Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ ΜΕ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 13ο ΟΡΟΦΟ!

Να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 13ο όροφο του bar Galaxy του ξενοδοχείου «Hilton», στο κενό, επιχείρησε ένας 44χρονος ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της...

Δευτέρας, ο συγκεκριμένος άντρας που βρισκόταν στο μπαρ του 13ου όροφου απειλούσε να αυτοκτονήσει. Στην Αστυνομία, σήμανε συναγερμός και μέσα σε λίγα λεπτά στο κεντρικό ξενοδοχείο έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και της Πυροσβεστικής όπως και ένας ειδικά εκπαιδευμένος διαπραγματευτής.

Ο έμπειρος μεσολαβητής μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν μια ώρα, κατάφερε να πείσει τον άντρα που δήλωνε στέλεχος της Novartis να μην πραγματοποιήσει την απειλή του. Στο χώρο του κεντρικού ξενοδοχείου, βρίσκονταν  η σύζυγος και η μητέρα του 44χρονου επίδοξου αυτόχειρα. Ο άνδρας μετεφέρθη με περιπολικό στο Α.Τ Συντάγματος όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του.
   
Με δάκρυα στα μάτια, ο παρ' ολίγον αυτόχειρας «έσπασε» και άρχισε να λέει στους αστυνομικούς ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας» όπως επίσης και ότι του «την έχουν στημένη» και φοβάται για τη ζωή του αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis. 

Η υπόθεση με την απόπειρα αυτοκτονίας  του υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis, που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του φοβούμενος όπως  o ίδιος ισχυρίστηκε στην Αστυνομία, ότι του την έχουν στημένη, εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς ο 44χρονος δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο αλλά υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis το οποίο μάλιστα τελευταία είχε πάρει μεταγραφή στα κεντρικά της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές πρόκειται για έναν επιστήμονα – χημικό από τη Θεσσαλονίκη που πήρε μεταγραφή από πολυεθνική πετρελαιοειδών στη Novartis και μαλιστα ήταν υπεύθυνος για ένα φάρμακο για το διαβήτη που όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν είχε πάει πολύ καλά.

    
Έτσι, ζούσε τους τελευταίους μήνες στη Βασιλεία με τη σύζυγο του η οποία είχε φέρει πρόσφατα στον κόσμο το παιδί τους. Πηγές αναφέρουν στο protothema.gr ότι τον τελευταίο καιρό ο 44χρονος χημικός έδειχνε αλλαγμένος. Ίσως λένε κάποιοι  είχαν θεωρήσει πως ήταν το «βαθύ λαρύγγι» στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές και ειδικότερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI για τη συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά τη συγκεκριμένη πολυεθνικής  που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Μια υπόθεση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς δύο από τα στελέχη μαζί με τον δικηγόρο τους Παύλο Σαράκη μετέβησαν τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Ουασινγκτον προκειμένου να δώσουν στους Αμερικανούς στοιχεία όλα όσα γνωρίζουν. Τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων και οι ελάχιστοι που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία σε ότι έχει να κάνει με οποιαδήποτε διαρροή είναι απόλυτα «στεγανοποιημένη» λένε ότι οι αποκαλύψεις και στη χώρα μας θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας.

Το σκάνδαλο της Novartis

Οι αρχές των ΗΠΑ ερευνούν την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Novartis από τις 12 Αυγούστου 2016 όταν μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Ουάσιγκτον κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές αναφορά που περιλαμβάνει τις καταγγελίες δύο πρώην υπαλλήλων της Novartis στην Ελλάδα για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

Πριν από λίγο καιρό, οι δύο πρώην υπάλληλοι μετέβησαν στις ΗΠΑ για να καταθέσουν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η θέση των δύο πρώην υπαλλήλων τούς επέτρεπε να γνωρίζουν και να έχουν αποδείξεις, σύμφωνα πάντα με την αναφορά, σχετικά με δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών από την εταιρεία, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για την εταιρεία και να συνταγογραφούνται τα φάρμακα της εταιρείας.


Οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο ή ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα.

Οι κατηγορίες που καλείται να ερευνήσει η αμερικανική Δικαιοσύνη αφορούν σε παράνομες δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας ώστε να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, πληρωμές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε μέσα ενημέρωσης για να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν την εταιρεία.
Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου