Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ! "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ" ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ!


Μερίδα γιατρών επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό Υγείας, ενώ ένας εξ΄αυτών ανέβηκε στο βήμα που διατυπώνοντας την ερώτησή του αποκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «οικονομικό δολοφόνο».
Η παρουσία του υπουργού Υγείας στην εκδήλωση ήταν αρκετή για να δεχθεί φραστική επίθεση από κάποιους γιατρούς με εκφράσεις όπως "είσαι οικονομικός δολοφόνος". Ο Α.Γεωργιάδης απάντησε ότι "εγώ δεν είμαι απ αυτούς που κρύβονται, πείτε ό,τι θέλετε".
Στις συνεχείς αναφορές ορισμένων γιατρών ότι η «υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό»", απάντησε λέγοντας «Αν είναι αγαθό τότε γιατί θέλετε να πληρώνεστε γι αυτό;" Όταν η ένταση υποχώρησε ο Α. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι ειδικότητες γιατρών που δεν συνάδουν με την πρωτοβάθμια φροντίδα στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ θα καταργηθούν και οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτές θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.
Μάλιστα για πρώτη φορέα τόνισε όσοι γιατροί δεν χρειάζονται στον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με αυξημένη μοριοδότηση να επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ, καθώς θα προκηρυχτούν για το ΕΣΥ όσες θέσεις γιατρών καταργηθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
Από την πλευρά του, στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία απόλυση γιατρού από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και συμπλήρωσε ότι "ζούμε μια ανθρωποκτόνα κατάσταση, που οδηγεί σε εξαθλίωση γιατρούς και ασθενείς".
Ο υπουργός υγείας τόνισε ότι όλοι πρέπει να μάθουν να αξιολογούνται, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο, αναφερόμενος στους γιατρούς και εξήγησε ότι στόχος του είναι μια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην οποία θα υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για μία ακόμη φορά έθεσε τους γιατρούς μπροστά στην πρόκληση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης τους λέγοντας: " αν το θέλετε εγώ δεσμεύομαι ότι θα το κάνω άμεσα".
Στην ίδια ημερίδα ο επ. Καθηγητής Κ.Σουλιώτης που έχει καταθέσει ένα από τα 3 σχέδια για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι " θα ήταν λάθος η μεταρρύθμιση να περιοριστεί μόνο στην απομάκρυνση ορισμένων γιατρών από τον οργανισμό".
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου