Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ Ο ΜΗΝΥΤΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΟΙ 2 ΔΗΘΕΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!! ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ !!! ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ!!!

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ !!! ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΜΗΝΥΣΗ !!!

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ Ο ΜΗΝΥΤΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΟΙ 2 ΔΗΘΕΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

Ο 1ος μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε μεταξύ άλλων τα εξής :  "....... Τώρα...
που τους βλέπω, φαίνονται ότι είναι άνθρωποι σοβαροί. Είναι πιστευτοί. Το ελληνικό κράτος έπρεπε να τους πιστέψει............ Εγώ πιστεύω ότι οι Ελληνοαμερικανοί θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα................ Σαν πρόσωπο δεν διαπίστωσα να προκαλεί καμία κοινωνική ανησυχία, να με δουλεύουν με 600 δισ........"  !!!

Και ο 2ος (δικαστικός πραγματογνώμονας) τα εξής: ".........Την έρευνα δεν την έκανα προσωπικά για τον κο Σώρρα. Την έκανα για τα χρήματα. Δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό. Από τη στιγμή που έχουν χρήματα, μπορούν να κάνουν κάτι ακόμη και να ρίξουν το Πολίτευμα..........» !!!

Ήταν ποτέ δυνατόν να καταδικαστεί ο Αρτέμης Σώρρας μετά από αυτές τις καταθέσεις των δήθεν μαρτύρων κατηγορίας ;;;

Ολόκληρη η δικαστική απόφαση και τα πρακτικά της δίκης :

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Αριθμός 67650/2013

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ TOY Η΄ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Συνεδρίαση της 28.6.2013

Σύνθεση δικαστηρίου: Αικατερίνη Τσέλιου, πλημμελειοδίκης (σε αντικατάσταση Εύας Ναστούλα λόγω κωλύματος), Δημήτριος Νομικός, αντεισαγγελέας, Μαρία Αντωνοπούλου (γραμματέας).


Κατηγορούμενοι

1) Αρτέμης Σώρρας του Βασιλείου,
2) Εμμανουήλ Λαμπράκης του Γεωργίου.
Πράξη: Διασπορά ψευδών ειδήσεων

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Κατά τη σημερινή δημόσια στο ακροατήριο συνεδρίαση του Δικαστηρίου κ.λπ.

(…)

Η Πλημμελειοδίκης με την παρουσία και της Γραμματέως κατάρτισε και δημοσίευσε σε 
δημόσια συνεδρίασή του την 67650/13 απόφαση η οποία έχει ως εξής:

Ο α΄ μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ότι:

«Δεν τους γνωρίζω τους κατηγορουμένους. Είμαι μέλος της εκπομπής του Στέφανου Χίου “Το Μακελειό” και καταθέτω ως δημοσιογράφος. Εκπρόσωπος των κατηγορουμένων ήρθε στην εκπομπή να εκθέσει τις απόψεις των κατηγορουμένων για τα χρήματα που διέθεταν. Έτσι έγινε η γνωριμία. Έγιναν κάποια δημοσιεύματα στον έντυπο τύπο σχετικά με τα 600 δισεκατομμύρια. Σαν εκπρόσωπος τύπου πήρα τα δημοσιεύματα και τα έστειλα στον εισαγγελέα. Εγώ μάζεψα όλα τα δημοσιεύματα, τα συγκέντρωσα και τα έστειλα στον εισαγγελέα. Με τον κύριο Παπαδάκη επικοινώνησα, έκανα αναφορά, μου φάνηκαν εξωπραγματικά τα 600 δισεκατομμύρια.
Είμαι υπέρ της Ελλάδας. Έγινε έρευνα αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν; Αρμόδιο είναι το ελληνικό κράτος, το οποίο δεν έκανε έρευνα, ή αν είναι τίμιοι άνθρωποι. Προς όφελος είναι να στείλω 
την αναφορά στον εισαγγελέα. Εγώ προσωπικά δεν το πίστεψα. Τώρα που τους βλέπω, φαίνονται ότι είναι άνθρωποι σοβαροί. Είναι πιστευτοί. Το ελληνικό κράτος έπρεπε να τους πιστέψει.Όταν ήμουν στην εκπομπή είπαν κάποια πράγματα, ότι δηλαδή πρέπει να γίνουν κάποιες διευθετήσεις, να αλλάξει το πολίτευμα. Ετέθηκαν κάποιοι όροι. Να γίνει έρευνα για την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Εγώ πιστεύω ότι οι Ελληνοαμερικανοί θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα. Άλλο όμως για τα 600 δισ. δεν γνωρίζω. Πρέπει να το εξετάσει το Ελληνικό Δημόσιο. Δεν ξέρω αν πρέπει να μας κλωνήσουν [sic].
Η συνάντηση έγινε μετά την υποβολή της αναφοράς. Σαν πρόσωπο δεν διαπίστωσα να προκαλεί καμία κοινωνική ανησυχία, να με δουλεύουν με 600 δισ. Μου το είχατε πει, ότι καταφύγατε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με έγγραφο 3.11.12, στον Υπουργό Οικονομίας, στον κο Προβόπουλο. Μπορούσε το Ελληνικό Κράτος να γνωρίζει αν είναι απάτη 
ή όχι. Απάντηση καμία. Εμένα με πονηρεύει το θέμα των 8 μηνών. Υπάρχει γραφειοκρατικός έλεγχος να διερευνηθεί η αξιοπιστία. Δεν τη γνωρίζω την Εταιρεία Ευεργετών.»

Ο β΄ μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ότι:

«Είμαι δικαστικός πραγματογνώμονας, εγγεγραμμένος στους Πίνακες της Εισαγγελίας Αθηνών. Να διευκρινίσω για τα δημοσιεύματα 25.6.13. Φέρομαι ότι είμαι ένας μηνυτής εκ των τριών κατά του Σώρρα. Στις 4.10.12 έκανα αίτηση για διερεύνηση ή μη του Σκανδάλου, κρατώντας μία απόσταση από τις δύο πλευρές. Δεν γνωρίζω κανέναν, ούτε τον κ. Γεωργιάδη. Την έρευνα δεν την έκανα προσωπικά για τον κο Σώρρα. Την έκανα για τα χρήματα. Δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό. Από τη στιγμή που έχουν χρήματα, μπορούν να κάνουν κάτι ακόμη και να ρίξουν το Πολίτευμα.»

Στο σημείο αυτό με πρόταση του Εισαγγελέα αναγνώστηκαν

1) Τα από 7.10.12 δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες newsit.gr και ethnos.gr

2) από 28.9.12 και 3.10.12 έγγραφα εταιρειών «FEDERAL STOCK TRANSFER & CUSTODY AGENT INC” και “BLEAKL[E]Y, PLATT,& SCHMIDT ΕΠΕ [= LLP]” σε μετάφραση

3) Η από 4.10.12 αναφορά του Σπυρίδωνος Αδώνιδος Γεωργιάδου

4) Τα από 2.10.12 δημοσιεύματα της ιστοσελίδας aegaio.blogspot.gg, zougla.gr και alfeiospotamos.pblogs.gr

5) Το έγγραφο-κατάλογος ενεργειών των κατηγορουμένων.

6) Η από 12.12.2012 (ABM: Β 2013/130) έγκληση

7) Η από 16.11.2012 (ABM: Δ 2012/4526) μηνυτήρια αναφορά

8) Το υπ’ αριθ. πρωτ. 164209/17.8.2013 πιστοποιητικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

9) Το υπ’ αριθ. πρωτ. 164646/21.5.2013 πιστοποιητικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

10) Η από 16.11.2012 εξώδικη δήλωση, με τη συνημμένη υπ’ αριθ. 2065 Β΄/19.11.2012 έκθεση επίδοσης

12) Το αντίγραφο βραβείου «Ευεργετών» (Άθλα)

13) Η από 30.9.2012 Διακήρυξη της Εταιρίας Ελλήνων Ευεργετών για τη στήριξη της δοκιμαζόμενης Ελλάδας

14) Αντίγραφο χαιρετισμού του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Τσιάρα

15) Η από Σεπτεμβρίου 2012 τιμητική διάκριση της Εταιρίας Ελλήνων Ευεργετών

16) Η από 30.5.2013 πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

17) Αντίγραφο της από 28.9.2012 τηλεομοιοτυπίας και η επίσημη μετάφραση

18) Αντίγραφο της από 3.10.2013 τηλεομοιοτυπίας και επίσημη μετάφραση

19) Το υπ’ αριθ. πρωτ. 09927/3.11.2012 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, με τη συνημμένη αίτηση των κατηγορουμένων

20) Η υπ’ αριθ. πρωτ. 7976/30.11.2012 αναφορά

21) Αντίγραφο της από 17.6.2013 ένορκης αμετάκλητης επαλήθευσης και επιβεβαίωσης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας μεταφοράς μετοχών – Θεματοφύλακα και η μετάφραση αυτής.



Στη συνέχεια εξετάστηκε ο α΄ μάρτυρας υπεράσπισης (μέσω διερμηνέα):

«Κατοικώ στο Τορόντο. Είμαι γεννημένος στον Καναδά από Έλληνες γονείς. Είμαι οικονομικός οικονομολόγος. Τους γνωρίζω τους κατηγορουμένους. Ο κύριος Σώρρας είναι πελάτης μου. Είχε ζητήσει από την εταιρεία μας μέσω Οικονομικών Συμβούλων για να δράσει ως Θεματοφύλακας για να κρατήσουμε 6 ομόλογα των 100 δισεκατομμυρίων έκαστο. Με τις περαιτέρω οδηγίες για να ανοίξουμε ένα λογαριασμό, που ήταν δικαιούχος η «Σόβρεν Ελλάς» (η Ελληνική Δημοκρατία). Ο οποίος εργάζομαι σε εταιρεία. Προσφέρουμε υπηρεσίες σε πελάτες, που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας.

Τα ομόλογα τα έφεραν σ’ εμένα προσωπικά. Τα χρήματα υπήρχαν. Εγώ επιβεβαίωσα ότι είμαι διαχειριστής τη γνησιότητα μέσω σειριακών αριθμών και να κάνω ένα τυπικό έλεγχο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίας της Αμερικής. Δεν βρήκα κάτι το μεμπτό. Τα χρήματα βρίσκονται ακόμη στη διάθεση του Ελληνικού Κράτους. Δεν γνωρίζω τους όρους τους οποίους οι κατηγορούμενοι είχαν θέσει.

Ο ρόλος μου είναι Θεματοφύλακας και θα έπαιρνα εντολή από τον πελάτη μου. Το αναγνωρίζω το έγγραφο. Είναι πιστοποιητικό από την Bank of Mondreal [= Montreal], ότι φυλάσσονται τα χρήματα και οι τίτλοι σε λογαριασμό, που έχει ανοίξει αυτός.

Εγώ ως Θεματοφύλακας για τον σκοπό της φύλαξης αυτό θα ακολουθήσω την ίδια διαδικασία μέσω σειριακών αριθμών. Ελέγχω αν υπάρχουν οι Σειριακοί αριθμοί σε λίγα λεπτά. Ελέγχω επίσης αν είναι γνήσια.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια τυπική εντολή από τον κύριο Σώρρα για το έμβασμα (δηλ. τη μεταφορά).

Από την Ελληνική Κυβέρνηση δεν επικοινώνησε κανένας, ΟΧΙ. Από πολίτες, δημοσιογράφους για πληροφορίες ΝΑΙ. Η Ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να τα ελέγξει, αν δεν έρθει σε επαφή μαζί μου και να χορηγήσω άδεια για έλεγχο.»

Ακολούθως κατέθεσε ο β΄ μάρτυρας υπεράσπισης:


«Κατοικώ στον Καναδά. Γνωρίζω τους κατηγορουμένους. Είναι πελάτες μας. Ο κ. Λαμπράκης είναι πρόεδρος του οργανισμού END, ο οποίος είναι συμβουλευτικός οργανισμός για την διαχείριση των 600 δισεκατ. υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Είμαι ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τραπεζικού daimund + daimund [= Diamond & Diamond], που διαχειρίζεται πάνω από 25 δισεκατομμύρια χαρτοφυλάκια πελατών.

Ο κύριος Σώρρας ήρθε σ’ εμάς να καταθέσει τα περιουσιακά στοιχεία από διεθνείς συναλλαγματικές του Αμερικανικού Δημοσίου. Η όλη έκδοση του Αμερικανικού Δημοσίου είναι 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά αφού τα ελέγξαμε στρατηγοποιήσαμε το σχέδιο του κου Σώρρα να πιστοποιήσει ένα λογαριασμό για την Ελλάδα, που να υπερκαλύπτουν το σχέδιο της χώρας. Συμβουλέψαμε τον κο Σώρρα ένα ουδέτερο φορέα για να γίνει ο κάτοχος των Αμερικανικών ομολόγων. Επειδή έχουμε χρόνια συνεργασία με τον κο Πάπα και τον οργανισμό και επειδή είναι Έλληνες προσκομίσαμε τα έγγραφα. Συναντηθήκαμε, τα πήρε και αφού τα έλεγξε, είπε να τα αναλάβει και να τα διαφυλάξει σε Θησαυροφυλάκιο. Καταλήξαμε να δανείσουμε τα χρήματα αυτά για 100 χρόνια με 0,5% επιτόκιο, το οποίο ο κος Σώρρας μου έδωσε διαταγή να τα τοποθετήσω σε ειδικό λογαριασμό και να επιστραφούν πίσω σε Έλληνες, που έχουν ανάγκη. Κάναμε ανακοίνωση τύπου, νομίζω ότι ήταν Σεπτέμβριος του 2012. Ένας άλλος όρος δανεισμού του κ. Σώρρα είναι ότι εκταμιεύονται κάτω από δύο υπογραφές για να μην κλαπούν τα χρήματα. Ο 3ος όρος είναι να γίνει έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί το ύψος του χρέους και η νομιμότητά του. Εάν κάποιο από χρέος είναι νόμιμο και πραγματικό. Διαδόθηκε από στόμα σε στόμα για τη συνάντηση στο Ξενοδοχείο President.

Το μόνο που ξέρω, ότι ο κύριος Σώρρας στο όνομα της τιμής του μου έδωσε να καταλάβω ότι θα μείνει μακριά από την πολιτική. Τα κίνητρά του είναι άλλα. Πρώτα-πρώτα είναι Έλληνας, αγαπάει την Ελλάδα και η πρώτη του απόφαση είναι να ελευθερώσει την Ελλάδα από την κρίση που βλέπουμε σήμερα.

Στο χρηματικό ποσό αυτό ονομαστικός δικαιούχος είναι η εταιρεία RED PANTHER LIMITED και ο διευθύνων σύμβουλος αυτής έχει κάνει αμετάκλητο πληρεξούσιο της διαχείρισης όλου του πλούτου στον κύριο Σώρρα σαν διαχειριστή. Η εταιρεία αυτή ασχολείται με επενδυτικές υπηρεσίες, με έδρα το Λονδίνο.

Ποτέ δεν ήρθε σε επικοινωνία κανένας κρατικός φορές για έλεγχο της προσφοράς.

Το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να κάνει τον έλεγχο και σε μία μέρα έχει τελειώσει. Ο χρόνος μετά τον έλεγχο είναι: να μας ειδοποιούσε το Υπουργείο Οικονομικών και μέσα σε 7 μέρες θα οργανώναμε να έρθουν τα Αμερικανικά ομόλογα με όλα τους τα συνοδευτικά νόμιμα έγγραφα διατραπεζικά, που είναι φυλαγμένα στην Τράπεζα την Ελληνική, που θα τα παραλάβει από τη στιγμή που θα μπεί στο Λογιστήριο του Κράτους. Είναι άμεση ρευστοποίηση, αφού είναι ομόλογο ορισμένου διαστήματος, που λήγει τον Αύγουστο του 2014. Η ονοματική αξία είναι 600 δισ. με Αύγουστο του 2014 που σημαίνει την προεξόφληση. Η διαφορά θα είναι μειωμένη 2 έως 3%. Έχουν σταλθεί έγγραφα στο Υπουργείο Οικονομικών, στον Άρειο Πάγο, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δεν πήραμε απάντηση από κανέναν. Από 4-14 Οκτωβρίου ήταν προγραμματισμένη η πτώχευση της χώρας. Εξαιτίας ότι πιστώθηκε ο λογαριασμός αυτός δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η πτώχευση του Ελληνικού Κράτους.»

Ο α΄ κατηγορούμενος είπε στην απολογία του:

«Απορώ γιατί βρίσκομαι εδώ. Μας έχουν ρίξει λάσπη. Μιλάω με δικηγόρους, μιλάω με Ελλάδα. Είμαστε όλοι ομογενείς, μιλάω με όλο τον κόσμο. Δηλώνω κατοικία μόνιμη στην Πάτρα. Είδαμε τα δημοσιεύματα. Δεν χάνουμε τα χρήματα, τα δανείζουμε με 0,5%, δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, με απαξίωσαν πλήρως. Είμαι διαχειριστής ενός ποσού που βρίσκεται στο Λονδίνο. Δεν θέλουμε να κάνουμε κόμμα. Αλλά αυτό δεν είναι πολιτική, είναι καταδυνάστευση. Μας βάλανε σ’ ένα μνημόνιο, με ενοχλεί ένα παγκόσμιο σύστημα, είναι όλα πλαστά. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Είναι χρέος μου σαν Έλληνας πολίτης, μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα. Με τα οικονομικά εργαλεία με οδήγησαν σε επενδυτική πρόταση χωρίς όφελος. Η εταιρεία RED PANTHER LIMITED (ροζ πάνθηρας) έχει κάνει επενδύσεις και σε άλλες χώρες στο παρελθόν. Έγινε συνάντηση στο Ξενοδοχείο President με πρωτοβουλία από διάφορους ανθρώπους οι οποίοι βλέπουν μια ολόκληρη Ελλάδα.

Στο President ήταν 400 άτομα, ήταν το περιβάλλον πολύ φιλικό. Οργανώσαμε δηλ. μία συνάντηση. Καλέσαμε τα κανάλια. Είχαμε ήδη στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες. Είχαμε απάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι μπορεί να προκαλέσω σύγχυση και να με κατηγορήσουν/ Καταθέσαμε τα χρήματα. Έχουν δοθεί ομόλογα. Κέρδος δεν υπάρχει.»

Ο β΄ κατηγορούμενος είπε στην απολογία του:

«Βρισκόμαστε σαν κατηγορούμενοι για ψευδείς ειδήσεις. Θα επικεντρωθώ στο θέμα της πρόθεσης. Είναι χειρουργός στη Νέα Υόρκη. Όλες οι χώρες εξωτερικού έχουν χρέος. Όσο για την Ελλάδα αποφασίσαμε μια ομάδα επιστημόνων να έχουμε μια έτοιμη λήση για το πρόβλημα της Ελλάδας. Γνωριστήκαμε με τον κο Σώρρα, του δημιούργησα την εμπιστοσύνη και ασχοληθήκαμε για το πρόβλημα του Ελληνικού χρέους και αναλάβαμε ένα τομέα. Έχω εμπειρία για τα χρηματοοικονομικά, κατατέθηκαν τα ομόλογα χωρίς κανένα πρόβλημα για τη γνησιότητα.

Δικάζεται το κίνητρο για την πρόθεση το σύνθημα του οργανισμού Το παν είναι η Ελλάδα. Έχει έρθει όλη η ομάδα. Το πάν είναι να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ελεγχθεί το δημόσιο χρήμα. Η πρόθεσή μας είναι ότι δεν πρόκειται να φύγουμε εάν δεν ελευθερωθεί η Ελλάδα.»

***
Περαιτέρω η Πλημμελειοδίκης ρώτησε τον Εισαγγελέα και τους συνηγόρους υπεράσπισης, αν έχουν ανάγκη να διενεργηθεί συμπληρωματική εξέταση ή να διασαφηνιστεί κάποιο στοιχείο και αφού έλαβε αρνητική απάντηση, κήρυξε τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας.

Ο Εισαγγελέας στον οποίο δόθηκε ο λόγος, αφού ανέπτυξε την κατηγορία, πρότεινε να κηρυχθούν Αθώοι οι κατηγορούμενοι.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αφού έλαβαν το λόγο, ανέπτυξαν την υπεράσπιση και ζήτησαν την αθώωση των πελατών τους και να εξαχθούν αντίγραφα από την δικογραφία και να διαβιβαστούν προς διερεύνηση τυχόν παράνομης πράξης.

Οι κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν από την Πλημμελειοδίκη, εάν έχουν να προσθέσουν οτιδήποτε για την υπεράσπισή τους και απάντησαν αρνητικά.

Κατόπιν τούτων η Πλημμελειοδίκης κήρυξε το πέρας της συζητήσεως.

Η Πλημμελειοδίκης στη συνέχεια, με την παρουσία και της Γραμματέως κατάρτισε και δημοσίευσε σε δημόσια συνεδρίασή του την 67650/13 απόφασή του, που έχει ως εξής:

ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ



Κατά τη διάταξη του άρθρου 191 παρ. 1 του ΠΚ, με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή καταδικάζεται, όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες, ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Κατά την αληθή έννοια της διατάξεως αυτής, που αποβλέπει στην προστασία της υπό στενή έννοια δημοσίας τάξεως, δηλαδή της επικρατούσας στο κράτος ευταξίας, συνεπεία της γενικής υποταγής στην έννομη τάξη, η οποία ειδικότερα συνίσταται, κατά μεν την πολιτειακή όψη της στην επιβολή της κρατικής βουλήσεως, κατά δε την κοινωνική όψη της στην ειρηνική και ήρεμη συνύπαρξη και διαβίωση των πολιτών, οι αναφερόμενες σε αυτήν ψευδείς ειδήσεις και φήμες πρέπει να είναι επιτήδειες να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, όσον αφορά την ικανότητα της κρατικής εξουσίας προς εξασφάλιση της κοινής ειρήνης και την πεποίθησή των περί της διατηρήσεως της ειρηνικής διαβιώσεώς των εντός του κράτους (ΑΠ 1519/2004 ΝοΒ 2005.727). Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε, ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων, με την επωνυμία «Red Panther Limited», που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, τούτος προτίθεται να χορηγήσει το ανωτέρω χρηματικό ποσό στο ελληνικό κράτος, υπό τη μορφή δανείου, με διάρκεια αποπληρωμής εκατό (100) ετών και με επιτόκιο 0,5%. Οι όροι δε, που έθεσε για την εκταμίευση του ποσού ήταν η διεξαγωγή λογιστικού ελέγχου από επιτροπή διεθνών πραγματογνωμόνων, υπό την εποπτεία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος του δημόσιου χρέους και η διεξαγωγή έρευνας και η απόδοση ευθυνών σε όσους είχαν στη διαχείρισή τους δημόσιο χρήμα. Την πρόθεσή του αυτή γνωστοποίησε, στις 28.9.2012, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, στον Υπουργό Οικονομικών, στα μέλη του κοινοβουλίου, στον Άρειο Πάγο, στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, στην Πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην κυπριακή δημοκρατία. Εξάλλου, επιθυμώντας να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, σχετικά, διοργάνωσε, στις 30.9.2012, με τη βοήθεια του δεύτερου κατηγορουμένου, ο οποίος τυγχάνει πρόεδρος της αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Εl (End National debt-END), που εδρεύει στην Αθήνα, μία συνάντηση στο ξενοδοχείο «President» στην Αθήνα. Από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν αποδείχθηκε η αναλήθεια όσων υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων, που το ενσωματώνουν. Όπως κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης, Gregory Pappas, ο οποίος τυγχάνει Διευθυντής και Διαχειριστής Ομοσπονδιακού πρακτορείου μεταφοράς μετοχών, που εδρεύει στο Οντάριο του Καναδά και είναι ο θεματοφύλακας των εν λόγω ομολόγων, το ποσό, που αυτά ενσωματώνουν είναι πραγματικό,
 ο ίδιος, δε, προέβη σε έλεγχο των ομολόγων, βάσει της σειριακής γραμμής αυτών και διαπίστωσε τη γνησιότητά τους. Ενόψει δε της αλήθειας των διαδιδομένων, τούτα ουδόλως καθίστανται ικανά να δημιουργήσουν ανησυχία στους πολίτες της χώρας. Εξάλλου, αποδείχθηκε, ότι οι μοναδικοί όροι, που τέθηκαν για τη χορήγηση των χρημάτων, ήταν αποκλειστικά οι προαναφερθέντες. Ουδέποτε οι κατηγορούμενοι επιδίωξαν την ανατροπή του πολιτεύματος ή την αλλαγή του Συντάγματος. Άλλωστε, τούτοι δεν αναπτύσσουν ενεργό πολιτική δράση, τυγχάνοντας ο πρώτος επιχειρηματίας και ο δεύτερος ιατρός χειρουργός, που κατοικεί στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η ανυπαρξία πρόθεσης ανατροπής της πολιτικής κατάστασης της χώρας συνάγεται, άλλωστε, από το γεγονός της κοινοποίησης της προαναφερθείσας πρότασης εξαγοράς του ελληνικού χρέους σε όλα τα θεσμικά όργανα της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας της χώρας, γεγονός που, κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας δεν πράττει, όποιος επιθυμεί να σφετεριστεί την εξουσία. Τέλος, αποδείχθηκε, ότι στην εκδήλωση, που τούτοι πραγματοποίησαν στο ξενοδοχείο «President» συμμετείχαν περίπου τετρακόσια (400) άτομα, τα οποία, ως επί το πλείστον, αποτελούσαν το ευρύτερο φιλικό περιβάλλον των κατηγορουμένων. Καμία ανησυχία δεν δημιουργήθηκε στους εκεί παραβρισκόμενους από την ανακοίνωση της είδησης περί της ύπαρξης του εν λόγω χρηματικού ποσού και σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ικανότητα της κρατικής εξουσίας προς εξασφάλιση της κοινής ειρήνης ούτε τούτη (ανακοίνωση) ήταν 
άλλωστε πρόσφορη προς τούτο, αφού, εν πολλοίς, η εκδήλωση περιορίστηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού. Παρόλο, μάλιστα, που καλύφθηκε (η εκδήλωση) από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η ελληνική κοινωνία, εν συνόλω, κανένας μάρτυρας δεν ανέφερε κάποιο περιστατικό, από το οποίο να αποδεικνύεται η πρόκληση αναστάτωσης στον κόσμο ή ο κλονισμός της εμπιστοσύνης, σχετικά με τη διατήρηση της ειρηνικής διαβιώσεως εντός του κράτους. Εξάλλου, ουδέποτε υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, παρά τούτοι κινήθηκαν, αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα και, συγκεκριμένα, ωθούμενοι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το κράτος να εξέλθει από τη δεινή οικονομική κρίση, στην οποία έχει περιέλθει. Δεδομένου δε ότι, όσα παρουσίασαν κατά την εν λόγω εκδήλωση ήταν αληθή και στόχευαν αποκλειστικά στην ενημέρωση του κοινού ούτε αμέλεια μπορεί να τους αποδοθεί ως προς την τέλεση του εγκλήματος. Επομένως, από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε η πλήρωση της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του αδικήματος και για το λόγο αυτό αμφότεροι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κηρυχθούν αθώοι. Επειδή, ωστόσο, από την ακροαματική διαδικασία και τα αναγνωσθέντα έγγραφα δημιουργήθηκαν στο Δικαστήριο υπόνοιες για την τέλεση αδικημάτων από τρίτα πρόσωπα, πρέπει η δικογραφία κατ’ άρθρο 38 ΚΠοινΔ, να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνήσει την τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, ιδίως αυτών της ψευδούς καταμηνύσεως και της ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΚΑΖΕΙ παρόντων των κατηγορουμένων 1) Αρτέμιου Σώρρα του Βασιλείου, 2) Εμμανουήλ Λαμπράκη του Γεωργίου.

ΚΗΡΥΣΣΕΙ τους κατηγορουμένους αθώους του ότι:

Στην Αθήνα την 30.9.12, από κοινού ενεργώντας, με πρόθεση διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις ικανές να επιφέρουν ανησυχίες στους πολίτες της χώρας. Συγκεκριμένα, κατά τον παραπάνω τόπο και χρόνο, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «President», ανακοίνωσαν ενώπιον εκατοντάδων συγκεντρωμένων) ότι κατέχουν 600.000.000.000 (δισεκατομμύρια) δολάρια, τα οποίο, βρίσκονται κατατεθειμένα σε κεντρική τράπεζα του 
Καναδά με τη μορφή ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, καθώς και ότι είναι διατεθειμένοι με τα χρήματα αυτά να αποπληρώσουν το παγκόσμιο ελληνικό χρέος, με τον όρο, μεταξύ άλλων, της αλλαγής του Συντάγματος της Ελλάδας. Προέβησαν στην ανακοίνωση αυτή, αν και γνώριζαν, ότι τα παραπάνω γεγονότα περί δυνατότητας αποπληρωμής του ελληνικού χρέους ήταν ψευδή και μπορούσαν, ενόψει και της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, να επιφέρουν ανησυχία στους πολίτες της χώρας αφενός σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας, αφετέρου σε σχέση με τον τρόπο αλλαγής του Συντάγματος.

ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ αντίγραφα δικογραφίας στον Εισαγγελέα για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Γίνεται μνεία, ότι πριν από την έκδοση κάθε απόφασης, δίδονταν ο λόγος κατά σειρά, σε όλους τους παράγοντες της δίκης, τελευταία δε πάντοτε στους κατηγορουμένους. ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε αμέσως στο ακροατήριό του.

Αθήνα 28/6/13

Η Πλημμελειοδίκης                                                                    Η Γραμματέας

1 σχόλιο:

  1. Πληρώθηκαν για να το βουλώσουν... Τόσο απλά !

    Οταν το κρατος βρίσκεται σε κρίση,
    χρειαζεται η πωλητική ηγεσια κατι τετοιους φλωρους
    για να θολώνει τα νερά του ποπολου...

    Ούτε ο τραπεζιτης ρορτσιλντ δεν εχει τοσο χρημα...

    Αλήθεια που βρηκε ενα αμορφωτο φτωχαδακι 600 δις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή