Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΕΟΠΥΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ!


 ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΦΟΡΟ ΣΕ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥ ΕΟΠΥΥ!
 

«Πρέπει να έσοδα του ΕΟΠΥΥ να αυξηθούν, να διευρυνθεί η χρηματοδοτική του βάση μέσω ενός άλλου πόρου, που να έχει μια σταθερότητα των χρηματικών ροών».δήλωσε η Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, σχολιάζοντας την πληροφορία για την επιβολή ενός «πολύ μικρού ειδικού φόρου» για την Υγεία και ειδικότερα για τον ΕΟΠΥΥ, σε προϊόντα που βλάπτουν την υγεία, όπως είναι ο καπνός και τα αλκοολούχα ποτά.
Η Γενική Γραμματέας απάντησε σε σχετική με την "μαύρη τρύπα" στον ΕΟΠΥΥ, ερώτηση αναφέροντας ότι οι εισφορές των ασφαλισμένων δεν αποδίδονται άμεσα στον Οργανισμό αλλά μερικώς και καθυστερημένα, γιατί χρησιμοποιούνται από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ για την κάλυψη των αναγκών τους σε συντάξεις.
Για τα ζητήματα των μεγάλων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών που προμηθεύουν φάρμακα μόνο «τοις μετρητοίς», με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις σε σκευάσματα καρκινοπαθών και νεφροπαθών, η Γενική Γραμματέας είπε, ότι έχει νομοθετηθεί πίστωση 60 ημερών από τις εταιρείες προς τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία, κάτι όμως που δεν τηρείται, αλλά και δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης σε αυτές τις «πολιτικές οι οποίες κατευθύνονται από τις μητρικές εταιρείες που στις περισσότερες φορές βρίσκονται εκτός Ελλάδος». Άμεση λύση στο θέμα δεν υπάρχει, όπως επισήμανε η κ.Παπανικολάου λέγοντας χαρακτηριστικά : «Οι εταιρείες κατά κάποιο τρόπο εκβιάζουν στο να πάρουν τα χρήματα τα οποία τους οφείλονται. Είναι ένας τρόπος και αυτός. Λύση άμεση σε αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει».
Η σκληρή πραγματικότητα είναι αυτή που γράφουμε συνέχεια: Ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί το κρεματόριο των ασφαλιστικών ταμείων και γενικότερα της ιατροφαρρμακευτικής περίθαλψης. Σε λίγους μήνες θα πάψει να υπάρχει. Απλά, από 1ης Δεκεμβρίου ρημάζει ήδη τα τελευταία ταμεία που μπήκαν σε αυτόν, τουτέστιν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, το ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΣΑΥ ώστε οσονούπω ουδείς Έλλην θα έχει ιατροφαρμακεευτική περίθαλψη!
Αυτή είναι η επιτυχία των δανειστών., Με τον ΕΟΠΥΥ θα εξοντώσουν τους Έλληνες! Το έλεγε και ο Λοβέρδος: "Ζουν πολλά χρόνια οι Έλληνες. Δεν πεθαίνουν κιόλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου