Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΚΑΘΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΙΚΗΣ!

ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ (;) ΑΥΡΙΟ! 
Ο Χρήστος Μαυρίκης κατηγορείται για καταπάτηση δημόσιας δασικής έκτασης! (Η δίκη έχει νούμερο 1 στο πινάκιο)

Στο εδώλιο του Ε’ Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων κάθεται αύριο 12 Δεκεμβρίου  ο Χρήστος Μαυρίκης, κατηγορούμενος για απάτη σε βάρος του δημοσίου και για απόπειρα καταπάτησης δημόσιας δασικής έκτασης στον Υμηττό.
Η υπόθεση είναι παλαιά και έχει πάρει συνεχείς αναβολές διότι δεν έχει καταρτισθεί ακόμη ο δασικός χάρτης που προσδιορίζει ποιες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές και ποιες όχι! Το Δημόσιο δηλαδή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου! 
Ο Χρήστος Μαυρίκης είναι εκπρόσωπος ιδιοκτητών οι οποίοι διεκδικούν έκταση 200 στρεμμάτων στην περιοχή του Υμηττού, στα όρια Χολαργού-Παπάγου.
Σε συνέντευξή του προ 4ετίας η οποία αποτέλσε και την αφορμή να οδηγηθεί στη  Δικαιοσύνη, ο  Μαυρίκης, εμφάνιζε αποφάσεις του Αρείου Πάγου (880 και 881 του 1985) , σύμφωνα με τις οποίες, όπως υποστηρίζει,  οι εκτάσεις περιέρχονταν οριστικά στους φυσικούς ιδιοκτήτες των 200 στρεμμάτων στον Υμηττό.
Ο εισαγγελέας κινήθηκε αυτεπάγγελτα εναντίον του, οδηγώντας τον Χ. Μαυρίκη στο εδώλιο.
Σημειώνεται ότι ο Μαυρίκης εμφανίζεται σίγουρος ότι θα κερδίσει  την υπόθεση, λέγοντας ότι τα ντοκουμέντα και οι δικαστικές αποφάσεις που έχει στα χέρια του, δικαιώνουν τους φυσικούς ιδιοκτήτες των 200 στρεμμάτων του Υμηττού. Σε περίπτωση δε που κερδίσει τη δίκη, τότε θα μπουν στο παιχνιδι της διεκδίκησης εκτάσων του Υμηττού και άλλοι φερόμενοι ιδιοκτήτες (π.χ. Σύλλογος Αναπήρων Πολέμου), οι οποίοι μάλιστα επιδεικνύουν και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου οι οποίες τους δικαιώνουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου