Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ! ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Νέα προβοκάτσια φαίνεται ότι προσπαθούν να στήσουν οι Τούρκοι θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές...

Έτσι μια υπόθεση που κινείται στα πλαίσια του γνωστού «πολέμου» αναρχικών-αστυνομίας τα τουρκικά ΜΜΕ την ανάγουν σε επίθεση εναντίον του τουρκικού κράτους.
 Έτσι η γνωστή τουρκική εφημερίδα Hürriyet, σε πρωτοσέλιδο κυριακάτικο της δημοσίευμα, (19/4), μας θύμισε την μεγάλη προβοκάτσια του 1955 όταν ξεκίνησε το οργανωμένο πογκρόμ κατά της ελληνικής ομογένειας στην Πόλη, με την είδηση για φωτιά μπροστά στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, δηλαδή στο πατρικό, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, που προφανώς μυρίζει έντονη προβοκάτσια, 30 περίπου άγνωστοι πέταξαν 10 βόμβες μολότοφ μπρος στο τουρκικό προξενείο με συνέπεια να αρπάξει φωτιά το κουβούκλιο των φρουρών του προξενείου ο γύρω χώρος ενώ και ένα αστυνομικό όχημα που φύλαγε το προξενείο παραδόθηκε στις φλόγες.
 Αμέσως σήμανε συναγερμός και έφτασαν στο σημείο πυροσβεστικά οχήματα ενώ κινητοποιήθηκε όλο το προσωπικό του προξενείου και μόνο με δική τους πρωτοβουλία, (!!!), όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της η Hürriyet, έσβησε η φωτιά που μπορούσε να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. 
Στο ίδιο μήκος κύμματος και το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu που αναφέρει:
 "Το φυλάκιο της αστυνομίας που βρίσκεται  στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο περιλαμβάνεται το σπίτι που γεννήθηκε  ο ιδρυτής της τουρκικής δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, δέχθηκε επίθεση από βόμβα μολότοφ καθώς και το λεωφορείο της αστυνομίας που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο, αργά το βράδυ της Παρασκευής."
Και συνεχίζει: "Το κτήριο του τουρκικού προξενείου, επίσης, πλήγηκε από βόμβες μολότοφ. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που διαδήλωναν ενάντια στην κατάργηση των φυλακών υψηλής ασφαλείας."
Οι αξιωματούχοι του προξενείου, δήλωσαν στο πρακτορείο Anadolu ότι πετάχτηκαν πάνω από δέκα βόμβες μολότοφ από τους διαδηλωτές.
Οι εξωτερικοί τοίχοι του κτηρίου έχουν υποστεί  σχετική ζημιά λόγω της πυρκαγιάς, καθώς και ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας, που έπιασε φωτιά αλλά σβήστηκε από το προσωπικό του προξενείου.
Αξιωματούχοι είπαν ότι είναι προκλητικό να δέχεται επίθεση  η αστυνομία, που φρουρεί το προξενείο, σε κάθε διαδήλωση που λαμβάνει χώρα στην πόλη.
Το φυλάκιο της αστυνομίας κατά το τελευταίοι διάστημα έχει δεχθεί επιθέσεις εννέα φορές, σημειώνει το δημοσίευμα.
Έτσι παρουσιάζουν οι Τούρκοι την είδηση της επίθεσης των 30 περίπου αναρχικών στην  κλούβα των ΜΑΤ που ήταν σταθευμένη έξω από το Τουρκικό Προξενείο, επί της Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Η επίθεση έγινε λίγο μετά τη λήξη της πορείας αλληλεγγύης για τους κρατούμενους απεργούς πείνας και κατά των φυλακών τύπου Γ' που πραγματοποίησαν ομάδες στο κέντρο της πόλης.
Νωρίτερα, άγνωστοι είχαν σπάσει την τζαμαρία στην είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Εγνατίας.
Τα δημοσιεύματα θα πρέπει να προβληματίσουν την πολιτική αλλά και την στρατιωτική ηγεσία καθώς έρχονται μια μέρα μετά την φωτιά σε τζαμί της Κομοτηνής που αρχικά κάποιοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως επίθεση! 
Η Τουρκία βρίσκεται στον αστερισμό της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στρατιωτικών-Ερντογάν αλλά και Τουρκίας-Κούρδων και η συνήθης πρακτική είναι να δημιουργούν το μήθευμα του "ελληνικού εχθρού" που επιβουλεύται τα τουρκικά συμφέροντα και κρατά παράνομα τα νησιά στο Αιγαίο. 
Πρέπει να γίνει σε όλους αντιληπτό στο εσωτερικό και το εξωτερικό ότι τα εθνικά συμφέροντα έχουν μόνο μια ενιαία γραμμή αντιμετώπισή τους και αυτή δεν είναι ποτέ η υποχώρηση.
defencenet.gr  (τίτλος: δκός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου