Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: "ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..."


stoyrnaras-papoulias

Μετά  τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει ακόμη πιο σκληρά φορολογικά μέτρα , ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με μια ηχηρή παρέμβασή του, ζήτησε να μην επιβληθεί εξοντωτική φορολογία στις οικογένειες.
«Θα μείνει η Ελλάδα χωρίς Έλληνες...», επισήμανε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν.
«Αυτό το εξετάζουμε. Βέβαια, θα συμφωνείτε φαντάζομαι, ότι πρέπει να βάλουμε και εισοδηματικά κριτήρια, να μην παίρνουν όλοι», απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας, άποψη με την οποία συμφώνησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζοντας: «Οπωσδήποτε. Δεν μπορεί να έχουμε δωρεάν παιδεία και οι άνθρωποι που μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό να μην πληρώνουν».
Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η πάταξη της φοροδιαφυγής την οποία ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε «πληγή».
-«Πρέπει να γίνει εθνικός στόχος η φοροδιαφυγή», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στον υπουργό Οικονομικών.
-«Προσπαθούμε. Τώρα μόλις, με το καλό, τελειώσουμε με αυτά που κάνουμε με το Eurogroup, όλη η έμφασή μας θα πέσει εκεί», απάντησε ο κ. Στουρνάρας.
-«Κάποτε είχα μιλήσει πριν από καιρό να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η φοροδιαφυγή», συνέχισε ο κ. Παπούλιας.
-«Κοιτάζουμε ένα τέτοιο ζήτημα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για περιπτώσεις αρκετά εκτεταμένης φοροδιαφυγής οι ποινές να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, όπως συμβαίνει στην Αμερική. Δηλαδή θα συμβιβάζεσαι, θα πληρώνεις ή θα πηγαίνεις φυλακή. Αλλιώς δεν γίνεται», αποκάλυψε ο υπουργός των Οικονομικών.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου