Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

CIA: "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ!


Αναφορά σε σοβιετικές προσπάθειες για δημιουργία μίας «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», με τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη, κάνει έγγραφο της CIA που δημοσιεύτηκε...
στην ιστοσελίδα της αφού αποχαρακτηρίστηκε.

Το έγγραφο αυτό έχει ημερομηνία σύνταξης το 1950 και απασχόλησε τα ΜΜΕ στην ΠΓΔΜ.

Σε αυτό γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για «σοβιετικά χορηγούμενη επιτροπή», με σκοπό εξεγέρσεις που θα δημιουργούσαν μία «ενοποιημένη Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Πιο αναλυτικά αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η επιτροπή ένωνε «παρόμοια μακεδονικά κινήματα στη Γιουγκοσλαβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα (οδός Σοφοκλέους, Θεσσαλονίκη)».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Επιτροπή Ελευθερώστε τη Μακεδονία είχε «δυνάμεις με αυτόματα όπλα» στη χώρα μας, συγκεντρωμένες κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αναφέρει επίσης πως «Μία σοβιετικά χορηγούμενη επιτροπή, η Επιτροπή Ελευθερώστε τη Μακεδονία, δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση ταυτόχρονων εξεγέρσεων στην ελληνική και τη γιουγκοσλαβική Μακεδονία, προς το συμφέρον μία ενωμένης Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Μία τέτοια Δημοκρατία θα έπαιρνε τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης».

Ακόμη, σύμφωνα με το έγγραφο η Επιτροπή ήταν «υπό την απευθείας πολιτική κατεύθυνση του Σοβιετικού πρέσβη στη Σόφια» και ότι οι δυνάμεις της συγκεντρώνονται «από τη Σοβιετική Ένωση, που στέλνει όπλα και ηγέτες».


3 σχόλια:

  1. Γι αυτό οι Σιωνιστές έφτιαξαν το ξεφτιλισμένο βρομο ΚΚΕ για να αρπάξουν την Μακεδονία και την Θράκη μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το αίσχος ελάχιστοι το σχολιάζουν . Ζούμε δύο χρόνια κομμουνιστικής εξαθλίωσης , φτώχειας . προδοσίας , αλητείας και δοσιλογισμού από τους κατσαπλιάδες της αριστεράς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ . ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ . ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΤΑΛΙΝ . ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή