Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΕΙΣΒΟΛΗ 6.000 ΡΩΣΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ. ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

Σε κατάσταση συναγερμού ο ουκρανικός στρατός στην Κριμαία. Η Ρωσία "πρόσφατα" μετέφερε 6.000 επιπλέον στρατιώτες στην Ουκρανία. Δεκάδες άνδρες κουκουλοφόροι οπλισμένοι με καλάζνικοφ πραγματοποιούν περιπολίες στο κέντρο της Συμφερούπολης (Vid)

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία "πρόσφατα" μετέφερε 6.000 επιπλέον στρατιώτες στην Ουκρανία και ότι ο ουκρανικός στρατός είναι σε κατάσταση συναγερμού στην περιοχή της Κριμαίας.
Ο Ιχορ Τενιούκ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Κίεβο.
Η ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί τη Μόσχα ότι αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στην Κριμαία, όπου διατηρεί βάση ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο η Ρωσία δηλώνει ότι δεν έχει παραβιάσει μια συμφωνία που έχει συνάψει με την Ουκρανία που αφορά τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην περιοχή.
Παράλληλα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας βίντεο στο οποίο οπλισμένοι άνδρες εισβάλουν στη βουλή της Κριμαίας στη Συμφερόπολη.
Το βίντεο δείχνει την ομάδα των ενόπλων έξω από το κτήριο, πριν εισβάλουν μετά από μια έκρηξη στις πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Δεκάδες άνδρες κουκουλοφόροι οπλισμένοι με καλάζνικοφ πραγματοποιούν περιπολίες στο κέντρο της Συμφερούπολης.
Οι άνδρες που φορούν στολή χωρίς χωρίς όμως διακριτικά που να επιτρέπουν την αναγνώρισή τους, έλαβαν θέση κοντά στο κοινοβούλιο της Κριμαίας στη Συμφερούπολη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Δύο οπλοπολυβόλα έχουν τοποθετηθεί επίσης κατά τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να προστατευθεί το κτίριο του κοινοβουλίου. Φιλορωσική ομάδα κομάντος είχε ήδη πάρει τον έλεγχο του κοινοβουλίου την Πέμπτη στη Συμφερούπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας, αλλά δεν είναι ορατή από την εξωτερική πλευρά του κτιρίου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τη Μόσχα για τις συνέπειες κάθε "στρατιωτικής επέμβασης" στην Ουκρανία.
Κανένα θωρακισμένο όχημα δεν διακρίνεται σήμερα στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τη μετακίνηση μιας αυτοκινητοπομπής μεταφοράς στρατιωτών και φορτηγών χθες βράδυ στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Σεβαστούπολη και Συμφερούπολη.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου