Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ



  
Από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν όλοι οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας την Έκθεση των Βαλκανικών Πολέμων που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού.
 Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από έγγραφη πρόσκληση-παρότρυνση του Δημάρχου κ. Βασίλη Ξύδη προς τους Διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι την αποδέχτηκαν με χαρά. Με την ευκαιρία αυτή πάνω από 1.800 μαθητές της πόλης μας ηλικίας από 12 έως 18 ετών ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της Χώρας μας και έμαθαν για μια περίοδο που άλλαξε την Ελλάδα, και είδαν από κοντά κειμήλια, φωτογραφίες και ντοκουμέντα από τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913.
 Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε :
 α) την διανομή σε όλους τους μαθητές ενός φακέλου (folder) με δύο πολύχρωμα 16σέλιδα έντυπα που αναφέρονται στους κατά ξηρά και θάλασσα επιχειρήσεις των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, ένα χάρτη της Ελλάδας που φαίνονται τα σύνορα του 1912 και του 1913 και τέλος έναν οδηγό της έκθεσης.

  β)  προβολή ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τους Βαλκανικούς Πολέμους.
                     γ) ξενάγηση στην Έκθεση Κειμηλίων από την ιστορικό κ Βαρβάρα Μπαλαμπανέρη - Ξάνθη.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι γιατί δώσαμε την ευκαιρία στους μαθητές της πόλης μας καθώς και σε εκατοντάδες πολιτών να δουν από κοντά και να μάθουν για την ένδοξη περίοδο 1912-1913, που πρέπει όλοι να θυμόμαστε.

Ο Δήμαρχος

Βασίλης Ξύδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου