Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ "ΑΝΤΑΡΤΩΝ" ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!


ISLAMISTES-FANATIKOI

Οι περισσότεροι ισλαμιστές μαχητές που πολεμούν στην Βόρεια Συρία στις τάξεις των ανταρτών είναι ισλαμιστές μισθοφόροι, Άραβες ή Τσετσένοι,
αναφέρει ανταποκριτής του γαλλικού πρακτορείου, Ένας από τους επικεφαλής τους είναι Ουζμπέκος τον οποίο οι άνδρες του αποκαλούν Αμπού Τάλχα. Εύκολο είναι να φανταστούμε τι θα ακολουθήσει σε βάρος των χρστιανικών πληθυσμών, αν επικρατήσουν οι ισλαμιστές.
Στο μεταξύ δυνάμεις του τακτικού στρατού της Συρίας ενισχύουν τις θέσεις τους στην Δαμασκό κι αναπτύσσουν άρματα μάχης σε δυτικές και νοτιοανατολικές προσβάσεις της πρωτεύουσας, όπως είπαν ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη της αναμονής μιας μεγάλης επιχείρησης.
"Το να οδηγείς προς την Δαμασκό είναι σαν να μπαίνεις σε φρούριο", είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.
Δεκάδες άρματα μάχης έχουν λάβει θέσεις σε περιοχές που επιτρέπουν την επίβλεψη του Διεθνούς Αεροδρομίου της Δαμασκού, που οι αντικαθεστωτικοί μαχητές πασχίζουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις τελευταίες εβδομάδες, και στην περιοχή Ζαμπάντανι, σε μια περιοχή που γειτονεύει με το Λίβανο και ελέγχεται από αντάρτες.
Σύμφωνα με έναν ισλαμιστή, "το καθεστώς προετοιμάζεται για μια μεγάλη επίθεση εναντίον περιοχών που ελέγχουν αντάρτες εντός κι εκτός" της πρωτεύουσας. Η συριακή κυβέρνηση δίνει υπερ των πάντων αγώνα γα να κρατήσει την Δαμασκό και φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει την μάχη στις περιοχές που συνορεύουν με την Τουρκία, καθώς συρρέουν καθημερινά εκατοντάδες μισθοφόροι από εκεί.
Νωρίτερα την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα, επικαλούμενος τις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών, δήλωσε ότι κατά τις τελευταίες ημέρες δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με νέες ενδείξεις οι οποίες να καταδεικνύουν ότι η Δαμασκός έχει την πρόθεση να χρησιμοποιήσει το χημικό της οπλοστάσιο.
"Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε δει κάποιο νέο στοιχείο που να καταδεικνύει λήψη επιθετικών μέτρων" για τη χρήση χημικών όπλων, είπε ο Πανέτα στους δημοσιογράφους επί του αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Κουβέιτ.
"Όμως συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση", πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο --εναντίον του οποίου έχει προειδοποιήσει πολλές φορές η Ουάσινγκτον-- το καθεστώς στην Δαμασκό "να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του".
Στο μεταξύ στην Ουάσινγκτον οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος δύο ηγετικών στελεχών του Μετώπου αλ Νόσρα, μιας οργάνωσης οπαδών του τζιχάντ, η οποία δρα στη Συρία και κατηγορείται πως συνδέεται με την αλ Κάιντα.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε τα ονόματα του Μαϊσάρ Άλι Μούσα Αμπντάλα αλ Τζουμπούρι και του Άνας Χάσαν Χάταμπ στην "μαύρη λίστα" και πάγωσε όποιους πόρους ενδέχεται να διαθέτουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ απαγόρευσε τις συναλλαγές οιουδήποτε φυσικού και νομικού προσώπου μαζί τους.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου