Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

"ΠΑΡΤΥ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ!



ΤΑ 6 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΦΕΡΑΝ ΟΠΛΙΣΜΟ!


Έχουμε καύσιμα κύριε Σαμαρά να τα αναχαιτίσουμε ή να αφήσουμε τους Τούρκους να περάσουν πάνω από την Ακρόπολη; Θα...εξοικονομήσουμε και χρήματα για την αποπληρωμή του χρέους μας! Έτσι;;; 

Οργίασε η τουρκική Αεροπορία σήμερα στο Αιγαίο με πλήθος μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και ελικοπτέρων να παραβιάζουν κατά συρροή τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ), τον οποίο βέβαια μόνο εμείς βλέπουμε ως τέτοιο δηλαδή Εθνικό καθώς για τους Τούρκους δεν υφίσταται τέτοια περίπτωση. Στο ΓΕΕΘΑ εκτιμούν ότι είναι απάντηση στην ισραηλινή άσκηση που "σπέπασε" προχθές ολόκληρο το Αιγαίο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ 18 τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποίησαν σήμερα 17 παραβάσεις και παραβιάσεις του ΕΕΧ και του FIR Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα 14 μαχητικά αεροσκάφη σε τέσσερις σχηματισμούς 2 ελικόπτερα και 2 CN-235 πραγματοποίησαν 10 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 7 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Από τα τουρκικά μαχητικά τα 6 έφεραν οπλισμό. Η τουρκική δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο βόρειο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Να σημειωθεί ότι σήμερα έληγε και η κοινή ελληνο - ισραηλινή άσκηση.
Στο μεταξύ η φρεγάτα TCG Gökçeada (F 494), κλάσης Ο.H.Perry, έφτασε βαριά λαβωμένη στο Ακσάζ όπου ρυμουλκήθηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσκομείο της περιοχής. Πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγ για τουλάχιοστον ένα χρόνο που θα μείνει εκτός υπηρεσίας.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου