Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ο ΧΙΟΝΙΑΣ "ΑΡΙΑΔΝΗ" ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ!!! ΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΜΕ ΧΙΟΝΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΩΝ-ΑΘΗΝΩΝ! ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ! ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ!

Πολύωρη ταλαιπωρία υφίστανται οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό στον άξονα Ακράτα -Διακοφτό - Αίγιο, όπου δεκάδες αυτοκίνητα...


έχουν ακινητοποιηθεί λόγω του χιονιού καθώς πολλοί οδηγοί δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η "Ολυμπία Οδός", σχετικά με την κίνηση στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου, αναφέρεται ότι "διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία".

Επίσης, αναφέρεται ότι "τα συνεργεία της "Ολυμπίας Οδού" από χθες το βράδυ επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις ρίχνοντας αλάτι". Νωρίτερα μέσα στη μέρα, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση "είχαμε δύο συμβάντα με "δίπλωμα" νταλίκας και αρκετά μικρότερα συμβάντα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν".

Ακόμη, στην ανακοίνωση της "Ολυμπίας Οδού" παρακαλούνται οι οδηγοί "ενόψει της νύχτας και της υψηλής πιθανότητας παγετού, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ώρες και σε κάθε περίπτωση να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας".

Συνεχίζονται τα φαινόμενα

Χιονοπτώσεις αναμένονται και το βράδυ του Σαββάτου σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους εντονότερα σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο και Αιγαίο. Την ίδια ώρα, τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο νότιο Αιγαίο και σε αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει περαιτέρω, ενώ παγετός αναμένεται στα ηπειρωτικά και κυρίως, στα βόρεια.

Στην Αττική εκτιμάται ότι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά περιόδους στα βόρεια θα είναι πυκνές. Στα νότια, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά.
Για αύριο, Κυριακή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αναμένει χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας - πλην των βορειοδυτικών - με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα σε βόρειο Αιγαίο, ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά και Κρήτη.

Στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, πλησίον ή και κάτω των μηδέν βαθμών Kελσίου.

Σε λευκό κλοιό όλη η χώρα
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την ΚρήτηΉδη από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο υδράργυρος έπεσε υπό το μηδέν, ενώ βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια σε ορεινές περιοχές ακόμη και σε νησιά του Αιγαίου είναι τα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. 

Στην «κατάψυξη» βρίσκεται από τα ξημερώματα όλη η Ήπειρος, ενώ χιόνισε ακόμη και στις παραλιακές περιοχές. Στο Μέτσοβο το θερμόμετρο δείχνει -15 βαθμούς, σε χωριά του Ζαγορίου και της Κόνιτσας και των Τζουμέρκων -12, ενώ στην πόλη των Ιωαννίνων -7.

Τα μηχανήματα αποχιονισμού αλλά και εκείνα που ρίχνουν αλάτι, δουλεύουν πυρετωδώς από χθες το βράδυ καθώς επικρατεί παγετός.

Προβλήματα σημειώθηκαν την νύχτα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Αθηνών, στην περιοχή Τερόβου, όπου νταλίκες και φορτηγά που κινούνταν χωρίς αλυσίδες, ακινητοποιήθηκαν και χρειάστηκε να κινηθούν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Μεγάλη βλάβη της ΔΕΗ που σημειώθηκε λόγω της κακοκαιρίας, έχει βυθίσει τα μισά Γιάννενα στο σκοτάδι. Η Πολιτική Προστασία Ηπείρου εφιστά την προσοχή σε όσους κινούνται στους δρόμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς επικρατεί παγετός. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει από χθες το νησί της Ψερίμου λόγω βλάβης στο υποβρύχιο καλώδιο.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, εξαγριωμένοι οδηγοί επικοινώνησαν με το zougla.gr και δήλωσαν ότι έχουν αποκλειστεί στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας και συγκεκριμένα στον δρόμο από Πλατάνα προς Κονίστρες. Απευθύνουν έκκληση να βγουν τα γκρέιντερ του δήμου για τον απεγκλωβισμό τους. 
Διαβάστε ακόμα: Σε συναγερμό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα για την κακοκαιρία

Προβλήματα στην Πατρών - Κορίνθου λόγω της χιονόπτωσης
Προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, από το ύψος του Αιγίου μέχρι και την περιοχή του Ρίου, προκάλεσε η χιονόπτωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή της Παναγοπούλας «δίπλωσε», λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, μία νταλίκα, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Επίσης, στην περιοχή Λαμπίρι, πάλι λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξετράπησαν της πορείας τους αυτοκίνητα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.




Έκλεισε η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου 


Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ήταν κλειστή για λόγους ασφαλείας λόγω της χιονόπτωσης, αλλά στις 17:00 δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.





Προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Αττική

Λόγω χιονόπτωσης στην Αττική, απαγορεύτηκε από τη Τροχαία η κίνηση των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το ύψος των Βιλίων, στο ρεύμα προς Θήβα, η οποία όμως αργότερα αποκαταστάθηκε. Παραμένουν τα προβλήματα σε Πάρνηθα, Πεντέλη και λεωφόρο Φυλής.

Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Υπό το μηδέν η θερμοκρασία σε πολλές πόλεις στη Μακεδονία

Τσουχτερό είναι το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς σε πολλές πόλεις η θερμοκρασία είναι κάτω από μηδέν. Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία είναι στους -2 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα -10, στο Κιλκίς -7, στη Βέροια -3, στα Γρεβενά -4 και στην Κοζάνη -8.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, σε ορισμένες πτήσεις, από και προς το Αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, δεν πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις από Σάμο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη προς Σάμο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που έφτασαν ακόμα και τα 8 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χιόνια μετά από χρόνια στο Αγρίνιο
Με έκπληξη αντίκρισαν τις νιφάδες χιονιού το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι στο Αγρίνιο, καθώς έχει να χιονίσει στην πόλη τους εδώ και χρόνια.





  


Ιωάννινα: Στα λευκά η γραφική Κόνιτσα


Στα λευκά ντύθηκε η γραφική Κόνιτσα, με τους κατοίκους της να ξυπνούν το πρωί του Σαββάτου διαπιστώνοντας ότι ο υδράργυρος έχει πέσει στους -8 βαθμούς Κελσίου.








Φθιώτιδα: Xιονόπτωση στη Λαμία - Με αλυσίδες για Δομοκό
Μόνο με αλυσίδες πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 8ο έως το 16ο χλμ. στον δρόμο προς Δομοκό λόγω χιονιά και παγετού. Επί τόπου βρίσκονται αλατιέρες και μηχανήματα της Περιφέρειας, την ώρα που άνδρες της Τροχαίας σταματούν τα φορτηγά που δεν έχουν αλυσίδες.

Χιόνι έπεσε προς Μπράλο και προς Καρπενήσι, χωρίς όμως να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία, που μέχρι και αυτήν την ώρα διεξάγεται ομαλά. Κανονικά και η κίνηση των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό που διέρχεται από το νομό Φθιώτιδας.

Ασθενής χιονόπτωση στην πόλη της Λαμίας. Ο δήμος έχει φροντίσει να παραμείνει ανοικτή η θερμαινόμενη αίθουσα του 2ου ΚΑΠΗ Λαμίας, στο κέντρο της πόλης (Αντιγόνης και Ομήρου, 22310 22611).

Χιόνισε στη Λάρισα


Το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι στη Λάρισα αντίκρισαν χιόνι στις στέγες των σπιτιών τους και τις οροφές των αυτοκινήτων τους.







Στα λευκά η Καρδίτσα

Γύρω στις 08.00 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η έντονη χιονόπτωση στην Καρδίτσα. Ο υδράργυρος έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου.










Χιόνι και τσουχτερό κρύο στην Πρέβεζα
Έντονη ήταν κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση στο κέντρο της Πρέβεζας. Η θερμοκρασία έφθασε τους -2 βαθμούς Κελσίου.




Από το πρωί του Σαββάτου πέφτει χιόνι και στα περίχωρα της πόλης.


Αργολίδα: Σφοδρή χιονόπτωση στις Μυκήνες 


Σφοδρή είναι η χιονόπτωση που πλήττει από το πρωί του Σαββάτου τις Μυκήνες και την ευρύτερη περιοχή στην Αργολίδα.

Οι χιονισμένοι πορτοκαλεώνες του αργολικού κάμπου έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ το ίδιο συνέβη και στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.


Δυνατή χιονόπτωση στα Τρίκαλα
Στα λευκά ντύθηκαν τα Τρίκαλα, με το χιόνι να πέφτει πυκνό από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, χαρίζοντας μια όμορφη εικόνα σε μικρούς και μεγάλους.




Το οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό μέσα στη πόλη των Τρικάλων, ενώ στα ορεινά του νομού το χιόνι ξεπερνά τους 30 πόντους.

Χιόνια μέσα στην πόλη της Κορίνθου






Είδαν… άσπρη μέρα στην Πάτρα
Έντονη ήταν η χιονόπτωση το πρωί του Σαββάτου στην Πάτρα, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 2 βαθμούς Κελσίου.


Χιονίζει στη Ναύπακτο
Χιονίζει τις τελευταίες ώρες στη Ναύπακτο. Συνεργεία του δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα, έχοντας ανεφοδιαστεί με αλάτι, την ώρα που εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν με αναμμένες μηχανές προκειμένου να επέμβουν όπου χρειάζεται για την απομάκρυνση του χιονιού από το οδικό δίκτυο.







Στα λευκά η Ηλεία - Χιόνισε ακόμη και στη θάλασσα
Στα λευκά ντύθηκε από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Ηλεία. Χιόνι με χιονόστρωση πέρα από τις ορεινές περιοχές του νομού, παρατηρήθηκε ακόμη και στον κάμπο.







Άσπρη ημέρα στην Κεφαλλονιά
Με χιόνια ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι στην Κεφαλλονιά. Χιόνι έχει καλύψει τις στέγες των σπιτιών και τις οροφές των αυτοκινήτων, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης (κάτοικος Αργοστολίου) στο zougla.gr.



Σε λευκό κλοιό η Χίος - Προβλήματα στο βόρειο τμήμα του νησιού
Ολονύκτια μάχη προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι κυρίως στο βόρειο τμήμα του νησιού έδωσαν τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου νιφάδες χιονιού έπεσαν ακόμα και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κατά την ανάβαση στον Προβατά, από το Αίπος μέχρι το 18 και από εκεί μέχρι και τη Βολισσό (ιδιαίτερη προσοχή στον Άγιο Ισίδωρο Πιτυούς και στο Γιαννάκι) καθώς και στον οδικό άξονα που συνδέει τη Λαγκάδα με τα Καρδάμυλα.




Πέντε οδηγοί εγκλωβίστηκαν λόγω παγετού στα οχήματά τους στον δρόμο από Λαγκάδα προς Καρδάμυλα, στο ύψος του Δελφινίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό τους.




Να σημειωθεί ότι ακόμα και χωριά όπως η Συκιάδα αλλά και η παραθαλάσσια Λαγκάδα έχουν καλυφθεί από το χιόνι, με την Τροχαία να εφιστά την προσοχή των οδηγών, καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.


Στα λευκά και η Μυτιλήνη:




 
H χιονισμένη ομορφιά της Λήμνου: 

















Το… ‘στρωσε στη Σκόπελο
Διακοπές ρεύματος προκάλεσε η χιονόπτωση που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής στη Σκόπελο. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με δυσκολία. Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού έχει ντυθεί στα λευκά.



Χιόνια στην Εύβοια
Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στον δρόμο Αρτάκης-Ψαχνών στην Εύβοια.

Την ίδια στιγμή, στην πόλη της Χαλκίδας πέφτουν κατά διαστήματα αραιές νιφάδες χιονιού.






Xιονόπτωση στην Αττική
Aπό χθες το βράδυ παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου.

Χιόνια στο βουνό του Υμηττού στην περιοχή του Καρέα: 


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
Για την Κυριακή

Καιρός: Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό αιγαίο. στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνές κατά διαστήματα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. στα νοτιά πιθανότητα καταιγίδων.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια και κατά τόπους στα κεντρικά θα είναι ολικός.

Για τη Δευτέρα


Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νοτιά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος κυρίως στα βόρεια θα είναι ισχυρός.



Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

1 σχόλιο:

  1. Η Αθήνα έχει τρομακτικό πρόβλημα λειψυδρίας αφού δεν έριξε νερό τώρα δεν θα ρίξει ποτέ φαίνεται το πράγμα τις περισσότερες μέρες δεν έχει ούτε σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή