Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ: "ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ 60.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ"

paidikos paidia xaroumena
Επιχείρηση ακύρωσης στην Ολομέλεια της απόφασης του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία τινάζεται στον αέρα το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς όπως επίσης και στα ΚΔΑΠ, που είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας υπουργείου Εργασίας-ΚΕΔΕ,* έχει ξεκινήσει το υπουργείο Εργασίας.
Πρόκειται στην ουσία για προσπάθεια διόρθωσης των αστοχιών της ΕΕΤΑΑ η οποία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, με τις συνεχείς τροποποιήσεις των προκηρύξεων τόσο ως προς το ύψος της χρηματοδότησης της δράσης όσο και ως προς το διαθέσιμο ποσό ανά παιδί, έδωσε το δικαίωμα αμφισβήτησης της συμφωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με την ηγεσία του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία «έχει διαβεβαιώσει ότι από τη στιγμή που η συμφωνία ΚΕΔΕ - υπουργείου αφορά το δημόσιο συμφέρον η αντιμετώπιση από την Ολομέλεια η οποία λαμβάνει και τις τελικές αποφάσεις θα είναι θετική».
Έτοιμη και Υπουργική Απόφαση
Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Εργασίας διαβεβαιώνουν μέσω της aftodioikisi.gr ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα για τα 60.000 παιδιά, καθώς η απόφαση του Ζ΄ κλιμακίου είναι απλώς εισηγητική προς την Ολομέλεια η οποία θα λάβει την απόφαση που θα ισχύσει τελικώς».
Ωστόσο, αν παρά τις διαβεβαιώσεις η απόφαση της Ολομέλειας είναι παρόμοια με αυτή του Ζ΄ κλιμακίου το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη έτοιμη Υπουργική Απόφαση με βάση την οποία το πρόγραμμα θα συνεχίζεται κανονικά.
Παραδέχεται καθυστερήσεις η ΕΕΤΑΑ
Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ έχουν ήδη κατατεθεί από φορείς - δομές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα:
1. «Αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της Απόφασής του Ζ΄ Κλιμακίου (Πράξη 387/31-8-2012).
2. Αίτηση Ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας.
Με την ίδια ανακοίνωση η ΕΕΤΑΑ παραδέχεται πάντως ότι υπάρχει καθυστέρηση στην υπογραφή των Συμβάσεων μεταξύ των Φορέων και της ΕΕΤΑΑ που αφορά τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2012-2013, η οποία οφείλεται στην απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου και στην αναμονή των αποφάσεων επί των αιτήσεων ανάκλησης και των σαφαλιστικών μέτρων.
Δαλλαπόρτα: Δε θα υπάρξει πρόβλημα
Στο ίδιο μήκος κύματος με τις πηγές του υπουργείου Εργασίας που μίλησαν στην aftodioikisi.gr κινήθηκε λίγες ώρες αργότερα και η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Άννα Δαλλαπόρτα, τονίζοντας ότι η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, θα ασκηθεί αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο να υλοποιηθεί κανονικά.
Η κ. Δαλλαπόρτα, αναφέρει επίσης ότι, «οι οριζόντιες μειώσεις που επιβλήθηκαν με στόχο να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εργαζόμενες μητέρες σε μία εποχή τρομακτικής δημοσιονομικής κρίσης και έλλειψης πόρων για χρηματοδότηση δομών παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων έγιναν μετά από διαβούλευση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αντίστοιχων φορέων κατά την οποία εξασφαλίσθηκε η συναίνεσή τους».
«Σε κάθε περίπτωση», τονίζει η Α. Δαλλαπόρτα «το υπουργείο Εργασίας και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ως δικαιούχος της πράξης, προβαίνουν ήδη σε συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες για την ομαλή διευθέτηση του ζητήματος, η ομαλή εξέλιξη του οποίου αποτελεί προτεραιότητα τόσο του υπουργείου Εργασίας όσο και της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων. Άλλωστε, λόγοι υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου».
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου