Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν την άτυχη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη (που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο) κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Στην πρώτη, φαίνεται η εικόνα που έχει σήμερα η Μυρτώ μέσα από το νοσοκομείο στις ΗΠΑ.
Η νεαρή κοπέλα ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά για να παραμείνει στη ζωή και εξακολουθεί να δίνει σκληρή μάχη για να κερδίσει το δύσκολο στοίχημα της οριστικής αποκατάστασης της υγείας της. Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει πως ήταν η Μυρτώ πριν την απόπειρα ανθρωποκτονίας.


Να σημειωθεί ότι κινητοποιείται η ομογένεια για να βοηθήσει την 16χρονη, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Βοστόνη (Spaulding Hospital), όπου αναρρώνει μετά τις εγχειρήσεις στις οποίες υπεβλήθη έπειτα από την βάναυση κακοποίησή της από τον Πακιστανό «δράκο της Πάρου».

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, μετά από πρωτοβουλία της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας συγκεντρώνονται χρήματα για την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος το οποίο θα βοηθήσει την Μυρτώ για τη διατροφή και την επικοινωνία.

Η ιστορία της έχει συγκινήσει τον Ελληνισμό της Αμερικής. Τις τελευταίες μέρες, δίνεται ιδιαίτερη προβολή στην ανάγκη να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για μεθόδους θεραπείας και για βελτίωση της κατάστασης της υγείας της.


Παράλληλα, οι "Φίλοι της Μυρτώς" δημιούργησαν γι' αυτήν την ιστοσελίδα You Caring. com (http://www.youcaring.com/medical-fundraiser/friends-of-mirto/104407), όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά, με δικαιούχο την ίδια την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη. Ακόμη έβαλαν σε λειτουργία σελίδα στο fecabook με το όνομα Friends of Mirto.

Η ανακοίνωση έναρξης της σελίδας είναι η εξής:



Οι «Φίλοι της Μυρτώς» είναι μια ομάδα νέων που δημιουργήθηκε όταν τα μέλη της γνώρισαν τη 16χρονη Μυρτώ και την προσωπική της τραγωδία. Στις 22 Ιουλίου του 2012, γύρω στις 7:15 το απόγευμα, αλλοδαπός που δούλευε παράνομα στην Ελλάδα, επιτέθηκε στη Μυρτώ ενώ παραθέριζε με την οικογένειά της στην Πάρο. Δέχτηκε την επίθεση καθώς περπατούσε στην παραλία. Κακοποιήθηκε, δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα και αφέθηκε για νεκρή στον τόπο της επίθεσης. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η Μυρτώ υπέστη κακώσεις στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική της στήλη.

Δεν μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει, ενώ σιτίζεται με σωλήνα. Η ζωή της άλλαξε για πάντα. Η Μυρτώ υπόκειται σε θεραπεία εδώ στη Βοστόνη, στο Spaulding Rehabilitation Hospital και ελπίζουμε πως θα τα καταφέρει να τρώει κανονικά αλλά και να επικοινωνεί με τη βοήθεια της συσκευής Tobii Speech Generating Device. Οι γιατροί στο Spaulding συνέστησαν στη Μυρτώ να μάθει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη συσκευή και ενώ η Μυρτώ άρχισε να εκπαιδεύεται στη χρήση αυτής της συσκευής, έπρεπε να σταματήσει καθώς το κόστος ήταν απαγορευτικό για αυτήν και την οικογένειά της. Το κόστος της συσκευής είναι $25,000. Στόχος των «Φίλων της Μυρτώς» είναι να αγοράσουν τη συσκευή αυτή, αλλά και συνεισφέρουν όπως μπορούν στο να καλυτερεύσουν και να διευκολύνουν όσο γίνεται την ποιότητα ζωής της Μυρτώς. Η μη δυνατότητα επικοινωνίας είναι άκρως απογοητευτική και λυπηρή στη Μυρτώ.

Οι «Φίλοι της Μυρτώς» ήρθαν σε επαφή με την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και ζήτησαν τη υποστήριξη και βοήθεια της Ομοσπονδίας. Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμφώνησε παμψηφεί να βοηθήσει τους «Φίλους της Μυρτώς» σε αυτό τους το εγχείρημα. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, και με την Ομοσπονδία σαν χορηγό, θα διοργανωθεί έρανος στις 7 Δεκεμβρίου. Λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν σύντομα.

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλη των «Φίλων της Μυρτώς» και να συμβάλετε στην προσπάθειά
μας. Το όλο εγχείρημα αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τη νεολαία μας, αλλά και ολόκληρης της ομογένειας της περιοχής μας για συσπείρωση και ενότητα για την πραγμάτωση ενός όμορφου και άξιου στόχου. Ελπίζουμε με τη συμβολή σας να καταφέρουμε να αγοράσουμε τη συσκευή Tobii Speech Generating Device. Ποσά που θα μαζευτούν άνω του κόστους αυτής της συσκευής θα διατεθούν κατευθείαν για τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.

«Φίλοι της Μυρτώς». 

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου