Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΦΟΒΕΡΟ VIDEO: ΟΡΓΗ ΚΥΠΡΙΩΝ! ΠΕΤΡΕΣ, ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!


EPISODIA-KIPROS

Οργή λαού στην Κύπρο για το Μνημόνιο. Αυγά και ξύλο έξω από τη Βουλή σε συγκέντρωση πολυτέκνων. "Πέρασαν" τα περισσότερα νομοσχέδια (Vid)
 Η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της, ολοκλήρωσε την ψήφιση 24 νομοσχεδίων για εφαρμογή των προνοιών του μνημονίου, μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Τα περισσότερα νομοσχέδια εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Το νομοσχέδιο που καθιέρωνε αυξημένο φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας αποσύρθηκε, προκειμένου να γίνουν διορθώσεις σε λάθη που περιείχε και θα τεθεί για έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την ερχόμενη εβδομάδα. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή είχε ενημερώσει τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, η οποία προηγήθηκε της συνεδρίασης της Ολομέλειας.
Τα νομοσχέδια για το επίδομα Μάνας, Τέκνου και Φοιτητικής Χορηγίας καταψηφίστηκαν από τους βουλευτές της ΕΔΕΚ και από τέσσερις μεμονωμένους βουλευτές.
Βουλευτές που μίλησαν εκ μέρους των κομμάτων ανέφεραν ότι η επιλογή που υπήρχε μπροστά τους ήταν ή το μνημόνιο ή η πτώχευση του κράτους.
Μέσα ψηφοφορίες, έξω προπηλακισμοί
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την είσοδο της Βουλής μεταξύ πολυτέκνων διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, όταν οι πολύτεκνοι οι οποίοι από το πρωί πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του νομοθετικού σώματος, επιχείρησαν να σπάσουν τη γυάλινη πόρτα της κεντρικής εισόδου και να εισέλθουν στο κτίριο, όπου πραγματοποιείται συνεδρία της Ολομέλειας για ψήφιση μνημονιακών νομοσχεδίων.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν ακριβώς αφού,τριμελής αντιπροσωπεία των πολυτέκνων εξήλθε από τη Βουλή, όπου είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με εκπρόσωπο των πολυτέκνων, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε στην αντιπροσωπεία ότι θα μεταφέρει τις θέσεις της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων στους αρχηγούς των κομμάτων.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Πολυτέκνων, η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής όπως εξαιρεθεί από τα μέτρα τουλάχιστον το επίδομα μάνας, διότι όπως είπε για τα νομοσχέδια τα οποία ψηφίστηκαν από τη Βουλή «δεν υπάρχει επιστροφή».
Οι διαδηλωτές έσπασαν γλάστρες και πέταξαν αυγά στην πόρτα της κεντρικής εισόδου της Βουλής. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες ενισχύθηκαν από το πρωί, όταν είχαν συγκεντρωθεί οι πολύτεκνοι έξω από τη Βουλή, κατάφεραν να τους απωθήσουν.
Κατά τα επεισόδια λιποθύμησε μια γυναίκα διαδηλωτής. Κλήθηκε προσωπικό από τα εξωτερικά ιατρεία του παλιού νοσοκομείου για να της προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες.
Ομάδα των πολυτέκνων που διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή ξεκίνησε στο μεταξύ πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.
Έξω από το κτίριο της Βουλής έφθασαν και οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, που είχαν συγκεντρωθεί αρχικά έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: ΑΠΕ, 24h.com.cy, Sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου