Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!

xeiropedes 3
ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Επικίνδυνοι ερασιτέχνες που σπούδασαν οικονομικές επιστήμες για να τινάξουν τη χώρα και τον λαό στον αέρα, είναι οι πολιτικοί μας ταγοί! Αυτά βρε κωθώνια μάθατε στα Πανεπιστήμια; Πώς να βάζετε χαράτσια; Τα ίδια έκανε και ο σουλτάνος, χωρίς να έχει σπουδάσει. Τα ίδια μπορεί να κάνει εύκολα και ο ...βοθρατζής της γειτονιάς!
Ο Σαμαράς που «πήρε πάνω του» το φορολογικό νομοσχέδιο, μετά τις αντιδράσεις για την άγρια φορολόγηση με συντελεστή 45% όλων όσων έχουν μεικτό ετήσιο εισόδημα από 26.000 ευρώ και άνω, ετοιμάζεται μαζί με τον Ι. Στουρνάρα, να συνθλίψει τους ελεύθερους επαγγελματίες αυξάνοντας το τέλος επιτηδεύματος!
Αλμπάνηδες της κακιάς ώρας! Με πεθαμένη την αγορά, θα αυξήσουν το χαράτσι των 500 ευρώ σε 650 ή 700 ευρώ!
Προκειμένου δηλαδή να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή από το 45% φορολόγηση στα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ και επιδιώκοντας να «χρυσώσουν το χάπι» με το επίδομα στις τρίτεκνες - πολύτεκνες οικογένειες, οι κ.κ. Σαμαράς-Στουρνάρας ρίχνουν τα βάρη στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, αυξάνοντας το τέλος επιτηδεύματος!!!
Και ερωτάται: Οι επαγγελματίες που έχουν οικογένειες τρίτεκνες και άνω, θα παίρνουν το επίδομα του παιδιού για να το επιστρέφουν από την άλλη τσέπη, με την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει για το 2013 την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες από τα 500 ευρώ στα 550 ευρώ ή ακόμα και στα 650 ευρώ, ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις έχει πέσει στο τραπέζι πρόταση ακόμη και για διπλασιασμό του τέλους στα 1.000 ευρώ.
Ή πληρώνεις ή πας φυλακή.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Σαμαρά εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στους ιδιώτες επαγγελματίες, τους οποίους προφανώς θεωρεί υπεύθυνους για την οικονομική καταστροφή της χώρας! Έτσι, όσοι ιδιώτες έχουν χρέη προς το Δημόσιο, εάν δεν τα πληρώνουν άμεσα, θα οδηγούνται επιτόπου στις φυλακές! Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας το δήλωσε άλλωστε σαφώς κατά τη προχθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας: "Δεν θα υπάρχει καμία αναστολή. Όποιοι συλλαμβάνονται για χρέη στο Δημόσιο είτε θα πληρώνουν αμέσως το χρέος τους είτε θα πηγαίνουν φυλακή. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Όπως γίνεται και στην Αμερική"!
Σύμφωνα λοιπόν με την αντίληψη της κυβέρνησης, για το κακό χάλι της ελληνικής οικονομίας, δεν φταίνε τα λαμόγια οι πολιτικοί, δεν φταίνε οι ρεμούλες τους ούτε οι λαδωμένοι μέχρι τα μπούνια, τύπου Τσοχατζόπουλου ταγοί. Δεν φταίει η Siemens ούτε τα ρουσφέτια των πολιτικών. Δεν φταίει ο Χριστοφοράκος στον οποίο ανοίγουν τις πόρτες για να φύγει ελεύθερα στο εξωτερικό, φταίνε οι ιδιώτες, αυτοί που φοροδιαφεύγουν επί χρόνια. Οπότε, Απλά πράγματα! Οι ιδιώτες είναι οι μεγάλοι ένοχοι για την κακή οικονομία μας. Αυτοί την κατέστρεψαν. Ο Πάγκαλος συνεπώς, σύμφωνα με την νέα, κυριαρχούσα αντίληψη, είπε τη μισή αλήθεια. Δεν τα "φάγαμε μαζί". Το σωστό είναι: "τα 'φαγαν οι ιδιώτες επαγγελματίες". Χώστε τους λοιπόν στο..φρέσκο!
Κι επειδή κύριε Στουρνάρα, οι φυλακές έχουν κυριολεκτικά μπουκώσει και δεν χωράνε άλλους, για την οικονομία του πράγματος, απελευθερώστε τους αλλοδαπούς εγκληματίες και χώστε μέσα όλους τους οφειλέτες του Δημοσίου.
Τώρα, αν ο κ. Παπούλιας εκφράζει οψίμως την αγωνία του ότι η Ελλάδα θα μείνει χωρίς Έλληνες, δεν πειράζει, θα ...του περάσει!
Η κυβέρνηση συνεπώς, εξετάζει νέα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα- η δεύτερη μέσα σε δύο χρόνια- ώστε να μην υπάρχει ανασταλτικός χαρακτήρας στις ποινές για μεγάλους φοροφυγάδες.
Σήμερα, η ποινική δίωξη μπορεί να ανασταλεί, εφόσον ασκηθεί προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια και μέχρι έκδοσης τελεσίδικης απόφασης ή αν γίνει ρύθμιση της οφειλής και με την προϋπόθεση ότι οι δόσεις εξυπηρετούνται κανονικά. Ο νομοθέτης μέχρι το 2010 επέτρεπε την χορήγηση αναστολής σε όλους τους δράστες που είχαν καταδικαστεί για πρώτη φορά σε ποινές μέχρι 6 μήνες και για δεύτερη φορά κάτω από δύο έτη. Σήμερα, ο Ποινικός Κώδικας ορίζει ότι οι 6 μήνες γίνονται 1 έτος και τα 2 έτη γίνονται 3 έτη. Εκείνος όμως που αλλάζει είναι η διάρκεια της αναστολής εκτέλεσης της ποινής δεδομένου ότι ήταν 3-5 χρόνια, ενώ με την τελευταία τροποποίηση έχει γίνει 1-3 έτη.
Αναλυτικότερα οι βασικές ποινές για τις φορολογικές παραβάσεις διαμορφώνονται ως εξής:
-Όποιος αποκρύπτει καθαρά εισοδήματα, από οιαδήποτε πηγή, μη υποβάλλοντας ή υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση ή αποκρύπτει αυτά, με εικονικές δαπάνες, τιμωρείται με φυλάκιση από 1 έως 5 χρόνια, αν ο φόρος που έχει αποκρύψει υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ και με κάθειρξη από 5 έως 20 έτη, αν ο αναλογών φόρος υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.
-Όποιος δεν αποδίδει στο Δημόσιο ΦΠΑ ή άλλους φόρους, τέλη και δικαιώματα, που βάση της νομοθεσίας εισπράττονται από τον υπόχρεο και αποδίδονται στο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση από 10 μέρες έως 5 χρόνια, αν το ποσόν που δεν αποδόθηκε, ανέρχεται σε ετήσια βάση, έως τα 3.000 ευρώ, με φυλάκιση από 1 χρόνο έως 5 χρόνια, αν το ποσόν ανέρχεται από 3.000 έως 75.000 ευρώ και με κάθειρξη από 5 έως 20 χρόνια, αν το ποσόν που οφείλεται, υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.
-Όποιος εκδίδει ή αποδέχεται εικονικά φορολογικά στοιχεία για συναλλαγή ανύπαρκτη τιμωρείται με φυλάκιση από 1 έως 5 χρόνια, αν η συνολική αξία των εικονικών στοιχείων, υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ και με κάθειρξη από 5 έως 20 έτη, αν η αξία υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Η έκδοση εικονικών τιμολογίων κλπ, τιμωρείται, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι φοροδιαφυγή, με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως 5 χρόνια, ενώ αν η αξία των πλαστών, εικονικών κλπ φορολογικών στοιχείων, υπερβαίνει τα 235.000 ευρώ, επιβάλλεται ως παρεπόμενη ποινή και το κλείσιμο της επιχείρησης.
-Με ποινή φυλάκισης από 4 μήνες έως 5 χρόνια, τιμωρείται επίσης ο υπόχρεος, που δεν εκδίδει τα προβλεπόμενα από τον ΚΒΣ φορολογικά στοιχεία, κατά τη διακίνηση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών (μη έκδοση απόδειξης κλπ.)
το άρθρο δημοσιεύεται στη σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου