Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!

Μόνο εγκληματίες δεν έχουν ακόμα χαρακτηριστεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα από την εφορία, με κορυφαίο παράδειγμα το φόρο μεταβίβασης ακινήτων όπου έχουμε υπερδιπλάσιο συντελεστή από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
''Σταύρωμα'' των ιδιοκτητών ακινήτων γίνεται στη χώρα όπου έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη.
Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος συντελεστή για το Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων είναι στο 4% ενώ στην Ελλάδα είναι υπερδιπλάσιος στο 10%
Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων ο μέσος ευρωπαϊκός όρος συντελεστή για το Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων είναι στο 4% ενώ στην Ελλάδα είναι υπερδιπλάσιος στο 10%.
Για αυτό και ως συμπέρασμα της έκθεσης είναι το ότι ''η εκμίσθωση ακινήτων στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε ιδιαίτερα επικίνδυνη και ασύμφορη οικονομική δραστηριότητα''.
''Η εκμίσθωση ακινήτων στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε ιδιαίτερα επικίνδυνη και ασύμφορη οικονομική δραστηριότητα''
Ακόμα χειρότερη, σύμφωνα με την έκθεση, είναι η αντιμετώπιση των ιδιοκτητών επαγγελματικών χώρων.
Διότι αποδεικνύεται πως στις επαγγελματικές μισθώσεις η Ελληνική νομοθεσία προβλέπει την μεγαλύτερη χρονικά προστασία των ενοικιαστών, 16 χρόνια, ασχέτως εαν ιδιοκτήτης και ενοικιαστής συμφωνήσουν ακόμα και σε μικρότερη χρονική διάρκεια συμβολαίου!
Την ίδια στιγμή προβλέπεται πως οι ενοικιαστές υποχρεούνται να παραμείνουν στο ακίνητο μόνο για ένα χρόνο, ακόμη και αν έχουν υπογράψει για μεγαλύτερο διάστημα.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου