδινε την σανίδα σωτηρία που και τότε χρειαζόταν. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και να δείξω όλη την αλήθεια. Κατά την πρώτη μας παρουσία στην Αθήνα τον Μάιο είχαμε εκφράσει την ετοιμότητά μας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα 20 ημέρα καταθέσαμε σχετικό φάκελο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και εγκρίθηκε. Είναι δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε την Αθήνα. Θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά που είμαι εδώ και πάλι. Η επίσκεψή μας αφορά τον Παναθηναϊκό και μόνο. Από χθες καταθέσαμε επίσημη πρόταση στους μετόχους για την αγορά του 67% της ΠΑΕ. Θα θέλαμε να κάνουμε μία σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων που μας αφορούν».
Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας Φέιζαλ απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου
Για τις δηλώσεις ο Γ. Αλαφούζου ότι ο Παναθηναϊκός είναι "αλλεργικός στους πρίγκιπες":
«Η λύση είναι στην ύπαρξή του και θα προσπαθήσει να βρει κάποια λύση», ενώ ο Τσάκας συμπλήρωσε: «Όσοι έχουν αλλεργία υπάρχουν γιατροί», με τον Φεϊζάλ να παίρνει τη «σκυτάλη» και να αναφέρει: «Όποιος δεν έχει οικειότητα με τους πρίγκιπες, είμαι εδώ για να αποκτήσει οικειότητα».
Για την επιθυμία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να μπουν τα χρήματα σε ελληνική τράπεζα:
«Αν δεχθούν την πρότασή μου, την επόμενη μέρα τα χρήματά μου θα είναι σε ελληνική τράπεζα. Την έχουμε βρει και είναι μεγάλη».
Γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα ο Πρίγκιπας και δεν καταθέτει τα χρήματα σε ελληνική τράπεζα:
«Τα χρήματα σε λιγότερο από μία μέρα μπορούν να μπουν σε τραπεζικό λογαριασμό» με τον Τσάκα να επεμβαίνει και να λέει: «Λέτε η επιταγή να μην υπάρχει; Μπορεί όποιος καλοθελητής να πάει στην τράπεζα και να δει ότι υπάρχουν τα χρήματα».
Για το αν υπάρχει κάποιο έγγραφο που θα ενημερώνεται ο ΠΑΟ:
«Η επιταγή έχει σταλθεί στους μετόχους, οι οποίοι καλούνται να αποδεχθούν την πρόταση και την επόμενη μέρα τα χρήματα θα είναι σε ελληνική τράπεζα», είπε ο πρίγκιπας με τον δικηγόρο του να συμπληρώνει: «Δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα, αν δεν αποδεχθούν τους όρους μας. Δεν θα δοθούν τα χρήματα, αν δεν δοθεί αυτό που αγοράζουμε».
Για το γεγονός πως δεν απευθύνθηκε σε κάποιο διεθνή οίκο που γνωρίζουν από τέτοιους είδους διαπραγματεύσεις:
«Δεν πιστεύω ότι η πρόταση μπορεί να γίνει πιο σοβαρή από ό,τι έχει γίνει. Χθες στάλθηκε, σήμερα είμαι εδώ και ήρθα στην Ελλάδα για να κάνει ο ίδιος την πρόταση».
Η δικηγόρος του πρίγκιπα ανέφερε:
«Και άλλη φορά έγινε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Περιμέναμε τον τελευταίο όρο να ανοίξει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αυτό δεν συνέβη ποτέ. Το διάστημα που είμαστε εδώ όποιος επιθυμεί να μας συναντήσει μπορεί να έρθει και να μας δει. Θέλω να συμπληρώσω ότι έκανα την πρόταση και υπήρχε πρόσκληση για όλους τους μετόχους, όμως κανείς δεν είναι εδώ. Με την πρόταση υπάρχει και πρόσκληση. Χαρά μας να συναντήσουμε τον πρίγκιπα», ενώ ο Τσάκας είπε: «Όπως η άλλη πλευρά λέει πως έχει αλλεργία στους πρίγκιπες και εμείς λέμε ότι είμαστε αλλεργικοί σε ότι είναι soft και ασχολείται με ψιλά».
Για το γεγονός ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα ο Τσάκας δήλωσε:
«Μάλλον είναι χαλασμένο το κομπιουτεράκι σου. Εμείς έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση. Εμάς είναι χαρά μας να παραμείνουν οι μέτοχοι. Αυτή είναι η πρότασή μας και είναι αδιαπραγμάτευτη».
Για τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους εν όψει του Ιανουαρίου, αν και την προηγούμενη φορά είχαμε ακούσει μέχρι και για τον Ροναλντίνιο ο πρίγκιπας ανέφερε:
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα ονόματα. Περιμένουμε να γίνει αποδεχτή η πρότασή μας και μετά θα δείτε τα πάντα».
Για τις κινήσεις του πρίγκιπα από τη στιγμή που θα μπει στην ΠΑΕ και την «διχόνοια» που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών:
«Σας είπαμε προηγουμένως ότι το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το γήπεδο. Από τη στιγμή που θα αναλάβουμε σε ένα διάστημα θα καταφέρουμε να χτίσουμε το γήπεδο. Έχω έρθει για να επενδύσω στην Ελλάδα και αυτό που γίνεται δεν μου αρέσει. Ελπίζουμε ότι αν αναλάβουμε θα καταφέρουμε να ενώσουμε τον κόσμο».
Για το πώς γίνονται οι επιλογές από την πλευρά του πρίγκιπα από τη στιγμή που αυτή στιγμή υπάρχουν προπονητής και τεχνικός διευθυντής στην ομάδα:
«Πάντα ένας ιδιοκτήτης διαλέγει κάποιους παίκτες. Θέλουμε να πάρουμε τον Παναθηναϊκό στα χέρια μας και να τον ενισχύσουμε ανάλογα» με τον Τσάκα να αναφέρει: «Ο πρίγκιπας είπε ότι έχουμε βολιδοσκοπήσει τέσσερις παίκτες, τέσσερα ονόματα. Τίποτα περισσότερο».
Για την επιλογή του Γ. Αλαφούζου να δώσει την ίδια ώρα συνέντευξη Τύπου που εκείνος κάνει τις δηλώσεις του:
«Δεν θέλω να πιστεύω ότι μου κάνει πόλεμο. Έχω έρθω μόνο για τον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να αναπτύξω αντιπαλότητα με κανέναν. Θα μπορούσε ο κ. Αλαφούζος εδώ και να παραχωρήσουμε από κοινού συνέντευξη Τύπου».
Για το γήπεδο:
«Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε κάποιες δυσκολίες, όμως θα τις αντιμετωπίσουμε όλες. Ξέρουμε τον Παναθηναϊκό και για αυτό είμαστε εδώ. Θέλουμε να τον φέρουμε εκεί που αξίζει».
Γιατί δεν επιχείρησε ο ίδιος να μιλήσει απευθείας με κάποιον από τους μετόχους ή τον Αλαφούζο:
«Θα σας απαντήσω λέγοντας ότι εγώ είμαι επιχειρηματίας. Έχω κάνει την πρότασή μου και δεν έχω πάρει καμία απάντηση. Δεν μας έρθει επίσημα καμία απάντηση από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Εμείς περιμένουμε» με τον Τσάκα να λέει: «Χαίρομαι σαν Παναθηναϊκός, αν έρθουν όλοι οι μέτοχοι και συζητούν μαζί μας την πρόταση του πρίγκιπα».
http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου