Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΒΟΥΝ ΔΕΝΔΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ! Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ...ΦΑΛΑΚΡΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ!


Το φαινόμενο ξεκίνησε από την περιφέρεια αλλά πλέον επεκτείνεται και στην Αττική. Ήδη, στην Πάρνηθα κατά τις βραδινές ώρες η παράνομη υλοτομία παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Στον Υμηττό, από την πλευρά των Γλυκών Νερών και της Παιανίας, άρχισε να γίνεται το ίδιο. 
Η οικονομική κρίση και η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, έχει κάνει αρκετούς συμπολίτες μας να παίρνουν τα βουνά!!! Προκειμένου να μην καίνε πετρέλαιο, κόβουν με ειδικά πριόνια δένδρα και φορτώνουν τα ξύλα για το τζάκι του σπιτιού τους! 
Η οικονομική κρίση γυρίζει τη χώρα στα χρόνια της κατοχής. Τότε, που στον Υμηττό δεν είχε μείνει δένδρο για δένδρο!!! Ο κόσμος, προκειμένου να βγάλει τις δύσκολες μέρες του χειμώνα έκοβε συνεχώς δένδρα από το βουνό και έτσι ζεσταινόταν. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από τον Υμηττό της δεκαετίας του 1970!!! Τότε, μόλις που άρχιζε να ...πρασινίζει, βοηθούσης και της δενδροφύτευσης που υιοθετήθηκε συστηματικά έκτοτε. 
Κάποιοι, αναφέρουν ότι στον Υμηττό και την Πάρνηθα δεν ανεβαίνουν μόνο πληγέντες από την κρίση συμπατριώτες μας αλλά επωφελούνται της κατάστασης και εξ επαγγέλματος παράνομοι υλοτόμοι. 
Καλούνται οι αρμόδιοι να λάβουν κάποια μέτρα για να περιορίσουν το φαινόμενα, διότι η χώρα αποψιλώνεται από τα πάντα, να χάσουμε και τα δάση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου