Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΥ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ! ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: "ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ"! ΟΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ...ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!!! ΜΟΝΟ ΚΡΥΟ, ΑΠΛΑ ΝΤΥΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ!

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επισημαίνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσουν στη χώρα πολικές θερμοκρασίες.

Για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τσουχτερό κρύο κάνει λόγο και...

ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες (κυρίως στις νησιωτικές περιοχές), τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις άνεμους.
Αναλυτικά:
α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (05/01/17):
1. Μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01/17) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου.
2. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (06/01/17) κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
β) Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/17) και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01/17) ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:
1. Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.
2. Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.
XIONIAAAAAAAA
(Πηγή φωτογραφίας ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ/ /EUROKINISSI)
γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή (06/01/17) και από τα βόρεια η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01/17), ο οποίος στα βόρεια ηπειρώτικα θα είναι ολικός.
δ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ) θα πνέουν την Πέμπτη (05/01/17), οι οποίοι την Παρασκευή (06/01/17) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου (07/01/17) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
«Το ψύχος έρχεται - οι χιονοπτώσεις όμως θα έχουν πολύ πιο επιλεκτικό χαρακτήρα», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Αρναούτογλου και επισημαίνοντας ότι παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στη χώρα, δεν θα σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις.
XIONANURV
(Πηγή φωτογραφίας EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Για ψύχος που θα φτάσει στη χώρα από το βράδυ της Πέμπτης αναφέρεται και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτηση στο Facebook.
Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, σημειώνει ότι έρθει στη χώρα ένας «πανελλήνιος χιονιάς» και υπογραμμίζει ότι υπάρχουν ερωτηματικά για την ένταση ή και την έκταση των χιονοπτώσεων σε ορισμένα τμήματα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου