Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ!


ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!


του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Άτομα με νεανικό  σακχαρώδη διαβήτη, που από την παιδική τους ηλικία καταδικάστηκαν να ζουν με μια σύριγγα στο χέρι, προκειμένου να εμβολιάζονται καθημερινά με ινσουλίνη ώστε να επιζήσουν, παύονται από το επίδομα αναπηρίας! Περνούν από επιτροπή προκειμένου να κριθούν ότι είναι … άτομα ικανά (!) και να τους κοπεί έτσι το επίδομα αναπηρίας της τάξεως των 627 ευρώ ανά δίμηνο! Με τον τρόπο αυτό, η υγειονομική επιτροπή ΚΕ.ΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) η οποία προφανώς έχει λάβει οδηγίες να διακόψει τα επιδόματα των διαβητικών, θα περνά –ευσχήμως- κάθε χρόνο από έλεγχο τους συγκεκριμένους, ανιάτως ασθενείς! Προκειμένου να διαπιστώσει τι; Εάν θεραπεύτηκαν; Όχι βεβαίως! Όλο το σκηνικό μοιάζει σκηνοθετημένο ώστε να ...τελειώνουν μια κι έξω με τους διαβητικούς και να τους βαφτίσουν από ανάπηρους, αρτιμελείς!
Ήδη, σε ρεπορτάζ του περασμένο Ιουνίου είχαμε αναφερθεί στην υπόθεση η οποία είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου για να διακοπεί το προνοιακό επίδομα των διαβητικών. 
Ιδού λοιπόν τι σημειώναμε τότε:
ΣΤΟΧΟΣ: ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Στις ευρωπαϊκές χώρες, οι διαβητικοί αντιμετωπίζονται με ανθρωπιστικά κριτήρια. Στη Γερμανία για παράδειγμα, η οποία έχει επιβάλλει επικυριαρχία στην χώρα μας, το 50% έχει καθοριστεί ως μίνιμουμ ποσοστό αναπηρίας για τους διαβητικούς. Και όμως, εδώ όπου υποτίθεται η Γερμανία διά της τρόϊκας, ήρθε για να βελτιώσει το κοινωνικό κράτος, η ντιρεκτίβα που δόθηκε, ήταν να πιέσουν την  Ομοσπονδία των Διαβητικών, ώστε να εξαφανιστεί το ποσοστό αναπηρίας τους στο 10-15%. Χαρακτηριστικά επίσης να αναφέρουμε ότι  σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Σκανδιναβία αλλά και στην Μεγάλη Βρετανία, οι διαβητικοί αντιμετωπίζονται ως ανάπηροι φωτό), ισότιμα και χωρίς ποσοστό, με όλες τις ομάδες αναπήρων.


Στη χώρα μας συμβαίνει επίσης το εξής τρελό: Η Πολιτεία φροντίζει να χορηγεί διάφορα προνοιακά επιδόματα σε λαθρομετανάστες ή μετανάστες. Την ίδια ώρα όμως κόβει τα προνοιακά επιδόματα από τους άνεργους διαβητικούς!
Η Πρόεδρος μάλιστα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, κα Αθανασία Καρούνου (πάνω φωτό), είχε επισημάνει τις προθέσεις της Πολιτείας να αποκλείσει τους διαβητικούς από το επίδομα προνοίας: «Φαίνεται ότι προσπαθούν να κόψουν το επίδομα και από τους διαβητικούς. Οι διαβητικοί λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα ανεξάρτητα  από το ποσοστό αναπηρίας,  μάλλον όμως  πάνε να εφαρμόσουν τα ποσοστά αναπηρίας και σε αυτό,  με τελικό σκοπό να καταργήσουν  το προνοιακό επίδομα. Δεν θα λαμβάνουν πλέον υπόψη τους την σοβαρότητα της πάθησης αλλά το καθορισθέν ποσοστό  αναπηρίας. Οπότε, αυτοί που είναι κάτω από το 67% δεν θα λαμβάνουν κανένα επίδομα. Επαναλαμβάνω όμως,  ότι είναι παράνομο και αυθαίρετο να καταργούν χωρίς νόμο το επίδομα από τους διαβητικούς».

Όταν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος εξόντωσης των ΑΜΕΑ, κανείς δεν τους σταματά.
Οι διαβητικοί όπως είπαμε, θα ελέγχονται από επιτροπή μια φορά τον χρόνο, η οποία και θα καθορίζει εάν μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα αναπηρίας και αν έχουν δικαίωμα να συνεχίζουν να το παίρνουν! Λες και οι διαβητικοί μπορούν να θεραπευθούν!!! Μόνο με θαύμα!
Πρέπει λοιπόν να συμπληρώνουν συγκεκριμένο έντυπο στο οποίο περιέργως (!) δεν αναφέρεται η πάθηση των διαβητικών! Μήπως λοιπόν έχουν καθορίσει εκ των προτέρων την διακοπή του προνοιακού επιδόματος;  Τι κάνει «νιαου-νιαου»!

Οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη καλούνται να περάσουν από επιτροπή συμπληρώνοντας το συγκεκριμένο έντυπο από το οποίο απουσιάζει η πάθησή τους! Έχουν προφανώς προδιαγράψει να κόψουν το προνοιακό επίδομα από τους διαβητικούς! 

ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
Η κυβέρνηση η οποία προχωρεί ακάθεκτη σε περικοπές επιδομάτων αναπηρίας ή και κατάργηση αυτών, παραβιάζει το ίδιο το Σύνταγμα.
Σύμφωνα µε το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος, όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος, ενώ, σύμφωνα µε την παράγραφο 3, το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων. Στο άρθρο αυτό, θεμελιώνεται το κοινωνικό κράτος δικαίου και η κοινωνική πολιτική του κράτους, η οποία ασκείται µέσω των ειδικότερων νόμων που εκτελούν αυτή τη συνταγματική επιταγή.
Η Πολιτεία γράφει στα παλιά της παπούτσια το ίδιο το Σύνταγμα! Για το μόνο που ξέρει να κόπτεται ο συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος είναι πώς θα θέσει εκτός βουλής τη «Χρυσή Αυγή», διότι λέει, παραβιάζει το Σύνταγμα! Αυτούς τους βιασμούς του Συντάγματος δεν τους βλέπει ο κ. Βενιζέλος και οι άλλοι εταίροι της τρικομματικής κυβέρνησης;

ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!
Στο 1ο Κεφάλαιο §7 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα άτομα αναπηρία, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τα ανάπηρα άτομα έχουν το δικαίωμα για οικονομική και κοινωνική ασφάλιση και για ένα καθώς πρέπει επίπεδο ζωής». Η ελληνική τρόικα των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, μπορείτε να διαπιστώσετε ποιο αξιοπρεπές επίπεδο ζωής προσφέρει στα άτομα με αναπηρία και ανίατες ασθένειες: τους έβγαλε όλους στο δρόμο για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα! 

το ρεπορτάζ δημοσιεύεται στην "Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου