Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΣΤΑΪΚΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ...ΚΑΡΦΩΝΕΙ!!!




Με μία καταιγιστική ανακοίνωση, ο Μπάμπης Στάϊκος αναλύει τους λόγους που τον υποχρέωσαν  να είναι εκ νέου ασυνεπής προς τα μέλη του ΚΑΠΗ, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το ταξίδι-προσφορά του στο Παρίσι. Καταφέρεται όμως εναντίον ενός ανώνυμου blog (προφανώς εννοεί το ilissosholargos.blogspot.gr), το οποίο "χρεώνει" σε υποψήφιο Δήμαρχο Χολαργού!
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΪΚΟΥ
Με αφορμή ένα δημοσίευμα που με αφορά κάνω αυτή την δημόσια παρέμβαση πράγμα το οποίο δεν συνηθίζω γενικώτερα. Ένα ανώνυμο blog το οποίο ανήκει σε επίδοξο υποψήφιο Δημαρχο (η ανωνυμία σε μια μικρή κοινωνία είναι δύσκολο να διατηρηθεί επί μακρόν επειδή όλοι λίγο πού γνωριζόμαστε) εκτοξεύει εναντίον μου τα χίλια όσα αποκαλώντας με σκληρό, ανήθικο, σαδιστή, ψεύτη, απατεώνα κλπ. Κατ’ αρχήν ένας ο οποίος κατέχει δημόσιο αξίωμα ή πρόκειται να κατέχει τέτοιο, στηριζόμενος στην εμπιστοσύνη των συμπολιτών του, έχει το θάρρος και τον ανδρισμό να εκφράζει δημόσια και επώνυμα την άποψή του, να κατηγορεί όποιον κατά την κρίση του υποπίπτει σε σφάλματα, να τον καλεί σε διάλογο δημόσιο ή μη, να ακούει την άποψή του και εν κατακλείδι να τον αφήνει στην κρίση του κυρίαρχου εκλογικού σώματος να τον καταδικάσει ή όχι. Όταν το κάνει ανώνυμα κρυπτόμενος πίσω από επικεφαλίδες ποταμών της περιοχής ή ιστορικών προσώπων, συμβαίνουν τα εξής τινά:  ή δεν έχει ίχνος ανδρισμού , κοινώς είναι ευνούχος, ή παρασύρεται από άτομα του αντίθετου φύλου του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος οπότε τι είδους εξουσία να ασκήσει αν και εφ’ όσον γίνει Δήμαρχος, ή διατηρεί ακόμα τα τις  ανεκπλήρωτες επιθυμίες της libido από ενδεχόμενη άσχημη παιδική ηλικία. Και οι τρεις περιπτώσεις μόνο  οίκτο προκαλούν.
Θα αναφερθώ στο ταξίδι στο Παρίσι. Όταν ανακοινώθηκε πριν ένα χρόνο, οι περισσότεροι εκλεγμένοι σύμβουλοι και μερίδα του τοπικού τύπου με κατηγορούσαν ότι αντί να προσφέρω τα χρήματα για κοινωνική πολιτική τα πετάω σε άχρηστα ταξίδια –εδώ δεν τρώμε φαγητό, ο Στάικος προσφέρει παντεσπάνι- για ηλικιωμένους , αντί να προσφέρω μια βοήθεια σε νέους και άνεργους. Όντως, οι καθυστερήσεις και οι αναβολές κούρασαν και εξόργισαν δικαίως, τα μέλη του ΚΑΠΗ. Θεωρούσα ότι αυτή την φορά όλα θα πήγαιναν καλά. Ο πιο πάνω αναφερόμενος κύριος με κατηγορεί ότι ψεύδομαι ότι αγόρασα τα εισιτήρια. Οι 15.800 ευρώ που έδωσα ως προκαταβολή αφορούσαν τη αγορά των εισιτηρίων. Τα υπόλοιπα περίπου 30.000 ευρώ αφορούσαν το ξενοδοχείο, τις ξεναγήσεις , και την ημιδιατροφή.  Δεν επιθυμούσα να αναφέρω τον αληθή λόγο της αναβολής , πέραν της όντως δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η εταιρεία μου, όπως άλλωστε όλες οι κατασκευαστικές , αλλά δεν ανέχομαι να με κατηγορεί κάποιος ανώνυμα ως ψεύτη και αναξιόπιστο.
Η αλήθεια είναι ότι μία εβδομάδα πριν την καταβολή των υπολοίπων χρημάτων τα οποία είχα με δυσκολία συγκεντρώσει, με επισκέφτηκε στο γραφείο μου ένας συνδημότης (το όνομα και τα στοιχεία του είναι στην διάθεση οποιουδήποτε τα ζητήσει επώνυμα και πάντα με την συγκατάθεσή του) και μου ζήτησε 30.000 ευρώ επιδεικνύοντάς μου έγγραφα που αφορούσαν κατάσχεση διαμερίσματος λόγω χρεών. Η απόφασή μου να τον βοηθήσω ακυρώνοντας για άλλη μια φορά το ταξίδι, δεν ήταν εύκολη αλλά προτίμησα να απαλλάξω ένα συνδημότη και συνάνθρωπο από το άγχος και την ψυχολογική πίεση ενός διασυρμού εξώσεως με κατάσχεση, παρά να προσφέρω το ταξίδι.
Ζητώ δημόσια συγνώμη από τα μελη του ΚΑΠΗ αλλά εύχομαι και ελπίζω να δικαιολογήσουν την πράξη μου.
Αναφέρεται πάλι το δημοσίευμα σε δωρεές – φούσκες. Αναγκάζομαι πάλι να απαντήσω με στοιχεία και έργα τα οποία είναι ορατά και χρησιμοποιούνται από τους δημότες της πόλης εδώ και χρόνια:

ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ BEACH VOLLEY ΠΑΠΑΓΟΥ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΑΓΟΡΑ 2.500 ΔΕΝΔΡΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 30.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΖΟΥΡΟΥΔΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟΡΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Όλα τα ανωτέρω είναι έργα τα οποία ούτε κάλπικα είναι ούτε στη σφαίρα της φαντασίας και βέβαια πραγματοποιήθηκαν με την καταβολή ενός σοβαρού οικονομικού τιμήματος από μέρους μου. Ο εν λόγω υποψήφιος Δήμαρχος ο οποίος με υβρίζει όπως και η πλειονότητα των επίδοξων υποψηφίων Δημάρχων , τι έχουν να αντιπαραβάλουν σε όλα αυτά;  Μόνο ύβρεις , χλευασμούς , κατηγορίες , και ειρωνικά σχόλια. Έχετε προσφέρει από τα έσοδά σας έστω και ένα ελάχιστο ποσόν για το καλό των συνανθρώπων και συνδημοτών σας;  Γιατί κύριοι φοβάστε τόσο πολύ τον Στάικο; Ανακοίνωσε δημόσια ότι θα διεκδικήσει τον Δημοτικό θώκο; Είπε ποτέ ότι επιθυμεί θέσεις και αξιώματα; Μήπως προσπαθείτε να προλάβετε την αποδοχή του έργου του από τους συμπολίτες μας , αμαυρώνοντας την εικόνα του;  Ασχοληθείτε πιο πολύ με τα προβλήματα του κόσμου που σε λίγο θα αντιμετωπίζει την καθημερινή του επιβίωση γιατί μόνο έτσι θα γλυτώσετε την απαξίωση .
Κλείνοντας, θέλω να απευθύνω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κο Βασίλη Ξύδη καθώς και στον τέως Δήμαρχο Χολαργού κο Δημήτρη Νικολάου   δύο Άνδρες με όλη την σημασία της λέξης που ξεχωρίζουν πλέον ως σπάνιο είδος στις μέρες μας και οι οποίοι μου εξέφρασαν την συμπαράστασή τους.
Μετά τιμής
Μπάμπης Στάικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου