Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΕΚΡΥΒΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

KOITASMA-6
Οι μάσκες έπεσαν για τον κ. Σαμαρά και όσους κάνουν ότι δεν ξέρουν για φυσικό αέριο και πετρέλαιο!
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Οι μάσκες έπεσαν, για τον κ. Σαμαρά και όσους προσποιούνται ότι δεν ξέρουν για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ελληνική θάλασσα του Αιγαίου! Το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει συντάξει από τον Μάρτιο του 2012 την έκθεσή του με τίτλο, "Οικονομική και γεωπολιτική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου στους τομείς του φυσικού αερίου για Ελλάδα και ΕΕ. Έμφαση στα Πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στο Λιβυκό Πέλαγος, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδας " .
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, έχει ήδη παραδοθεί από τον περασμένο Ιούλιο στους κ.κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη- Αντώνη Σαμαρά. Την υπογράφουν οι Alain Bruneton, Ηλίας Κονοφάγος και Αντώνης Φώσκολος.
Πριν από τους Λαζαρίδη - Σαμαρά, η έκθεση είχε παραδοθεί στην Deutsche Bank. Προφανώς, δεν είναι τυχαίο το ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες η Deutsche Bank δημοσιοποίησε τις εκτιμήσεις της, για την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας έως και 427 δισ. ευρώ, με υπολογιζόμενο καθαρό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 214 δισ. ευρώ ή 107% του ΑΕΠ!!! Αυτά όλα όμως, η τρικομματική κυβέρνηση και ειδικά ο Πρωθυπουργός τα έχει κάνει...γαργάρα, παρά το γεγονός ότι έχει στα χέρια του, μια αποκαλυπτική έκθεση για τον τεράστιο θησαυρό που κρύβεται στην Κρήτη.
Τα συμφέροντα που θέλουν τη χώρα μας αιχμάλωτη των εφοπλιστών, εμπόρων και λαθρεμπόρων πετρελαίου και βεβαίως των δανειστών, είναι πολλά. Για δικούς τους ο καθένας λόγους, δεν αφήνουν την Πατρίδα μας να προχωρήσει στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.
koitasma 5«Η μετατροπή της αφρικανικής πλάκας με την πλάκα του Αιγαίου νότια της Κρήτης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου - Παραμόρφωση της ευρύτερης υποθαλάσσιας περιοχής. Σχηματισμός των τάφρων και της κορυφογραμμής της Μεσογείου. Παυλάκη, 2006». Προσέξτε, μελέτη που έχει γίνει από το 2006!
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
Τώρα, μπορούμε να αντιληφθούμε και τον ρόλο που έπαιζαν και παίζουν όσοι επιμένουν ότι πετρέλαιο και φυσικό αέριο... δεν υπάρχουν στην Ελλάδα! Θυμόμαστε όλοι τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου.
Όπως επίσης, μπορεί να εκτιμηθεί και ο ρόλος του κ. Σαμαρά και της τριμερούς κυβέρνησής του, που ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, συνεχίζουν να υποθηκεύουν τα συμφέροντα του τόπου και να προχωρούν ακάθεκτοι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας! Διότι ας μην γελιόμαστε, ο κ. Σαμαράς έχει δείξει ποιος είναι ο στόχος του: Να εξαθλιώσει τον τόπο και τον λαό, ξεπουλώντας στους δανειστές το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, έναντι της αποπληρωμής του χρέους μας!!!
tobras1
Ζητήσαμε την άποψη του οικονομολόγου Κυριάκου Τόμπρα (φωτό), ο οποίος ασχολείται ιδιαίτερα με το θέμα και βοήθησε στην διάδοση της έκθεσης μέσω του διαδικτύου: «Υπάρχουν 1,3 τρις κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κρήτη και 5 δις βαρέλια πετρέλαιο στα σπλάχνα του Αιγαίου. Αποκαλύπτονται τα συμφέροντα που θίγονται και θέλουν να κρατούν τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση. Και αναφέρομαι σε συγκεκριμένους εφοπλιστές, όπως τους κ.κ. Τσάκο, Αγγελικούση οι οποίοι φορτώνουν καθημερινά φυσικό αέριο από την Ρωσία και δεν θέλουν με τίποτε η χώρα μας να γίνει αυτάρκης με την εξόρυξη φυσικού αερίου. Επίσης, οι Λάτσης, Βαρδινογιάννης παραμένουν άρχοντες με τη διατήρηση αυτής της κατάστασης, διότι εισάγουν συνεχώς πετρέλαιο. Επιπλέον, οι παράνομοι εισαγωγής, οι λαθρέμποροι πετρελαίου, δεν θα ήθελαν με τίποτε η χώρα μας να γίνει αυτάρκης με την εξόρυξη πετρελαίου. Οι δανειστές από την πλευρά τους, επιδιώκουν να πάμε σε εκμετάλλευση, αλλά χρεοκοπώντας προηγουμένως την Ελλάδα ώστε να τους τα δώσουμε όλα για να εξοφλήσουμε το χρέος μας. Είναι αντιληπτό λοιπόν ότι παίζονται πολλά παιχνίδια για να μας κρατούν σε αυτή την ομηρία».

Παρακάτω δημοσιεύουμε τα 7 σημαντικά συμπεράσματα της έκθεσης για τους υδρογονάνθρακες στη Νότια Κρήτη.

ΔΕΙΚΤΕΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ.
ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Συμπεράσματα:
1. Το 20% των γιγαντιαίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων απαντάται στα σημεία σύγκλισης των λιθοσφαιρικών πλακών. 'Άρα η ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην υπεράκτιο Νότια Κρήτη θα πρέπει να διερευνηθεί.
2. Τα Πρίσματα Επαύξησης σε όλο τον κόσμο, (Barbados, Makran, Irrawaddy – Andaman, West Timor Trough) είναι δείκτες ύπαρξης γιγαντιαίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Επομένως, η ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην υπεράκτιο Νότια Κρήτη θα πρέπει να διερευνηθεί δεδομένου ότι τα επαυξητικά πρίσματα βρίσκονται στην Μεσογειακή Ράχη που έχει μήκος πάνω από 1,000 χιλιόμετρα.
3. Ενεργά λασποηφαίστεια σε όλο τον κόσμο προδίδουν την ύπαρξη γιγαντιαίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (Timor, Καραϊβική Θάλασσα, Νότια Κασπία Θάλασσα ήτοι Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Μαύρη Θάλασσα, ήτοι Ρουμανία, Ρωσία και Τουρκία, Ανατολική Μεσόγειος, ήτοι Αίγυπτος, Κύπρος και Τουρκία). Επομένως, η ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην υπεράκτιο Νότια Κρήτη θα πρέπει να διερευνηθεί.
4. Γεωχημικές αναλύσεις των φυσαλίδων του μεθανίου που εκλύονται από τα ενεργά λασποηφαίστεια τα οποία απαντώνται στον υποθαλάσσιο χώρο της Κρήτης δείχνουν με σαφήνεια ότι η προέλευσή τους δεν είναι βιογενετική αλλά θερμογενετική/πυρολυτική. Αυτό σημαίνει ύπαρξη κοιτασμάτων αργού πετρελαίου. Επομένως, η ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην υπεράκτιο Νότια Κρήτη θα πρέπει να διερευνηθεί.
5. Σε δείγματα ιλύος που λήφθησαν κατά την διάρκεια του προγράμματος Ocean Drilling Program (ODP) γύρω από τα ενεργά λασποηφαίστεια της Κρήτης πιστοποιήθηκε η ύπαρξη υγρών υδρογονανθράκων στα δείγματα. Και αυτή η ένδειξη μας υποδεικνύει την ύπαρξη συστήματος πετρελαιογένεσης σε μεγάλα βάθη (the presence of an active hydrocarbon system at depth).
KOITASMA 6«Τοποθεσία ηφαιστειακής λάσπης ροή στη ζώνη καταβύθισης, μαζί με τη θέση του ηφαιστειακού τόξου του Αιγαίου. Τοποθεσία των ηφαιστείων ροή λάσπης στο Νείλο Cone και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου».
6. Με βάση τα γεωλογικά και γεωχημικά δεδομένα όπως επίσης τα πολύ λίγα γεωφυσικά στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους ορισμένοι μόνον Έλληνες Πανεπιστημιακοί, ότι στην υπεράκτιο υπάρχουν στην Νότια Κρήτη και εντός της Μεσογειακής Ράχης δύο (2) μεγάλα αντίκλινα, μία (1) αβυσσική λεκάνη και επτά (7) οπισθοτάφροι που μπορούν να αποτελέσουν πεδία έρευνας για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
7. Η Νορβηγική εταιρεία γεωφυσικών ερευνών Petroleum Geo-Services (PGS) με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει νότια της Κρήτης, εν αγνοία των ελληνικών κυβερνήσεων, διαπίστωσε από την εμπειρία της με τις μελέτες που έκανε στην Ανατολική Μεσόγειο ότι υπάρχουν τεράστιες γεωλογικές ομοιότητες με την λεκάνη της Λεβαντίνης, (ΑΟΖ Κύπρου, Ισραήλ, Συρίας και Λιβάνου) η οποία θεωρείται από την Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) ότι έχει τουλάχιστον 3.45 τρις. m³ φυσικού αερίου και 1,7 δισ. βαρέλια αργού πετρελαίου. Άρα επιβάλλεται η έρευνα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης.
koitasma 7«Καμινάδες φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα ορατές»!!! Μόνο στους πολιτικούς μας ταγούς δεν είναι ορατές! Αυτοί κάνουν την πάπια!
Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται στην σημερινή "Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου