Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ: ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Δ.ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ!

athens
Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Του χρόνου, όπως πάμε, θα γίουμε Νίγηρας και Σομαλία!
Πρώτη παγκοσμίως σε ποιότητα ζωής η Βιέννη. Αρνητική πρωτιά για την Αθήνα μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών πόλεων, σύμφωνα με έρευνα. Η αυστριακή πρωτεύουσα προσφέρει στους κατοίκους της την καλύτερη ποιότητα ζωής σε σχέση με όλες τις άλλες πόλεις στον υπόλοιπο κόσμο και η Βαγδάτη τη χειρότερη, ενώ στη δυτική Ευρώπη η Αθήνα έχει αρνητική πρωτιά εξαιτίας της κρίσης χρέους, σύμφωνα με την τελευταία παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Mercer.
Η Βιέννη με τους 1,7 εκατομμύρια κατοίκους βρίσκεται για τέταρτο συναπτό έτος στην κορυφή του καταλόγου καθώς διαθέτει μία έντονη πολιτιστική ζωή σε συνδυασμό με αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και λογικές -πλην όμως αυξανόμενες- τιμές ενοικίων.
Η πολυτελής αρχιτεκτονική της από την εποχή της αυτοκρατορίας των Αψβούργων την καθιστούν πόλο έλξης των τουριστών.
Το αξιόπιστο σύστημα μέσων μαζικής μεταφοράς κοστίζει μόλις ένα ευρώ την ημέρα για την ετήσια κάρτα μετακινήσεων στην πόλη που διοικείται από τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες και τους οικολόγους Πράσινους.
Η Mercer διεξάγει την ετήσια έρευνά της για να βοηθήσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς να ορίσουν τις απολαβές των εργαζομένων στο εξωτερικό. Η εταιρεία βασίζεται σε 39 κριτήρια (αξιολόγησης των πόλεων) όπως η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς.
Παρά την κρίση χρέους, η Ευρώπη συμμετέχει στη λίστα του 2012 σε 15 από τις 25 πρώτες θέσεις της. Η Γερμανία και η Ελβετία συμμετέχουν με τρεις πόλεις η καθεμία στην πρώτη δεκάδα. Στη χαμηλότερη θέση της κατάταξης από τις πόλεις της δυτικής Ευρώπης βρίσκεται η Αθήνα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.
"Συνολικά, οι ευρωπαϊκές πόλεις εξακολουθούν να έχουν υψηλή ποιότητα ζωής ως αποτέλεσμα του συνδυασμού αυξημένης σταθερότητας, ανόδου του βιοτικού επιπέδου και βελτίωσης των υποδομών των πόλεων", λέει το ανώτατο στέλεχος της Mercer, Σλαγκίν Παρακατίλ.
"Αλλά η οικονομική κρίση, οι πολιτικές εντάσεις και το υψηλό ποσοστό ανεργίας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να συνιστούν πρόβλημα για την περιοχή", συμπληρώνει ο ίδιος.
Σε ό,τι αφορά στην αμερικανική ήπειρο, οι πόλεις του Καναδά καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της λίστας με το Βανκούβερ να βρίσκεται στην πέμπτη θέση διατηρώντας την πρωτιά (για την αμερικανική ήπειρο) και τη Χονολουλού στην 28η θέση ως το πιο ευχάριστο αμερικανικό αστικό κέντρο.
Το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στην τρίτη θέση παραμένει στην κορυφή της κατάταξης των πόλεων Ασίας-Ειρηνικού, ενώ το Ντουμπάι στην 73η παίρνει την καλύτερη βαθμολογία στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Αφρικής.
Ωστόσο, αυτή η περιοχή συμμετέχει με 15 πόλεις που κατέχουν τις τελευταίες 20 θέσεις περιλαμβανομένων του Λάγος (Νιγηρία), Μπαμάκο (Μαλί), Χαρτούμ (Σουδάν) και Τζαμένα (Τσαντ). Στην τελευταία θέση της παγκόσμιας λίστας βρίσκεται η πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη.
Η πρώτη δεκάδα της λίστας
Θέση Πόλη Χώρα
2012 2011
1 Βιέννη Αυστρία
2 Ζυρίχη Ελβετία
3 Όκλαντ Νέα Ζηλανδία
4 Μόναχο Γερμανία
5 Βανκούβερ Καναδάς
6 Ντίσελντορφ Γερμανία
7 Φρανκφούρτη Γερμανία
8 Γενεύη Ελβετία
9 Κοπεγχάγη Δανία
10 Βέρνη Ελβετία
Και η τελευταία δεκάδα:
212 211 Κινσάσα ΛΔ Κονγκό
213 212 Νουαξότ Μαυριτανία
213 214 Tμπιλίσι Γεωργία
215 214 Μπραζαβίλ Κονγκό
216 216 Σαναά Υεμένη
217 217 Χαρτούμ Σουδάν
218 219 Τζαμένα Τσαντ
219 218 Πορτ ο Πρινς Αϊτή
220 220 Μπανγκούι Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία
221 221 Βαγδάτη Ιράκ
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου