Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΜΕ ΤΟΥΣ 700 ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ! ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΕΤΖ-ΟΛΑΝΤ-ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ!!!

Κάθε προηγούμενο ξεπερνά πλέον το μέγεθος της νέας τραγωδίας που συνέβη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στα Λιβυκά ύδατα,  όταν σαπιοκάραβο που είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία και μετέφερε περισσότερους από 700 μετανάστες ανετράπη κοντά στο νησί της Λαμπεντούζα, με αποτέλεσμα να αγνοούνται σχεδόν όλοι οι επιβαίνοντες, σύμφωνα με τις Λιμενικές Αρχές της Ιταλίας...

TUNISIA-LIBYA-IMMIGRATION-ACCIDENT
700_dettaglio2_Recupero-immigrati-morti-Agf
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια γιγάντια επιχείρηση διάσωσης ωστόσο μόνο 21 ναυαγοί κατάφεραν να περισυλλεγούν σώοι από τα 20 πλοία και τα τρία ελικόπτερα που συμμετέχουν σε αυτή. Tην ίδια στιγμή περισυνελλέγησαν 28 πτώματα.
131003115734-01-italy-shipwreck-horizontal-large-gallery
Ιταλικά πλοία, σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Μάλτας καθώς και εμπορικά πλοία, ήδη επιχειρούν στο σημείο 130 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Λαμπεντούζα και 17 μίλια από τις ακτές της Λιβύης.
_82416138_maltaitalylibya4640415
image (1)
Η Ιταλική Ακτοφυλακή δηλώνει πως εστιάζει τις προσπάθειές της στη διάσωση αλλά προς το παρόν βρίσκουν μόνο πτώματα.
Ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, Joseph Muscat δήλωσε πως πο διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιον ζωντανό ανάμεσα στα εκατοντάδες πτώματα που επιπλέουν στο νερό.
Εφόσον επιβεβαιωθεί ο τραγικός αριθμός των θυμάτων, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία που έλαβε χώρα στη Μεσόγειο και πέντε μόνο ημέρες μετά την προηγούμενη κατά την οποία, τουλάχιστον 400 άνθρωποι χάθηκαν κατά το ίδιο δρομολόγιο του θανάτου.
mare_tragedia
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΤΕΟ ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Eν τω μεταξύ, παρέμβαση από την Μάντοβα όπου βρίσκεται έκανε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση για την επιχείρηση διάσωσης.
«Μέχρι στιγμής έχουμε 28 πτώματα αλλά είναι πολλά-πολλά περισσότερα. Η καρδιά μας εξακολουθεί να είναι δυνατή και αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να συζητάμε για ομορφιά στη Μεσόγειο όταν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας σφαγής, βλέπουμε τον πόνο τόσων ανθρώπων, σε μια εποχή όπου η επικοινωνία υποτίθεται πως είναι παγκόσμια; Πώς είναι δυνατόν να μένουμε απαθείς;»
Ο Ιταλός πρωθυπουργός ήδη επιστρέφει στη Ρώμη και παρακολουθεί τις εξελίξεις διαρκώς ενώ το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Επιστρέφοντας στη Ρώμη ο Ρέντζι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την ιστορία του σκάφους στην περιοχή της Μεσογείου. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών Angelino Alfano μίλησε για ό, τι συνέβη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η Επίτροπος επιβεβαίωσε ότι θα είναι στη Ρώμη την Πέμπτη 23 Απριλίου.
_82415229_087bc562-6728-4627-a0d1-a7be381c1ff4
Ταυτόχρονα και ο Πάπας Φραγκίσκος μετά την προσευχή της Κυριακής αναφέρθηκε στην τεράστια ανθρωποθυσία των μεταναστών, απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα να δράσει αποφασιστικά και άμεσα, προκειμένου να αποφευχθούν άλλες τέτοιες τραγωδίες.
«Αυτή τη στιγμή φτάνουν ειδήσεις σχετικά με μια νέα τραγωδία στα νερά της Μεσογείου. Ένα σκάφος γεμάτο μετανάστες ανατράπηκε χθες το βράδυ περίπου 60 μίλια ανοικτά των ακτών της Λιβύης και υπάρχει ο φόβος ότι υπάρχουν εκατοντάδες θύματα. Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για μια τέτοια τραγωδία και διαβεβαιώνω προς τις οικογένειες των αγνοουμένων πως προσεύχομαι γι′ αυτούς…
»Οι άνθρωποι είναι άνδρες και γυναίκες σαν κι εμάς, τους αδελφούς μας που αναζητούν μια καλύτερη ζωή… Πεινασμένοι, διωγμένοι, τραυματίες, θύματα πολέμων και εκμετάλλευσης, αναζητούν μια καλύτερη ζωή… Έψαχναν την ευτυχία…».
ereportaz.gr

1 σχόλιο:

  1. Ναι, θλίψη και οδύνη για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και θα εξακολουθήσουν να χάνονται. Αλλά όχι να χάνουμε το δάσος βλέποντας το ξερό δέντρο. Ποιοι είναι οι αίτιοι της φυγής όλων αυτών των ανθρώπων ; Ποιοι ξεσήκωσαν αυτή τη φυγή από τη χώρα του Καντάφι, που τώρα κολυμπά στο αίμα από τις αλληλο-σφαζόμενες φυλές ; Δεν ήταν οι λεγόμενες χώρες του free world, των ΝΑΤΟικών δημοκρατικών δυνάμεων ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία ; Αυτοί είναι οι κυρίως υπεύθυνοι και αυτοί οφείλουν να λογοδοτήσουν. Ποια όμως Διεθνή Δικαστήρια μπορούν να τους δικάσουν ; υπάρχει κανένα και δεν το ξέρουμε ;

    Βεβαίως, τα ίδια γίνονται (έγιναν) και στη Συρία. Άλληλοσφαγή άγρια και εκεί,, άλλοι πρόσφυγες κοντά μας. Πολύ κοντά μας, διότι η Τουρκία, η δημοκρατική Τουρκία και υποψήφια για την ένταξη στην ΕΟΚ, δεν θέλει να γίνει κέντρο περισυλλογής προσφύγων, όπως είπε ο Ερντογάν.

    Ποιοι λοιπόν κινούν τα νήματα των θλιβερών προσφύγων, που, μη κρυβόμαστε, δεν είναι όλοι τους πρόσφυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή