Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΔΡΟΥΓΟΣ: ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 ATHANASIOS-DROUGOS
γράφει ο Θανάσης Δρούγος
στρατιωτικός αναλυτής-Διεθνολόγος
 
"Τελειωμένη" θεωρούν στις ΗΠΑ την συγκυβέρνηση Αντ. Σαμαρά.  Εκτιμούν ότι θα γίνουν πάλι εκλογές στα μέσα του 2013 στην Ελλάδα, εξαιτίας της μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας, που οφείλεται βασικά στα εξοντωτικά μέτρα και στα πολλαπλά ψέμματα, ανακολουθίες, υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, πρωθυπουργού και συγκυβερνώντων, με αποτέλεσμα να έχουν απωλέσει την αξιοπιστία τους.
Τι σημαίνει η... "προσεκτική" προβολή τελευταία, του Α. Τσίπρα, από το "μιντιακό κατεστημένο" ΗΠΑ (θυμίζει περίοδο 1979-81 στην Ελλάδα), οι θέσεις του οποίου γιά το μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδας, ταυτίζονται σχεδόν με αυτές των… ΗΠΑ ("τσάκισμα" ύφεσης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και ανάπτυξη). Δεν είναι τυχαίο ότι τελευταία, μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, είναι υπέρ διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους (ή όλου) του χρέους!
Τις ΗΠΑ ενοχλεί και η "παράδοση άνευ όρων" της ελληνικής τρικομματικής κυβέρνησης, στην Γερμανία. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ "μελετά" πάλι, 32 χρόνια μετά, συμπεριφορές… Ανδρέα Παπανδρέου, "διαβάζοντας" έτσι και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που τον…"ανάλαβαν" Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι- αναλυτές. Γεγονός που φαίνεται τελευταία και από τις "ήπιες", αλλά ουσιαστικές φιλολαϊκές δηλώσεις και ομιλίες του. Τότε ο Ανδρέας ήταν κατά ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΟΚ. Τώρα ο Τσίπρας είναι κατά Γερμανίας και δανειστών. Αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πρόσωπα, συνθήματα και στόχοι αλλάζουν.
Στην Ουάσιγκτον εκτιμούν ότι, το ΠΑΣΟΚ, θα διαλυθεί ή θα αφομοιωθεί από την ΝΔ. Θεωρούν τα δύο αυτά κόμματα υπεύθυνα γιά την άνοδο της Χρυσής Αυγής και τη φοροδιαφυγή, διαφθορά-ατιμωρησία. Εκτιμούν, επίσης, ότι σε άλλες δημοκρατικές χώρες, αρκετοί ‘Ελληνες πολιτικοί, τραπεζίτες κ.ά., θα ήταν ήδη στην φυλακή ως εγκληματίες, αλλά δυστυχώς, στην Ελλάδα, συνεχίζουν να παίζουν ακόμα ρόλο στα δρώμενα. 
 
Σημ. 1: Στις ΗΠΑ γνωρίζουν άριστα ΠΟΙΟΙ στην Ελλάδα πήραν"μίζες" ή έκαναν άλλες παρανομίες 
Σημ. 2: Η ενοχλητική "ταξιδιωτική οδηγία" ΗΠΑ γιά Ελλάδα, δύο ημέρες μετά την ανάρτηση του παραπάνω κείμενου, απλά επιβεβαιώνει την ορθότητα όσων αναφέρουμε, αλλά και τις προθέσεις της Ουάσιγκτον. 
Σημ. 3: Παρά την επίμονη προσπάθεια του Μαξίμου, ο Λευκός Οίκος, ΔΕΝ κλείνει ”ραντεβού” στον Α. Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου