Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΙ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!


ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

LOVERDOS
Λίγες μόλις ώρες μετά τη δημιουργία της κίνησης ΡΙΚΚΣΥ από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο πρώην υπουργός διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ...
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, μόλις πριν από λίγα λεπτά:
«Tην επομένη της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ και της επίσημης έναρξης των εργασιών που οδηγούν στο Συντακτικό Συνέδριο της Παράταξης, το Φεβρουάριο και την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λοβέρδος έκανε την επιλογή να ιδρύσει την κίνησή του. Όχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος.
Για λόγους εθνικού συμφέροντος, προκειμένου δηλαδή να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα και να τελειώσει ομαλά η δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και πιστωτές μας, ανέχθηκα επί μήνες συμπεριφορές βλαπτικές για την Παράταξη. Επίμονα και οργανωμένα βλαπτικές.
Είχα την ελπίδα, ότι μετά την απόφαση του Eurogroup και την επανεμφάνιση του στα κομματικά όργανα, ο κ. Λοβέρδος θα έκλεινε τον κύκλο της αβεβαιότητάς του και θα επανεντασσόταν στις συλλογικές λειτουργίες της Παράταξης.
Δυστυχώς αυτό διήρκεσε μόλις λίγες ημέρες.
Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει, με κόπο και δυσκολίες, ένα νέο «εμείς», κάποιος διάλεξε το «εγώ». Κρίμα.
Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν. Και είναι ανοικτό στο διάλογο και τη συμπόρευση με όλους εκείνους που πιστεύουν στις αξίες των Ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών.
Εφόσον ο κ. Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και αναζητά άλλο κόμμα, ενημέρωσα με επιστολή μου τον κ. Πρόεδρο της Βουλής ότι δεν ανήκει πλέον ούτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ».
«ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ» είναι το όνομα της νέας πολιτικής κίνησης που ανακοίνωσε σήμερα ο Αντρέας Λοβέρδος. Πρόκειται για τα αρχικά της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας και στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.
Την ίδρυση της πολιτικής κίνησης κοινοποίησε ο κ. Λοβέρδος μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα.
Στο λιτό μήνυμά του αναφέρει: «Ιδρύσαμε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει τη διακήρυξη στον διαδικτυακό τόπο www.rikssy.gr»
Στην ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης δεν υπάρχουν γνωστά πολιτικά στελέχη ή βουλευτές, αλλά δραστηριοποιημένα πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα ανακοινωθούν άμεσα.
Δείτε αναλυτικά τα ονόματα των στελεχών που απαρτίζουν την διοικούσα επιτροπή της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. αλλά και τα ιδρυτικά μέλη της.
Διοικούσα Επιτροπή
Αναγνωστόπουλος Κώστας
Καθηγητής πολιτικός μηχανικός – οικονομολόγος του Πολυτεχνείου Ξάνθης. Φυλακίστηκε από την δικτατορία, ως στέλεχος του αντιδικτατΑυτά είναι τα στελέχη της πολιτικής κίνησης ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. του Ανδρέα Λοβέρδουορικού φοιτητικού κινήματος (Ρήγας Φεραίος). Συγγραφέας του βιβλίου «Το αόρατο και το ορατό χέρι» Εκδόσεις Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 2011.
Αποστολόπουλος Γιώργος
Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης μελέτης και κατασκευής ιδιωτικών και δημοσίων έργων.
Γίτσας Δημήτρης
Δικηγορεί στην Αθήνα, μιλά αγγλικά – γαλλικά.
Γκίκα Στέλλα – Μαρία
Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Χαρακόπειο Πανεπιστήμιο ( Διαχείριση Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών) . Κατοικεί στο Αιγάλεω και μιλά Αγγλικά και Τούρκικα.
Γκουβέτσου Χρυσαυγή
Νομικός , πολιτικός επιστήμονας δικηγορεί στην Αθήνα. Επί σειρά ετών διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Γαλατσίου
Διγενάκη Ελένη
Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Είναι δικηγόρος, καθώς και πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου
Κόττας Γιάννης
Δικηγορεί στη Πάτρα. Ήταν μέλος των φίλων του Π.Α.Κ. Ιταλίας, ενεργό μέλος του ιταλικού φοιτητικού κινήματος. Διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας
Λαμπρίδης Διονύσης
Πολιτικός Μηχανικός, πτυχιούχος του τμήματος Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς και του University of Bradford της Μ. Βρετανίας . Διατηρεί ατομική επιχείρηση στον τομέα των κατασκευών. Είναι δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου.
Λοβέρδος Ανδρέας
Δικηγόρος , αν. Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Βουλευτής Β' Αθηνών.
Κουτσουρέλης Κώστας
Συγγραφέας – νομικός. Δίδαξε λογοτεχνική μετάφραση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης και στο κοινό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και δημιουργική γραφή στο Ποιητικό Εργαστήριο του Ιδρύματος Σινόπουλου.
Μουμτζής Θεοδόσης (Σάκης)
Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Το 1976 συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα ( Ρήγας Φεραίος), μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Αγώνας». Από το 1979 έως και το 2009 δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στο τομέα του τροφίμου
Μπακόλα Ελπινίκη
Γιατρός , ακτινολόγος, επιμελήτρια Α' στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μυλωνάς Χρήστος
Δικηγόρος , απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον της Αγγλίας.
Πασσάδη Χριστιαννά
Νομικός , Εμπορική Ακόλουθος του Υπουργείου Εξωτερικών.
Πασσάς Αργύρης
Αν. καθηγητής Κρατικής Διοίκησης και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στις Βρυξέλλες, όπου και ειδικεύτηκε στις Ευρωπαϊκές Σπουδές. Διδάσκει επίσης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και είναι συνεργάτης της Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης της Κύπρου
Σκαμνάκης Χριστόφορος
Είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο γνωστικό πεδίο της κοινωνικής πολιτικής.
Ψωμάς Αλέξανδρος
Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ Γεωτεχνικής κατεύθυνσης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Υδρολογία και την Περιβαλλοντική Διαχείριση Υδατικών Πόρων
Ιδρυτικά Μέλη
Αγγελόπουλος Πέτρος, Γεωπόνος Αθήνα
Αδαμόπουλος Νίκος Ηλεκτρολόγος, Μηχανολόγος Αθήνα
Ανδριόπουλος Φίλιππος, Πολιτικός επιστήμονας Αθήνα
Απέργης Γιώργος, Δημόσιος Υπάλληλος Ναύπλιο
Αρκαδινός Διονύσης, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Αθήνα
Βλαβιανού Άννα, Δικηγόρος Αθήνα
Γαλανοπούλου Ελισάβετ, Χημικός- βιοχημικός Αθήνα
Διαμαντίδης Γιώργος, Δημοσιογράφος Αθήνα
Ζόγκας Δημήτρης, Οικονομολόγος Αθήνα
Καπετανιάς Βασίλης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αθήνα
Καρλαύτης Μάνθος, Γιατρός Φωκίδα
Κεκάτος Διονύσης, Αρχιτέκτων μηχανικός Ηλεία
Κολεβέντης Φώτης, Συνδικαλιστής 'Αργος
Κονταγιάννης Χάρης, Οικονομολόγος Λαμία
Kοτρωνόπουλος Αλέκος, Υπάλληλος ΙΚΑ Πάτρα
Λαλιώτης Νίκος, Μουσικός Αθήνα
Μαγκαφάς Νίκος, Μαθηματικός Καλάβρυτα
Μαλακός Ιωάννης, Οικονομολόγος Λάρισα
Μαραθωνίτης Γιώργος, Γιατρός Αθήνα
Μερεντίτης Στέλιος, Δικηγόρος Φθιώτιδα
Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, Πολιτικός μηχανικός Τρίπολη
Περράκης Βαγγέλης, Γιατρός Αθήνα
Σουρλίγκας Γιώργος, Κοινωνιολόγος Χαλκίδα
Σπύρος Σπύρου, Επιχειρηματίας Αθήνα
Στεργιόπουλος Γιώργος, Οδοντίατρος Καστοριά
Συμωνετάτος Χριστόδουλος, Ελεύθερος επαγγελματίας Κεφαλονιά
Σωτηρόπουλος Μιχάλης, Επιχειρηματίας Ναύπλιο
Τερζούδης Άγγελος Αλεξανδρούπολη
Τριανταφυλλίδης Πέτρος, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνα
Χιώτης Νίκος, Πολιτικός Μηχανικός Αθήνα
Χρονάς Αθανάσιος, Πολιτικός επιστήμονας Πειραιάς
Χρονόπουλος Παναγιώτης, Οδοντίατρος Πάτρα
Ψωμάς Απόστολος, Δικηγόρος Ρέθυμνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου