Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ BLOG ILISSOSHOLARGOS ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ κ. ΣΤΑΪΚΟ!



O κ. Στάικος μέσα από ένα κείμενο γεμάτο ανακρίβειες, λανθασμένα συμπεράσματα και βαριές κατηγορίες για κάποιον  επίδοξο δήμαρχο που φαντάζεται,  προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το ταξίδι φιάσκο στο Παρίσι και για την ταλαιπωρία που προκάλεσε στους  100 συμμετέχοντες μέλη του ΚΑΠΗ.
Μέσα σε όλα θυμήθηκε να ζητήσει  δημόσια την συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους για τις τέσσερις αναβολές και την οριστική ακύρωση του ταξιδιού.

Αρχικά δηλώνει μέσω της εφημερίδας «Διπλωματικός Παρατηρητής»  ότι έκανε το καθήκον του, πλήρωσε και παρέδωσε  εισιτήρια και  βάουτσερς στην κα Μπουφούνου και τον κ. Ίσκο,  πλήρωσε ότι έξοδα αναλογούσαν για τα εισιτήρια και εκεί ακριβώς τελείωσε και  το χρέος του.
Από την άλλη ο κ. Ισκος υποστηρίζει  στην ίδια εφημερίδα ότι δεν του παραδόθηκαν ποτέ εισιτήρια, παρά μόνο μία κατάσταση με το ονόματα των συμμετεχόντων.
Εν τω μεταξύ ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου είπε κατηγορηματικά στον «Διπλωματικό Παρατηρητή» ότι ο κ. Στάικος δεν πλήρωσε ποτέ τα εισιτήρια, παρά μόνο κάτι λιγότερο από το 20% της συνολικής αξίας του ταξιδιού, που ήταν της τάξεως των 54.000 ευρώ, οπότε δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί το ταξίδι με αυτές τις συνθήκες.
Τελικά ο κ. Στάικος υποστηρίζει δημόσια ότι έδωσε προκαταβολή 15.800 ευρώ και αγόρασε τα εισιτήρια. Το υπόλοιπο ποσό οφειλής ( 30.000 ευρώ) δεν είχε την δυνατότητα να το καλύψει, γιατί τελευταία στιγμή έπρεπε να σώσει την περιουσία κάποιου συνδημότη!  Τα νούμερα όμως δεν βγαίνουν.
Σύμφωνα με τα παραπάνω μπορούμε να κρίνουμε όλοι, ποιος είναι ο αναξιόπιστος της ιστορίας.
Επίσης ο κ. Στάικος δεν μας λέει  τι έγινε με τα χρήματα, που έδωσαν τα μέλη του ΚΑΠΗ στο πρώτο πρακτορείο, για υπηρεσίες που δεν περιλαμβάνονταν στο ταξιδιωτικό πακέτο. Δηλαδή σαν να μην έφτανε η κοροϊδία του προς αυτούς τους ανθρώπους, τους έβαλε και σε έξοδα.

Πάμε   στις ιστορίες συνωμοσίας που δημιούργησε ο κ. Στάικος. Αναφέρονται σε έναν «υποψήφιο δήμαρχο ευνούχο, άβουλο» και τέτοιες γελοιότητες και σε θεωρίες του  περί ανδρισμού, θάρρους έκφρασης απόψεων κ.λ.π.. Αφού ο ίδιος μιλάει για ανδρισμό, γιατί δεν μας λέει ευθέως, ποιος είναι αυτός ο επίδοξος δήμαρχος που φοράει ... τακούνια...;
Προφανώς,ο κ. Στάικος  είχε αρχικά όλη την καλή διάθεση προσφοράς. Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχε προγραμματίσει και δεν θα τον κατηγορούσε κανείς για αυτό, αν χειριζόταν το ζήτημα με περισσότερη υπευθυνότητα, ευαισθησία, και αμεσότητα. Δηλαδή μετά την πρώτη αναβολή του ταξιδιού θα έπρεπε να οργανώσει την πραγματοποίησή του, μόνο όταν θα ήταν βέβαιος ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί οικονομικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από τέσσερις αναβολές μέχρι και την οριστική ακύρωση του ταξιδιού, αφού ταλαιπώρησε, απογοήτευσε τόσα άτομα και τελικά εισέπραξε την οργή τους, έχει εκτεθεί  στην τοπική κοινωνία. Αυτό δεν αλλάζει, όσες περίεργες δικαιολογίες και να προβάλλει. Με αυτές  υποτιμά την νοημοσύνη όλων μας και επειδή θίγεται από χαρακτηρισμούς, που όπως και να το κάνουμε, τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση του αρμόζουν γάντι, κατηγορεί και κρίνει άστοχα ανθρώπους που δεν είναι τίποτα άλλο από γεννήματα της φαντασίας του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου